Tarih: 22.08.2022 21:53

Gelinin Attığı Çiçeği Kapan Bekarlar Ters Köşeye Yattı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Mersin'in Gülnar İlçesi İshaklar Mahallesin’de, Teslime ve Mustafa Çiftinin düğününe gelen bekar gençler, gelinin arkaya attığı çiçeği kapma yarışına girdiler.  Kısmetleri için çiçeği kapan gençler kısmetleri yerine  çiftin bir aylık mutfak ve elektrik su faturasını karşılamak zorunda kalarak ters köşe oldular. Ümmü-Ahmet Yarmasu’nun  kızları Teslime ve Gülşani-Mustafa Kaplan’ın oğulları Mustafa Kaplan’ın düğünlerinin ilerleyen saatlerinde,  İshaklar Mahallesinde  gelenek haline gelen şehitlerimiz için Türk Bayrağı açma ve duanın ardından sıra gelinin, arkasına toplanan bekarların üzerine kısmet çiçeği atmasına geldi.

Çiçeği önce 6 Genç Kaptı
Gelin Teslime Yarmasu, eline aldığı çiçeği arkasında toplanan onlarca bekar gencin üzerine attı.  Bir anda çiçeği kapmak için hücum eden gençler arasında izdiham yaşandı. Çiçeği 6 erkek genç hep birlikte çiçeğin bir tarafından yakaladı. Kimse çiçeği bırakmayınca sahnede uzun süre mücadele ettiler.  Sahnenin tamamını mücadele eden gençleri ayırmak düğünün sunucusu Mustafa(Gürel) Bolluk’a düştü. Gençlerin yanına gelen Bolluk, gençlerin isim listesini aldıktan sonra gelini çağırdı, 6 genci arkasına dizdi ve çiçeği tekrar atmasını söyledi.

İkinci elemede çiçeği kapan gençlere kısmet yerine bir aylık faturalar kaldı
Gelin Teslime Yarmasu, çiçeği tekrar attı. Bu seferde, az sonra başlarına geleceklerden habersiz, 2017 yılında  Şırnak Gabar Dağı mevkisinde yürütülen operasyonda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can’ın kardeşi Hasan Can ve arkadaşı Hasan Ali Selvi çiçeği yakaladı.  Kısa bir mücadelenin ardından çiçeğin uç tarafını Hasan Can, sapını ise Hasan Ali Selvi aldı. Gençler kısmetlerini yakaladıklarını düşünürken, sunucu Mustafa Bolluk, ikisini de yanına çağırdı ve yeni çiftin bir aylık mutfak, elektrik, su, telefon ve internet masrafını gençlere yükledi. Mutfak masrafı kendisine düşen Şehidin kardeşi Hasan Can çiçeğin uç kısmını arkadaşına verip mutfak masrafından kurtulmaya çalışsa da verilen sorumluluktan kurtulamadı. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran gençler, sonunda verilen görevi kabul etmek zorunda kaldılar.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —