• BIST 100

    14169,47%-0,89
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,24% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5872,97% -0,60
  • Ç. ALTIN

    9460,59% -0,83

Başkan Soyer Osmaniye'nin köylerini ziyaret etti “İzmir'in gücü arkanızda"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de köy ziyaretlerinin ardından Tüysüz Köyü’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

GÜNCEL 2.03.2023 09:13:01 1110
Başkan Soyer Osmaniye'nin köylerini ziyaret etti “İzmir'in gücü arkanızda"
Haberi Sesli Oku

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de köy ziyaretlerinin ardından Tüysüz Köyü’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Osmaniye ile İzmir arasında uzun yıllar sürecek bir kardeşliğin temellerini attıklarını söyleyen Başkan Soyer, “İzmirli vatandaşlarımıza ne hizmet veriyorsak burada yaşayan Osmaniyeli kardeşlerimize de ulaştırmaya çalışacağız. Siz burada sıkıntı çekerken biz İzmirliler olarak huzur içinde yaşayamayız” dedi. İzmir’in gücünün Osmaniyelilerin arkasında olacağına dikkat çeken Başkan Soyer, tarımda 5 başlıkta hazırladıkları destek paketini de açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesinde genel koordinasyonunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’deki programının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Osmaniyelilerin yaralarını sarmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazır olduğunu belirten Başkan Soyer, zeytincilik, süt ve süt mamulleri, fıstık, halıcılık ve atalık tohum üretimi ve pazarlaması olmak üzere 5 başlıkta destek paketi hazırladıklarını söyledi.
Gün boyu köyleri ziyaret ederek bölge halkının sorunlarını dinleyen Başkan Tunç Soyer, programının bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı, Osmaniye İl Genel Meclis Üyesi Hasan Çoban da Başkan Soyer’e eşlik etti.

“Siz burada sıkıntı çekerken biz huzur içinde yaşayamayız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle afet bölgesinde olduğunu dikkat çeken Başkan Soyer, “Bu 2-3 haftalık, birkaç aylık bir kardeşlik değildir. İzmirli vatandaşlarımıza ne hizmet veriyorsak burada yaşayan Osmaniyeli kardeşlerimize de ulaştırmaya çalışacağız. Çünkü siz burada sıkıntı çekerken, siz burada zorluklarla mücadele etmeye çalışırken biz İzmirliler olarak orada huzur içinde yaşayamayız” diye konuştu.

“Burada siyaset yapmıyoruz”
Osmaniye’de tarımı destekleyeceklerini söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak buraya aktarabileceğimiz ne varsa, gücümüz neye yetiyorsa Osmaniyeli kardeşlerimizin derdine derman olmak için buraya taşıyacağız. Burada ne siyaset yapıyoruz ne başka bir derdimiz var ne başka bir beklentimiz var. Eğer Osmaniye ve İzmir yaklaşırsa birbiriyle kardeş olursa Türkiye’de kardeşlik hukuku içinde güçlü bir adım atılmış olur” dedi.

“İmar mevzuatı ile ilgili düzenlemeler anayasa güvencesinde olmalı”
Yaşanan acılardan ders alınması gerektiğini vurgulayan Soyer, “Birincisi; hırsızlara ve haramilere dikkat edeceğiz. Çaldırtmayacağız, çırptırtmayacağız. İkincisi de; akıl ve bilimi rehber edineceğiz. Eğer bunları yapabilirsek göreceksiniz bu toprakların bereketi hepimize yeter. Bu şeytanın bacağını kıracağız” ifadelerini kullandı.

Köyleri gezdi
Başkan Tunç Soyer, basın toplantısı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki personel ve depremzedelerle bir araya geldi, İzTarım Ofisi’ni ziyaret etti. Osmaniye’nin köylerinde üreticiler ve kooperatiflerle buluşan Başkan Soyer, 30 Ekim İzmir depreminin ardından kentte kooperatifçilik modeliyle hayata geçirilen Halk Konut uygulaması ile ilgili bilgi verdi.
Serinova köyündeki ağır hasarlı iki evi ziyaret eden Başkan Soyer, Yarbaşı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ürünleri, işletme ve satışıyla ilgili bilgi aldı. Başkan Soyer programını Düziçi’ne geçerek esnaf ziyaretiyle sürdürdü.

“Ütopyanızı gerçekleştirmeye geldik”
Başkan Soyer, S.S. Gökçayır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne giderek incelemelerde bulundu. Kooperatifin 1973 yılında kuruluş sürecine ilişkin bilgi veren ve ‘o zamanlar ütopya sahibiydik” diyen Osman Çömez’e yanıt veren Başkan Soyer, “Şimdi Osman Ağabey… Ütopyası olan bir adam geldi. Biz bu hikayeyi küllerinden tekrar doğurmak mecburiyetindeyiz. Anka kuşunu tekrar canlandırmak zorundayız. Sizlerin kurduğu bir şeyin üzerine yeni bir şey inşa etmeliyiz. Biz bunu yapmak için buradayız. Burada ihtiyaç ne? Siz ne yapmak istersiniz? Biz her şeyine talibiz. Ürettiğinizi satın almaya, üretmeniz için gerekli malzemeyi, ekipmanı vermeye, her şeye talibiz. Bize doğru yol göstermenizi istiyoruz. Bu gençleri harekete geçirip, üretime sokacak ne yapmamız lazım? Bize sadece rehberlik ve yol gösterin. ‘Biz ütopyası olan insanlardık fakat ütopyalarımızı gerçekleştiremedik’ dediniz. Ben de diyorum ki 'bizim hala ütopyalarımız var, gücümüz, kuvvetimiz de yerinde'. O gücümüzü, kuvvetimizi sizin yarattığınız bu hikayeniz üzerinden hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gücü arkanızda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütün gücü ile üreticinin arkasında olduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Elimizden ne geliyorsa, gücümüz neye yetiyorsa buradaki hikayeyi canlandırmak için seferber etmeye hazırız. Bu güzelim cennet vatan; üzerinde yaşayan herkesi doyurmaya yeter. Herkesi mutlu edecek kadar güçlü malzemesi var bu toprakların. Sadece namuslu, ütopyası olan çalışkan insanlara ihtiyaç var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne işi var burada? Bizim üstümüze vazife mi Düziçi’nin Gökçayır Köyü? Bizim ne işimiz olabilir? Ben devlet değilim, bakanlık değilim, niye buradayım peki? Şu nedenle buradayım; ben bu millete, bu memleketin gücüne inanıyorum. Eğer biz burada İzmir Büyükşehir Belediyesi gücüyle ortak bir şey yapabilirsek Türkiye’ye umut mesa jı verebiliriz. Biz sadece bir ışık yakmak istiyoruz. Bir kıvılcım belki ama o kıvılcımı bir çakarsak yangın olur gider” diye konuştu.


Osmaniye programı kapsamında Gümüş Köyü’nde kadın üreticilerle bir araya gelen, Karagedik Köyü’nde yıkılan bir evi ziyaret eden Başkan Soyer, Türkmen köyünde de besicilerle toplantı düzenledi.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’da “Anadolu’dan Esintiler” Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur Limanı Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıktı: Tamamlandığında Turizm Potansiyeli Ciddi Olarak Artıyor

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Muzunun Marka Değeri Yükseliyor Umudunda Maalesef Başa Dönüldü

İnsan Evrenin Doğuşunu Görüntüledi. James Webb ve İlk Süpernova

Enerjide, Füzyon Reaksiyonu Hedefine Bir Adım Daha Yakın

Kanser Aşısı, mRNA Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tedavi, Biyoteknoloji, Genetik Kodlama

Dünyanın suyu okyanuslardan mı karşılanacak?

Nakit Para Tarih mi Oluyor?

NASA ve ESA, Kızıl Gezegen Mars'ta, "Yaşamın Kanıtı"nı Bulduğu mu?

Lokman Hekim Hakmlı Çıktı ve Bilim, Yaşlanmayı Bir Hastalık Olarak Tanımladı ve İlk Tedavi Yöntemi Kapıda

Dünyamızın "Gizli Nefesi" Duruyor: Amazon ve Sibirya Ormanları Karbon Tutucu Rolünü Kaybediyor

Yeni Nesil Yapay Zeka Atılımı: Bilim İnsanları 'Bilinçli Makine' Eşiğinde mi?

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Anamur Yer Fıstığının Coğrafi İşaret Başarısı Pazara İmzasını Attı

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Ören Antik Kenti'nde Yeni Mozaik Keşfi Heyecan Kattı

Muz Üreticisine Yeni Sertifikasyon Programı İhracat Kapılarını Aralıyor

KKTC’de Emlak Yatırımı Yapmanın Cazip Fırsatları

Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Anamur Teknolojiye Koşuyor

Anamur'da Su Kaynakları Yönetimi

Anemurium Antik Kenti'nde Yeni Keşifler

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Muz Üretiminde "Akdeniz Rüzgarı"

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Yükleniyor

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Arasında Zirveye Tırmanıyor: Küresel İklim Mücadelesinde Kritik Başarı

Anamur-Gazipaşa Tünelleri İnşaatında Son Viraj: Turizm ve Ticaret Ufku Açılıyor

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.