Tarih: 26.11.2022 09:10

Başkent’te “Erişilebilir Yaşam ve Oyun Parkı” hizmete açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Parkın açılışına; Elektrik Gaz Otobüs(EGO) Genel Müdürü Nihat Alkaş, Halk Ekmek Genel Müdürü Tamer Eski, ABB ve EGO bürokratları, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, Ankara Emek Rotary Kulübü yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Alkaş, açılış törenindeki konuşmasında, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın engelsiz Başkent hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” derken, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Bugün katılımcı kültürün değerli bir örneğini yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi arkadaşlarımızın talebini dinleyerek erişilebilir, temas kurulabilir olduğunu gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 yıldır bu park projesi üzerinde çalıştıklarını belirten AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, “Burada engelli çocuklarımızın yanında herhangi bir engeli olmayan çocuklarımız da ‘ters kaynaştırma’ dediğimiz teknikle birlikte aktiviteler yapacak.” dedi.

Fizyoterapist Abdülkerim Değirmenci  ise özel eğitim kurumlarının, kreşlerin ve okulların da “Erişilebilir Yaşam ve Oyun Parkı”ndan yararlanmalarını istediklerini ifade ederek, “Parkı fiziksel engelli, öğrenme güçlüğü çeken ve özel çocuklarımız ile yaş almış yaşlılarımızın ihtiyaçlarını öngörerek bir bütünlük içerisinde tasarladık. Sürekli bu parkta fizyoterapistler olarak ihtiyacı olan çocuklarımıza, ailelerine eğitimler vereceğiz, burada yer alan parkurlarda egzersizler öğreteceğiz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —