Tarih: 23.02.2023 08:10

Fx analizi

Facebook Twitter Linked-in

USD/TRY: Fed toplantı tutanakları Fed yetkililerinin enflasyonu düşürmek için daha fazla faiz artışına gitmekten yana olduklarına işaret ederken, Fed yetkililerinin faizleri 25 baz puan artırmanın uygun olduğunu değerlendirdiğini ve az sayıda üyenin ise 50 baz puanlık bir artıştan yana olduğunu gösterdi. Tutanakların açıklanması sonrası piyasalardaki değişim sınırlı kaldı. Bugünün veri akışında geçen yılın son çeyreğine ilişkin GSYH büyüme revize verisi, Fed'in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği çeyreklik bazda kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ve haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verileri TSİ 16.30'da takip edilecek. Ayrıca Fed başkanlarının konuşmaları izlenecek. Yurtiçinde bugün TSİ 14'te PPK faiz kararı izlenecek, faizlerdeki olası değişikliğin yanı sıra karar metnindeki değişiklikler de takip edilecek. Bloomberg Anketi'ne göre, bugünkü PPK toplantısında politika faizinin medyan tahmin olarak 100 baz puanlık indirimle %8 seviyesine çekilmesi bekleniyor. Ayrıca TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayınlanacak. Dolar/TL'de ise önemli bir değişiklik gözlenmiyor. Sınırlı hareketlerin devam ettiği kurda 18,83 - 18,94 arasında bant hareketi sürebilir.


EUR/USD: Fed'in faizleri 25 baz puan artırarak federal fonlama faiz aralığını %4,50 - %4,75 bandına yükselttiği son toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Yayımlanan tutanaklarda, enflasyonu düşürmek için kısıtlayıcı para politikasının sürdürülmesi gerektiği ve bunun biraz zaman alabileceği belirtildi. Tutanaklar, Fed yetkililerinin faizleri 25 baz puan artırmanın uygun olduğunu değerlendirdiğini ve az sayıda üyenin ise 50 baz puanlık bir artıştan yana olduğunu gösterdi. Tutanakların ardından faizlerdeki tepe nokta için %5,36 seviyesi fiyatlanırken, ABD 10 yıllık tahvil getirisi 4 baz puan düşüş kaydetti. Dün %0,4 oranında gerileyen ve 1,0605 seviyesinden kapatan parite ise sonrasında daha az şahin olarak değerlendirilen tutanakların ardından bu sabah kısmi toparlanma eğiliminde. Teknik olarak, dünkü kapanış seviyesinin üzerinde kalındıkça 1,0670 hedefte kalabilir. Aksi durumda, dünkü kapanış seviyesinin altında 1,0550 ve 1,05 hedefe girebilir.


XAU/USD: Fed tutanakları, yetkililerin büyük bölümünün faiz artışlarının devam etmesi gerektiği görüşünü ortaya koyarken Ons Altın dün %0,5 oranında düşerek günü 1.825 seviyesinden tamamladı. Diğer yandan, az sayıda üyenin 50 baz puanlık bir artıştan yana olduğunu göstermesi açısından tutanaklar daha az şahin algılandı ve baskı sınırlı kaldı. Bu sabah da borsalarla birlikte değerli madenin de toparlanma isteğinde olduğunu izliyoruz. Tutanakların ardından bugün ABD'de açıklanacak makro veriler oynaklık yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, yukarıda 1.846 ve 1.860 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1.819  - 1.813 ve 1.804 sıralı destekler konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —