Tarih: 04.10.2022 13:13

CHP’li Öztunç: “Deprem gerçeği aklımızdan çıkmasın”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye’de meydana gelen depremler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Deprem olduğunda gündem oluştuğunu ancak çabucak unutulduğunu söyleyen Öztunç, “Afetin öncesi, afet sırası ve afet sonrası olarak üç aşamayı önemsemek buna göre politikalar inşat etmek gerekiyor.  Afet riski azaltma politikaları eylem planlarına dökmek yetmiyor bunları aktif olarak uygulamak gerekiyor. Deprem gerçeği aklımızdan çıkmasın.” dedi.

“Mevcut afet mevzuatı kötüye kullanılıyor”

Öztunç, “Afet riski altındaki alanlarla ilgili mevzuat, rant sahiplerinin araziye çökme aracı haline getirildi.” diyerek, “Sayıştay bile tespit etti bunu. Depreme dayanıklılıkla ilgili bilimsel çalışmaları yok. Kentsel dönüşüm kararları mahkemelerce iptal edilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve müteahhitler hep birlikte afet bahanesiyle milletin malına çöküyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

“Denetimsizlik öldürüyor”

Çarpık kentleşme ve denetimsizlik gibi olguların afetlerin sonuçlarını ağırlaştırdığını belirten Öztunç, “Afet meselesini bir rant gerekçesi değil yaşamsal bir mesele olarak ele alıp, samimi politikaları hayata geçirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —