Tarih: 19.10.2022 12:36

Başkan Soyer, EBRD Yeşil Şehirler Konferansı'na katılacak

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, 20-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehirler Konferansı’na katılmak üzere Viyana’ya gidiyor.

Başkan Soyer, İzmir’de hazırlanan Yeşil Şehir Eylem Planı ile ilgili yol haritasını, kentteki uygulamaları anlatacak ve Uluslararası Finans Kurumu’nun yetkilileriyle toplantılar yapacak.

Yetkililerle gerçekleştirilecek temaslar kapsamında, İzmir’de EBRD ve Uluslararası Finans Kurumu finansmanı ile devam eden çalışmalar ve yeni altyapı yatırım olanakları ele alınacak.

61 eylem oluşturuldu

İzmir, Türkiye’de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehirler Programı’na giren ilk şehir oldu. EBRD’den 300 bin avroluk hibe alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan Yeşil Şehir Eylem Planı ile aralarında su, biyolojik çeşitlilik, hava, toprak ve iklim değişikliği konularının da yer aldığı çevre sorunlarına yönelik eylemler tespit etti.

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’yla ise sera gazı azaltım ve iklim uyum eylemleri belirlendi. Büyükşehir Belediyesi birbirini tamamlayıcı nitelikteki iki planın strateji ve eylemlerini de uyumlu hale getirdi ve 61 eylem oluşturdu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —