Tarih: 24.02.2023 10:43

PRP Tedavisi ile Daha Genç Bir Cilde Sahip Olmak Mümkün

Facebook Twitter Linked-in

Cildimizin her zaman genç, canlı ve parlak görünmesini isteriz. Başta genetik ve kalıtım olmak üzere yaşlanmaya ve çevresel faktörlere bağlı olarak cildimizde hücre yenilenmesi yavaşlayabilir. Bu durum ise cildimizin matlaşmasına, kurumasına ve canlılığını kaybetmesine yol açabilir. PRP, ciltteki hücre yenilenmesini destekleyen ve artıran bir tedavi olarak dikkat çekmektedir. Tıp dünyasında uzun süredir kullanılan PRP yöntemi ile ortopedik rahatsızlıklar tedavi edilirken saç dökülmesi çözüm bulunmakta ve cildin gençleşmesi sağlanmaktadır. Peki PRP tedavisi hakkında hangi bilgilere sahipsiniz? Daha genç bir cilde sahip olmak istiyorsanız PRP tedavisi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

PRP Tedavisi Nedir?

Açılımı “Platelet rich plasma” olan PRP, kişinin vücudundan alınan bir miktar kan ile uygulanan gençleştirme, yenileme yöntemidir. Kişiden alınan çok az miktardaki kan, özel bir işlemden geçirilerek plazmasından ayrıştırılması sağlanmaktadır. Kandan alınan plazma ise enjeksiyon yöntemi ile tekrar vücuda verilmektedir. Bu işlem ile hücre yenilenmesi desteklenmektedir.

Kişinin kendi kanından elde edilen plazma, “platelet” olarak adlandırılan hücreler açısından son derece zengindir. Bu hücrelerin birincil görevi, kanın pıhtılaşmasını sağlamaktır. Ayrıca içerisinde çok sayıda büyüme faktörü barındırdığından yaraların iyileşme süreci için de destekleyicidir.

Tıp dünyasının uzun yıllardır yararlandığı PRP tedavisi, kişinin kendi kandı ile tedavi olabilmesini sağlamaktadır. Bu yöntem sayesinde bazı hastalıklar tedavi edilmektedir. Estetik açıdan kullanıldığında ise cildin gençleşmesini sağlamaktadır. Kişinin kendi kanından elde edilen plazmalar sayesinde işlem son derece zararsız ve yan etkisizdir. Vücut hücrelerinin çevresel, genetik ve yaşlanmaya bağlı faktörler sonucunda yavaşlaması, PRP ile tersine döndürülebilmektedir.

PRP Tedavisi Hangi Alanlarda Kullanılır?

PRP tedavisinin kahramanı olarak da adlandırılabilecek “platelet” hücreleri, birçok tıbbi tedavi için ilham kaynağı olmuştur. Ortopedik rahatsızlıkların yanı sıra ağrı tedavilerinde, cildin gençleştirilmesinde, yara iyileşmesinin hızlandırılması gereken tedavilerde ve saç dökülmesinin tedavisinde kullanılmaktadır.

PRP tedavisinin kullanıldığı başlıca rahatsızlık ve durumlar şu şekildedir:

·        Yara iyileşmesini hızlandırmak amacıyla diş implantı, tendon yaralanmaları, varis yaraları, diyabet yaraları gibi rahatsızlıkların tedavisine ek olarak,

·        Derideki elastin ve kolajen yapısını güçlendirmek ve hücre yenilenmesini desteklemek için kullanılmaktadır.

PRP işlemi, tamamen kişinin vücudundan alınan kanın kullanılmasından dolayı son derece zararsızdır. Vücuda yabancı madde veya ilaç girmediği için gençleşmenin doğal şekilde desteklenmesi sağlanmaktadır. Gençleştirme amacıyla uygulanan PRP tedavisinin ardından cildin canlı ve parlak bir görünüme kavuştuğu görülebilmektedir. Tedavinin tekrarlanması durumunda ise etkilerin artığı gözlemlenmektedir.

PRP Nasıl Uygulanır?

PRP tedavisi uzmanlık gerektiren bir yöntemdir. Dolayısıyla bu işlemin alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. PRP işlemi için ilk olarak hastadan kan alınmaktadır. Alınan bu kan, özel bir tüpün içerisinde muhafaza edilmektedir. Daha sonrasında hastanın kanı, içerisinde jelin yer aldığı tüpe yerleştirilmektedir.

Santrifüje içerisine alınan tüpler, yaklaşık 5 dakika boyunca işlem görmekte ve kandaki plazma ayrıştırılmaktadır. Bu plazmalar, büyüme faktörleri ve trombositler açısından son derece zengindir. İşlem sonunca elde edilen ve son derece değerli olan plazma, enjeksiyon yöntemi kullanılarak ilgili bölgeye uygulanmaktadır.

Cilde PRP Uygulaması ile Neler Olur?

·        Saç dökülmesinin hızını azaltır. Saçları güçlendirir.

·        Cilt üzerindeki deri hasarı, çatlak ve yaraların azalmasını sağlar. Cildin yenilenmesini destekler.

·        Cildin parlak, esnek ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

·        Cilt üzerindeki çizgi, kırışıklık ve çöküntüleri azaltır. Yaşlanmaya karşı korur.

·        Vücuttaki ağrıların azalmasında yardımcıdır.

·        Uzun süreli yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

PRP Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Cilt gençleştirme için uygulanan PRP tedavisinin seans sayısı, hasta vücudunun sağlık durumuna ve diğer etkenlere bağlı olarak ortalama 3-4 arasında değişmektedir. Her seansın 2 ila 4 hafta arasında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Seans sayısı ve seanslar arasındaki zaman dilimleri hakkında doğru bilgiler edinebilmek için uzman doktorun kişiyi kapsamlı muayene etmesi gerekmektedir. Muayenenin ardından hastanın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kapsamlı tedavi planı çıkarılmaktadır. PRP tedavisi tamamlandıktan sonra ilerleyen dönemlerde tekrarı yapılabilmektedir.

PRP Tedavisinin Ciltteki Etkisi Ne Kadar Sürer?

PRP tedavisinin ardından kısa bir süre sonra cildin daha parlak ve canlı bir görünüme kavuştuğu görülmektedir. İşlemin ardından bir süre geçtikten sonra bu etkilerin azaldığı görülebilmektedir. Dolayısıyla PRP işleminin belirli dönemlerde tekrar edilmesi önerilmektedir. PRP etkilerini kalıcı hale getirmek için 10 ila 12 ayda bir tekrarlanması tavsiye edilmektedir.

Parlak ve Canlı Cilt İçin Uzmanları Tercih Edin: Uzman Dr. Şafak Göktaş

Medikal, yüz ve vücut estetiği alanlarında uzman olan ve 2015 yılından beri İstanbul’daki özel muayenehanesinde hastalarını kabul eden Uzman Dr. Şafak Göktaş, bugüne kadar gerçekleştirdiği PRP uygulamalarında yüksek başarı oranına sahiptir. PRP, kök hücre tedavisi ve liposakşın gibi uygulamalar ile hastaların daha genç bir görünüme kavuşmalarını sağlayan Uzman Dr. Şafak Göktaş’tan randevu alarak istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda tedavi planınız için ilk adımı atabilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —