• BIST 100

    16738,51%0,11
  • DOLAR

    43,62% 0,08
  • EURO

    52,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    7077,54% -0,56
  • Ç. ALTIN

    11665,04% 0,00

Batur'dan Roman Toplumuna 'Buluşma' Çağrısı

Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Merkezi tarafından 15 Ocak’ta Konak’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenecek Roman

GÜNCEL 9.01.2023 13:42:17 710
Batur'dan Roman Toplumuna 'Buluşma' Çağrısı
Haberi Sesli Oku

Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Merkezi tarafından 15 Ocak’ta Konak’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenecek Roman Buluşması’na tam katılım çağrısı yaptı. Batur, “Etkinliğimize tüm varlığımızla katılalım. Küskünlükleri, dargınlıkları, uyuşmazlıkları hepsini bir tarafa bırakalım ve hep beraber yürüyelim” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla bir araya gelerek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin 15 Ocak Pazar günü Konak’ta düzenleyeceği Roman Buluşması’na katılım çağrısı yaptı. Etkinliğin Roman toplumunun sorunlarının çözülmesi noktasında çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Batur, küskünlüklerin, dargınlıkların, uyuşmazlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyerek, “Hep beraber yürüyelim” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman STK’ların başkan ve yöneticileriniCHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından, 15 Ocak pazar günü Konak’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenecek Roman Buluşması’ndanöncebir araya getirdi. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP İzmir İl Genel Sekreteri Ahmet Yıldız ve İzmir İl yöneticileri,Uluslararası Avrupa Roman Birliği Başkanı Orhan Galjus, Roman sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, Konak Belediye Meclisi üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Batur: Bu yangını söndürmek hepimizin görevi

Toplantıda Roman STK’ların temsilcilerine seslenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP’nin Roman Eylem Planı’nın iki yıllık değerlendirmesinin Konak’ta 15 Ocak’ta düzenlenecek Roman Buluşması’nda masaya yatırılacağına dikkat çekti. Geçen aralık ayında Konak’ta Roman STK’ların geniş katılımıyla bir çalıştay düzenlediğini hatırlatan Batur, “Dernek başkanlarımızın büyük katkılarıyla çok güzel bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalıştayımızın raporu tamamlandı. Elimizde bir yol haritamız var. Bu sorunlar hepimizin sorunları. Özellikle Konak’ta yaşayan tüm Roman kardeşlerimizin problemlerini bir anda halletmek mümkün değil. Ama bir yerden başlamak,bir yerden yangını söndürmeye gitmek hepimizin görevi. Sıkıntıları hepimiz biliyoruz; istihdam sorunları var, yerleşim problemi var, madde bağımlılığıproblemleri var. Bunların hepsinin çözümü de var. Çözümü yok diye kenara çekilirsek, kim çözecek? Bunu çözmeye namzet, ciddiyetle bu işe sarılan, bir genel başkan yardımcısını bu konuda görevlendiren ve Sayın Purçu gibi bir milletvekili olan bir parti var ve yönetime geliyor.Dernek başkanlarımız, meclis üyesi kardeşlerimiz, muhtarlarımız, hepsi problemlerin bir tarafından tutup çözmeye çalışıyor. Bundan sonraki sürecin daha iyi yürüyebilmesi ve iktidarda bu problemlerin nasıl çözüleceği noktasındaki çalışmaların ilerletilebilmesi için Konak’ta düzenlenecek Roman Buluşması çok önemli. Burada sizlere büyük görev düşüyor. Herkes özgürce fikrini aktarabilsin, problemlerin çözümü noktasındaki önerilerini Genel Başkanımıza, yöneticilerimize rahatlıkla söyleyebilsin diye bu buluşmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

15 Ocak’ta düzenlenecek buluşmaya tüm Roman STK’ların destek vermesi gerektiğini vurgulayan Batur, sözlerine şöyle devam etti:

“Etkinliğimize tüm varlığımızla katılalım. Kırgınlık olur, dediğin olmaz küskünlük olur ama küskünlükleri, dargınlıkları, uyuşmazlıkları hepsini bir tarafa, bir kenara bırakalım ve hep beraber yürüyelim.Hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer hem ben Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere her zaman sizlerin emrindeyiz.Bundan sonraki süreci de hep birlikte yürütmek en güzeli. Birlikten kuvvet doğar.”

Purçu: Başkentimiz Konak

Roman toplumunun sorunlarının çözülmesi adına tarihte ilk önemli adımların önce Konak’ta atıldığına işaret eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da, Roman toplumu temsilcilerine seslenerek, “Buraya kadar gelmemizde büyük payınızın olduğunu bilen bir kişi olarak lütfen kendinizi bir alkışlayın. Gece gündüz demeden, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, valilikle, kaymakamlıkla kendi mahallenizdeki sorunları çözmeye çalıştınız” diye konuştu.

İzmir’in Roman toplumuna yönelik çalışmalarda her zaman önde olduğunu belirterek,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İzmir İl Örgütü’ne teşekkür eden Purçu, şöyle dedi:

“İzmir tarihe adını yazdırdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Avrupa’daki çalışmalara da katıldı. Orada Roman dostları kazandı. Türkiye’de Roman Dostu Belediye unvanını kazandı. Bunlar çok önemli bizim için. Bir gün dahi bu çalışmaları bırakmadı. Türkiye’de ilk defa Tepecik’te bir Roman Kültür Merkezi açtı. Bu da tarihte ilktir. Bugün onun ev sahipliğinde buradayız. Bizi bir araya getirici, birleştirici etkinlikleri hep kabul ediyor. ‘Ne yapalım?’ diye düşünüyor. Dolayısıyla belediye, Roman politikasını gerçekten Abdül Başkan’la beraber Türkiye’ye örnek model olarak hep yürütüyor. Teşekkür ederim Başkanım. Sizlerle daha da ileriye gideceğimize dair çok ümitliyim. Konak, Türkiye’nin en yoğun Roman nüfusuna sahip, hatta Avrupa’nın da en yoğun Roman nüfusuna sahip ilçesi. Bizim başkentimiz aslında Konak. Çok da sorunumuz var ama ben açık ve net bir şekilde söyleyeyim; Konak Belediye Başkanım çok tecrübeli bir başkan. Bu sorunların üstesinden gelebilecek bir kişi. İlçemizde bu sorunları Başkanımızla el ele, tereyağından kıl çeker gibi çözeceğimize inanıyorum.”

15 Ocak’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de Romanlarla buluşacağını vurgulayan Purçu, “Muhalefet olarak son buluşmamız olacak. Bundan sonra Genel Başkanımız gelecek, sizlerle teker teker konuşacak. Sorunlarınızı rapor edeceğiz. İktidar olduğumuzda da yoksul mahallelerden başlamak üzere bir plan, proje dahilinde hızlı bir şekilde, eğitim ve barınmadan başlamak üzere çalışmalara başlayacağız. Burada size çok ihtiyacımız var” dedi.

Yangır: Yolumuza devam etmeliyiz

Konak Belediye Meclisi Üyesi Ali Yangir ise “Bundan sonra umarım her zaman bir arada olur ve birbirimizin dertlerine derman oluruz. 15’inde Genel Başkanımız gelecek ve Roman Buluşması olacak. Roman Buluşması’nı Türkiye’de hiç olmamış gibi, en güzelini yapmak gayretindeyiz ama bu nasıl olur; birlik berberlikle olur. Birbirimize kırgınlıkları unutup, yolumuza devam etmeliyiz” diye konuştu.

Yıldız: Herkesin katkı koyacağına inanıyorum

Konak Belediyesi’nin, CHP’nin Roman Eylem Planı kapsamında, Roman dernekleriyle birlikte düzenlediği Konak Roman Çalıştayı’nı hatırlatan CHP İzmir İl Genel Sekreteri Ahmet Yıldız da Konak Belediyesi’nin İzmir’de bir ilki gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Çalıştayın son derece verimli geçtiğini ifade eden Yıldız, CHP’nin Roman Eylem Planı’na dikkat çekerek, “Eğitim,istihdam, barınma, sağlık gibi temel haklar konusunda nasıl yol alabiliriz, Cumhuriyet Halk Partisi bunu nasıl gerçekleştirebilir adı altında çalışmalar yürütülüyordu. Özellikle 2019 yılından sonra, iktidara geldiğimiz 11 büyükşehirde Roman yurttaşlarımızın yaşadığı kentlerde bunu uygulamaya aldık.Bununla ilgili enbüyük refleksi ve en fazla icraatı gösteren belediyelerimizden bir tanesi Konak Belediyesi. Bu anlamda Belediye Başkanı’mıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konak’ta yapılacak toplantıda eylem planının ilerleme raporunun gözden geçirileceğini kaydeden Yıldız, “2023 vizyonunda iktidara geldiğimiz zaman neler yapabiliriz, yerelde yaptıklarımızı genele nasıl aktarabiliriz konusunda da bir buluşma olacak. Türkiye genelinde, ulusal bir buluşma olacak. Genel başkanımızın, genel başkan yardımcılarımızın, milletvekillerimizin önderliğinde bu işi sürdürüyoruz. MYK’da da bu konular gündeme alınacak” dedi.

15 Ocak’ta toplantının 14.00-16.00 saatleri arasında,Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirileceğini belirten Yıldız,“Önümüzdeki süreçte nasıl bir yol haritası belirleyeceğimizi hep beraber orda belirlemiş olacağız. Buluşma öncesi bu organizasyonu düzenleyen Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, kanaat önderlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. O gün güçlü bir katılım göstereceğinize, birlik beraberlik içerisinde Türkiye vizyonu, gelecek vizyonuyla ilgili herkesin katkı koyacağına sonuna kadar inanıyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mersin Roman Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Ölüdeniz’de Butik ve Lüks Konaklama: Kassandra Ölüdeniz

Gençlikte Yapılan Bu Hata Geleceği Karartıyor

Avrupa Piyasalarında Rekor Haftası: Borsalar Güçlü Yükselişle Açıldı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur Muzunda Hasat Heyecanı

Pınar Gören’den Meslek Örgütlerinde Temsil Vurgusu

Ön muhasebe programı

Gönül Telleri Anamur’da Titredi, Sosyal Medya Sallandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur’un Yükselen Değeri Ankara Life ile Ayrıcalıklı Bir Yaşama Merhaba Deyin

Evcil Hayvan Sahiplenmenin En İyi Yolu

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Piyasalarda Perşembe Hareketliliği: Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı?

Altın Piyasasında 5 Şubat 2026 Hareketliliği: Gram Altın 7.000 TL Sınırını Zorluyor, Ons Altın Küresel Belirsizliklerle Rekor Seviyelerde!

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Çocuğunuzun Instagram Takıntısıyla Başa Çıkmanın En İyi 5 Yolu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Dolar/TL’de Yatay Seyir: Piyasalar Verilere Odaklandı

BIST 100 Endeksi Küresel Rüzgarlarla Dalgalanıyor

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Yükleniyor

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.