Tarih: 04.03.2023 16:32

Adıyaman'da depremzedelerin yaraları sarılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde büyük yıkım oldu, 44 binin üzerinde de can kaybı yaşandı. Çok sayıda çadır kentin kurulduğu Adıyaman’da depremzedeler için hayat normale dönmeye başladı. Kentte çadır ve konteyner kurulumu devam ediyor.

Yurdun dört bir yanından deprem bölgesine gelen vatandaşlar, ihtiyaç malzemelerini bölge halkına düzenli olarak ulaştırıyor. Sahada hummalı çalışmalar yürütülürken, çadır ve konteyner kentlerin kurulumu da devam ediyor.

Depremden sonra evlerini boşaltan çok sayıda kişi, çadır kentlerde kendilerine yeni bir hayat kuruyor. Depremzedelerin konteyner kente geçmelerini sağlamak için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarını seferber eden ve 531 kişiden oluşan arama-kurtarma ekibini deprem bölgelerine gönderen Koç Holding, Adıyaman’da Altınşehir mahallesi Gazihandede yolu üzerindeki 264 dönümlük arazi üzerine bin 500 adet konteynerden oluşan, sosyal imkanları da barındıran geçici yaşam alanı oluşturmak çalışma başlattı.

Altınşehir mahallesi Gazihandede yolu üzerindeki 264 dönümlük arazi üzerine yapılacak geçici yaşam alanında asgari ölçülerde bir ailenin ihtiyaç duyabileceği sıcak su, tuvalet, banyo, mutfak, salon ve yatak odası bulunacak.

Geçici barınma alanları, içerisinde sağlık birimi, okul, çocuk oyun alanları, spor sahaları ve yürüyüş alanları ile birlikte projelendirildi. Vatandaşlarımızın kalıcı konutların yapımı tamamlanana kadar, ikame etmeleri için tasarlanan bu yaşam birimlerinin her türlü mevsimsel etkilere dayanıklı olarak tasarlandığı ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —