Tarih: 28.03.2023 14:01

Öne çıkan şirket haberleri

Facebook Twitter Linked-in

-Lockheed Martin’in, 210.09 milyon dolarlık devlet ihalesi aldığı bildirildi.

-Disney Walt, 7 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

-Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu'ndan (NLRB) müfettişlere göre, Starbucks ABD genelindeki düzinelerce yeni sendikalaşmış kafede işçilerle adil pazarlık yapmayı reddederek federal yasayı ihlal etti. Kaliforniya'da Starbucks sendika lideri Tyler Keeling, 'Artık sanal bir bileşen kullanarak pazarlık yapma hakkımız olduğu netleştiğine göre, Starbucks'ın da hazır olduğunu umuyoruz' açıklamasını yaptı. Gelişme, Starbucks'ın eski CEO'su Howard Schultz'un, şirketin iş yasasına uyumuyla ilgili soruları yanıtlama ve katılma taleplerine daha önce direndikten sonra 29 Mart'ta ABD Senatosu Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komisyonu huzurunda yapacağı ifadeden önce gündeme geldi. Starbucks'ın şirket tarafından işletilen yaklaşık 9.000 ABD lokasyonundan 280'den fazla çalışanı, 2021'den bu yana bir işçi sendikasına katılma yönünde oy kullandı.

-Adidas reklam yüzü olarak seçtiği Beyoncé ile yolları ayırma konusunda anlaştığı bildirildi. Alman spor giyim markasının bu yıl piyasaya sürülecek olan Ivy Park ürünlerini piyasaya sürmesinden sonra ortaklık sona erecek. Ivy Park'ın satışları geçen yıl %50'den fazla düşerek yaklaşık 40 milyon dolara geriledi ve Adidas'ın Ivy Park'ın yıllık satışlarda 250 milyon dolar kazanacağını öngördüler. Belgelerde ayrıca Adidas'ın 2022'de anlaşmada en az 10 milyon dolar kaybedeceğini, Beyoncé'nin yıllık tazminatının ise yaklaşık 20 milyon dolar olduğunu ifade ediliyor.

-Merck'in Keytruda'sı, birçok endometrial kanser türünde başarılı olduğu bildirildi.

-Apple, yapay zeka bağlantılı video girişimi WaveOne'ı satın aldı.

-Ulusal Karayolu Trafiği ve Güvenliği Derneği (NHTSA) bugün yaptığı açıklamada, ABD düzenleyicisinin ön emniyet kemeri arızalarını bildiren iki şikayet aldıktan sonra 50.000 Tesla Model X aracı hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

-Meta Platforms, şirketin maliyetleri düşürme ve karlılığı geri kazanma yönündeki  bazı yöneticiler için ikramiyeleri kesmeye hazırlandığı bildirildi. Wall Street Journal’a göre, Meta yönetimi bugün üst düzey bir toplantıda değişiklikleri tartışacak ve Perşembe günü değişiklikleri geniş çapta çalışanlara duyurmayı hedeflediği söylendi.

-Almanya'nın antitröst düzenleyicisi Bundeskartellamt bugün yaptığı açıklamada, Microsoft'a karşı şirketin pazarlar arası rekabet için çok önemli olup olmadığını incelemek üzere dava başlattığını söyledi. Düzenleyici, Microsoft'a karşı iki aşamalı bir prosedürün ilk adımını başlattığını açıkladı. Bundeskartellamt Başkanı Andreas Mundt, genellikle diğer Microsoft uygulamalarına ve diğer Microsoft ürünlerine bağlı olan bulut hizmetleri Azure ve OneDrive'ın artan önemini gördüklerini belirtti.

APPLE   (AAPL)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 160.36 seviyesinin kırılması halinde önce 162.64 ve arkasından 165.00 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 156.29 desteğinin altında önce 150.56 ve arkasından 147.65 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse kanal içerisinde satış baskısını sürdürüyor. 162.64 direnci kırılmadığı sürece hisse de satış baskısının devamı gelebilir. Bu seviyenin kırılması halinde yukarı yönlü sert hareketler yaşanabilir.

META   (META)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 208.04 seviyesinin kırılması halinde önce 219.66 ve arkasından 247.26 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 195.60 desteğinin altında önce 186.64 ve arkasından 177.30 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT:  Hisse aşağı yönlü kanalın tepe noktalarına yaklaşırken satış eğilimini artırdı. 208.04 direncinin altında kaldığımız sürece satış baskısı devam edebilir. Bu direncin kırılması halinde alımlar kaldığı yerden devam edebilir.

MICROSOFT   (MSFT)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 277.18 seviyesinin kırılması halinde önce 283.12 ve arkasından 296.42 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 270.00 desteğinin altında önce 259.51 ve arkasından 245.83 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse 283.12 direncin altında satış baskısını sürdürüyor. Bu direnç kırılmadığı sürece baskının devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise alımlar ön plana çıkabilir.

NETFLIX   (NFLX)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 327.42 seviyesinin kırılması halinde önce 332.23 ve arkasından 344.04 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 314.67 desteğinin altında 307.17 ve arkasından 293.05 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse de oluşan bayrak formasyonu aşağı kırıldıktan sonra pull back yaptı. Hissede 332.23 direnci kırılmadığı sürece satış baskısının artması beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —