Tarih: 14.10.2022 12:35

Xi ve Maldivler Cumhurbaşkanı Solih’in karşılıklı 50. yıl mesajları

Facebook Twitter Linked-in

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Maldivler Cumhurbaşkanı İbrahim Mohamed Solih, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü vesilesiyle bugün karşılıklı tebrik mesajları gönderdi.

Cumhurbaşkanı Xi, son 50 yılda iki ülkenin hep karşılıklı saygı ve destek göstererek büyük ülke ve küçük ülkenin eşitlik içinde karşılıklı yarar ve ortak kazanç yaratmasına örnek oluşturduğunu kaydetti.

Xi, son yıllarda iki ülkenin salgının meydan okumalarını ele alarak Kuşak ve Yol’un ortak inşasındaki işbirliğini derinleştirerek gerçek çok taraflılığı ilerlettiği ve aralarındaki ilişkilere yeni motivasyon enjekte edip yeni bir perspektifi yarattığını vurguladı.

Xi, Cumhurbaşkanı Solih’le birlikte çaba harcayıp, iki ülke arasındaki geleceğe yönelik dostluğu, işbirliği ve ortaklığı istikrarlı şekilde ilerletmeye hazır olduğunu dile getirdi.

İbrahim Mohamed Solih, mesajında, Çin-Maldivler ilişkilerinin iki tarafın ortak tarihsel kökenine, egemen eşitlik ve karşılıklı saygı temeline, aynı zaman Maldivler hükümetinin tek Çin ilkesini kararlılıkla izlemesi temeline dayandığını ifade etti. 

Çin’in Maldivler’in ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerine dev katkılarda bulunduğuna dikkat çeken Solih, son 50 yılda iki ülke arasında kurulan uzun vadeli dostluk ve işbirliği ilişkilerinin derinleştirilip genişletileceğine inanmakta olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —