Tarih: 04.12.2022 14:41

Ali Perşembe: ″Organize borsalarımız ve yatırım fonlarımız son derece güzel işliyor″

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl 'Finansın Ötesi: Dünyanın Geleceğine Yatırım' temasıyla hibrit olarak düzenlenen 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi gerçekleşti.

Kongreye katılan Ekonomist, Teknik Analist, Menkul Kıymetler Alım-Satım Uzmanı Ali Perşembe, Hibya Haber Ajansı'na konuştu.

Ali Perşembe, kongrede her sene güzel içeriklerin olduğna dikkati çekerek, 'Kongre ile ben ilk başladığından beri haşır neşirim. İlk defa bu sene katılamadım. Ama her sene içerik komitesindeydim. Her sene çok çok güzel içerikler oluyor. Şahane konuşmacılar oluyor.' dedi.

6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde 'Çok güzel bir genç nüfus var' diyen Ali Perşembe, şunları söyledi:

'Her zaman her kongre de çok güzel bir genç nüfus var.  O bazen böyle kriptoya kayıyor. Benim bugün eğitim seansım vardı o gençlerle konuşma fırsatı buldum.  Hem onların vizyonu, geleceğe görüşleri heyecanları  beni bir taraftan heyecanlandırıyor. Bir taraftan da o yatırımcı güruhunun cuk diye suya atlamasını önlemek için onlarla konuşma fırsatı bulmak iyi oluyor. Bol bol eğlendik içeride. Tipik güruh yatırımcısının yaptığı hataları yapmamak için bir sürü şey paylaştık.'

Sermaye piyasaları konusunda çok güzel adımlar atıldığını ifade eden Ali Perşembe, Sermaye piyasalarının geleceğini Türkiye’de nasıl görüyorsunuz.? sorusuna şu yanıtı verdi:

'Bu soru bana 25 sene önce sorulsaydı başka söylerdim ama artık biz burada yavaş yavaş ilerliyoruz. Bir kere çok güzel adımlar atıldı. Organize borsalarımız,  yatırım fonlarımız, bireysel emeklilik fonları son derece güzel regüle ediliyor ve güzel işliyor. Şikayetim olan bazı konular var elbette, döviz piyasası, döviz piyasasının artık tamamıyla serbestlikten çıkıp kendi içimizde kontrol edilen bir piyasa olması kafamı bozuyor.'
 

Video Link https://we.tl/t-ktdSZ9pwOl

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —