• BIST 100

    10972,63%0,15
  • DOLAR

    40,66% 0,17
  • EURO

    47,36% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4443,86% 0,22
  • Ç. ALTIN

    7119,76% 0,58

Batur: Belediyelerde bıçak kemiğe dayandı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği eğitim seminerinde konuşan Birlik Başkanı ve Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, bugün gelinen noktada belediyelerin en büyük sıkıntısının ekonomik kriz olduğunu belirterek “artık belediyelerde bı?

GÜNCEL 18.10.2022 12:52:13 697
Batur: Belediyelerde bıçak kemiğe dayandı
Haberi Sesli Oku

Kıyı Ege Belediyeler Birliği eğitim seminerinde konuşan Birlik Başkanı ve Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, bugün gelinen noktada belediyelerin en büyük sıkıntısının ekonomik kriz olduğunu belirterek “artık belediyelerde bıçak kemiğe dayandı” dedi. 


Türkiye Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla, Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin ortak protokolü çerçevesinde üç gün sürecek Mevzuat Bilgilendirme Toplantıları başladı. Muğla ili Bodrum ilçesinde yapılan eğitim seminerine, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Konak Belediye Başkanı olan Mimar Abdül Batur, Türkiye Belediyeler Birliği Temsilcisi Eğitim Komisyonu Başkanı Umut Gülgün, Birlik üyesi belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar ve belediye personeli katıldı. Toplantıyı takip eden Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve ev sahibi Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın açış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimlerin yeniden başlamasını memnuniyet verici olarak nitelendirdi. Başkan Batur, “Bu eğitimlerin önemi hem kaynaşmak hem de yeni çıkan yönetmelikler, yeni çıkan mahkeme kararları ve içtihatların kendi içimizde paylaşılması. Her seminerde farklı bir şey öğreniliyor. Belediyecilik keskin bir şekilde bilginin bittiği yer değil, her gün yeni bilgi dağarcığının oluştuğu kurumlar. Onun için bu seminerleri düzenliyoruz. Bodrum’da seminer yapmak da ayrı bir güzellik, Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a da ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Batur: Kıyı Ege Belediyeler Birliği pandemide boş durmadı
Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi etkisi altına alan pandemi sürecinde belediyelerin hizmet ürettiklerini, özellikle sosyal yardımlar konusunda daha da tecrübelendiklerini, halkla bütünleştiklerini belirten Başkan Batur,  tüm belediyelerin ellerinden geldiği kadar, güçlerinin yettiği kadar halkına, o ilçede, o beldede yaşayan vatandaşına her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Siyasi partisi ne olursa olsun belediyelerin, belediye başkanlarının vatandaşın karşısında sınıfı geçtiklerini vurgulayan Başkan Batur, bu süreç içinde Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak da hizmet ürettiklerini söyledi. Başkan Batur, “Bu süreçte Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak boş durmadık. Uzaktan eğitimle hem belediyelerimizin personeline hem meclis üyelerine bilgi aktarımını sürdürdük. Kıyı Ege Belediyeler Birliği merkez binamızda kurduğumuz sistemle uzaktan eğitim sistemini en iyi şekilde uyguladık” dedi.


Batur: Belediye olarak bu süreçte ayakta kalmak büyük başarı
Özellikle bugün gelinen noktada belediyelerin en büyük sıkıntısının ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Başkan Batur, bir an önce Belediye Gelirleri Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi. Batur, “Maalesef Belediye Yasası çıkıyor, çok rahat çıkıyor Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ama Belediye Gelirleri Yasası 25 yıldır 30 yıldır çıkmıyor. Maalesef geldiğimiz nokta şu. Belediye gelirleri ile belediyeler kendi çarkını döndüremez noktaya geldi. Herkes kredi peşinde, maaşların ödenmesi noktasındaki sıkıntıları biliyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı belediyelerde, onun için Belediye Gelirleri Yasası’nın çıkması lazım. Bir tane örnek vereceğim, eskiden evlerimizde telefon vardı. İletişim vergisi alıyorduk, faturalardan. Evinde hiç ev telefonu olan arkadaşımız var mı burada, yok. Bize, Konak Belediyesi’ne bin lira geliyor sadece, komik bir rakam. Ama bütün belediyelerin sınırları içinde biliyorsunuz iletişimi sağlayan özellikle cep telefonları ile ilgili merkezler var. Bunlardan muhakkak bizim pay almamız lazım. İletişim vergisi telefonlardan muhakkak alınmalı. Yollarımızı tahrip eden neler, araçlar. Bu araçlar nereden geçiyor, bizim yaptığımız yollardan. Onun ruhsatından da harç almamız lazım” diye konuştu. Başkan Batur, aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminde Encümen Üyesi olduğunu da hatırlatarak, Türkiye Belediyeler Birliği’nde Fatma Şahin Başkanlığında bu istekleri dile getirdiklerini söyledi.  Ancak aradan geçen üç buçuk yılda bir ilerleme sağlamadığını belirten Başkan Batur, buna rağmen belediyelerin çok başarılı bir şekilde yönetildiğini söyledi. Batur, “Ayakta kalmak, belediyeci olarak, belediye başkanı olarak ayakta kalmak bu süreçte çok büyük bir başarı. Hele bu ekonomik krizden sonra tüm mamullere yüzde 300 zam geldiği ve fiyat artışı olduğu bir noktada belediyeler ayakta duruyorsa onları ayakta alkışlamak lazım. Ben sizi, belediye başkanlarımızı ve belediye yöneticilerimizi alkışlamaya davet ediyorum” diyerek salondan alkış istedi.


Batur: İmar affının, kentlerin gelişimine hiçbir katkısı yok
Geçtiğimiz hafta gündeme gelen İmar Barışı hazırlıklarına da tepki gösteren Batur, “ Yeni İmar Barışı geliyor, hayırlı olsun hepimize. İmar Barışı iki sene önce çıkmıştı biliyorsunuz. Şimdi 30 Temmuz 2022 tarihine kadar tüm kaçak imalatlı binaların yeniden İmar Barışına girme noktasında bir kanun teklifi hazırlandığını duyduk. O zaman belediyelere neden müfettiş gelir ben anlamam. Bizim meclisimize, meclis üyemize, bürokratımıza sarı zarflar geliyor, bununla uğraşıyoruz. Zaten kaçak bina iki sene sonra devlet tarafından yasal hale getiriliyor. Bu imar affının, kentlerin gelişmesi noktasındaki kararların, kentlere hiçbir faydası yok.  Artık, sistemin, yasal noktada geriye dönülmeyecek çalışmaların yapılması lazım. Günü kurtaran yasalar maalesef belediyeleri kurtarmıyor” dedi.


Deneyimli isimler seminer verecek

Üç gün sürecek olan Bilgilendirme Toplantılarında, Sayıştay Eski 4. Daire Başkanı Abdurrahman Acar, “Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyelerinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile İşyeri Açma Ruhsatları konularında bilgi verirken, TBB İmar ve Şehircilik Danışmanı, Şehir Plancısı Dr. Ayşe Ünal da 2022 yılında İmar Kanununda ve yönetmeliklerindeki değişiklikler başlığı altında eğitim verecek. 

Anahtar Kelimeler:

Gazipaşa’da Yayla Yolunda Şok Gasp Girişiminden Araçtan AtlayarakKurtuldu

Teksan: Enerji Çözümlerinde Lider Mühendislik ve Teknoloji Markası

Kervan: Evinize Şıklık ve Konfor Getiren Köklü Marka

Kaldırımda Görme Engelli Klavuz Şeridinin Önünü Kapatan Otomobile 913 TL Ceza 

Anamur'da Görme Engellilerin Yolu Araba ile Kapandı

Jandarmadan Silah Kaçakçılığına Büyük Darbe

Mersin'de Jandarmadan Zehir Tacirlerine Darbe: 18.400 Adet Ecstasy ile Yakalandılar

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Polis Amcalarından Trafik ve Görev Bilinci Dersi Aldı

“Jandarma Erdemli’de FETÖ Terör Örgütünden Aranan Şüpheli Tutukladı”

Promosyon Ajanda ile Yıl Boyu Tanıtım Gücünden Yararlanın!

TV+, Ağustos Ayında Korkudan Aksiyona, Duygudan Maceraya Dolu Dolu Bir İçerik Listesi Sunuyor

Japonya’dan Mersin’e Anlamlı Ziyaret: 135 Yıllık Dostluk Tazelendi

20 Yaşında Kendi Ülkesini Kurdu: Verdis’in 400 Vatandaşı, Bayrağı ve Hükümeti Var

Jandarmadan Bozyazı'da Tarihi Eser Operasyonu: Osmanlı’ya Ait Sikkeler Ele Geçirildi

Anamur Belediyesi Kitap Festivali Görkemli Bir Törenle Başladı

Emekli Hava Albay Hasan Muharrem Bezirgan Hayatını Kaybetti

Kaymakam Kemal DURU, Güngören, Çamlıpınar ve Sarıdana Mahallelerinde İncelemelerde Bulundu

JASAT, Kasten Öldürme Zanlısı ve Yardımcılarını Nefes Kesen Bir Operasyonla Yakaladı Yakalandı

Necati Ayhan; ‘Egemenlik Türk Milletinindir’ 

Dünya Gündemi

İsrail Gazze 24 Saatte 119 Filistinliyi Daha Katletti Ama Bundan Çok Daha Tehlikeli Bir Şey Var:

Şehit Serkan Angay’ın Ailesine Hediye Edilen Yapay Zekâ Portresi Duygulandırdı

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Dünya Kim Milyoner Olmak İsterde ki Bu Dolandırıcılığı Konuşuyor

Mersin Jandarmasından Ormanlarda Droneli Devriyeler

CHP Anamur’dan Eyüp Can Güner’in Ailesine Taziye Ziyareti: "Olayın Takipçisiyiz"

ABD-Rusya Nükleer Geriliminde Trump’tan Stratejik Denizaltı Hamlesi

Sosyal Medya’nın Haberini NASA Çürüttü

Şişelere Benzin Alırken Güvenlik Kamerasına Yakalanan İki kişi Orman Yakmak Suçundan Tutuklandı

Askeri Ceza Kanunu Hâlâ Yürürlükte mi? 2025’te Neler Değişti?

Yükleniyor

Kaldırımda Görme Engelli Klavuz Şeridinin Önünü Kapatan Otomobile 913 TL Ceza 

Jandarmadan Silah Kaçakçılığına Büyük Darbe

Mersin'de Jandarmadan Zehir Tacirlerine Darbe: 18.400 Adet Ecstasy ile Yakalandılar

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Polis Amcalarından Trafik ve Görev Bilinci Dersi Aldı

“Jandarma Erdemli’de FETÖ Terör Örgütünden Aranan Şüpheli Tutukladı”

Japonya’dan Mersin’e Anlamlı Ziyaret: 135 Yıllık Dostluk Tazelendi

Emekli Hava Albay Hasan Muharrem Bezirgan Hayatını Kaybetti

Necati Ayhan; ‘Egemenlik Türk Milletinindir’ 

İsrail Gazze 24 Saatte 119 Filistinliyi Daha Katletti Ama Bundan Çok Daha Tehlikeli Bir Şey Var:

Şişelere Benzin Alırken Güvenlik Kamerasına Yakalanan İki kişi Orman Yakmak Suçundan Tutuklandı

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.