Tarih: 28.09.2022 12:12

Eskişehir’de İtfaiye Teşkilatı’nın 308’inci yıl dönümü kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası” dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda tören düzenledi.

İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 308. yılı kapsamında düzenlenen törene;  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcıları Deniz Kaplan ve Senem Ekinci, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Aykut Hamzaçebi, daire başkanları, AFAD görevlileri, AKUT ekibi ve itfaiye personeli katıldı.

Tören sonrası Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan kutlamada konuşan Başkan Büyükerşen, “Özveri ile hayatı pahasına görevini yaparak modern teçhizat ve donanımlı personeliyle yalnızca yangınlarda değil, deprem, sel, fırtına gibi afetlerde de vatandaşlarımıza yardım elini uzatan itfaiye teşkilatımızın Yangından Korunma ve İtfaiye Haftasını kutluyorum. Ateş savaşçıları sizlerle gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Aykut Hamzaçebi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak her zaman daha iyiye ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, “Kutsal görevi kendilerinden evvel yerine getirmiş büyüklerinden devralarak, aynı temiz ve saf duygularla görevlerini fedakarca ve cansiperane icra eden ve kendilerini de ateş savaşçıları olarak tanımlayan değerli itfaiye personelimi yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören sona ererken, Büyükşehir Belediyesi binası önünde günün anısına fotoğraf çektirildi. Daha sonra İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nde pasta kesimi yapıldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —