Tarih: 21.11.2022 12:50

Başkan Soyer: ″Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı, dünyaya ilham verecek”

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı'nın uluslararası seminerine kapılarını açtı.

Fransız Kalkınma Ajansı ve Akdeniz Entegrasyon Merkezi gibi kuruluşlarla iş birliği içerisinde 25 Kasım'a kadar düzenlenecek seminerin açılışına; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, AVITEM Genel Müdürü Büyükelçi Philippe Meunier, Fransa Dışişleri ve Avrupa Bakanlığı Bölgesel Topluluklar Dış İlişkiler Temsilcisi Xavier D'argoeuves, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcis i Naciye Gökçen Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, AViTeM üyeleri ve yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Başkan Soyer, seminerin açılış töreninde, Eylül 2021’de İzmir’de gerçekleşen Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nde ortaya konan “Döngüsel Kültür” kavramı ve dört ana sütunu olan “Doğamızla uyum. Birbirimizle uyum. Geçmişimizle uyum ve değişimle uyum” üzerine konuştu.

Akdeniz’den başlamak üzere bir Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı kurmak için çağrıda bulunduklarını ifade eden Başkan Soyer, “Bu çağrımız, Arlem ve ICLEI aracılığıyla COP 27 İklim Zirvesi’ne de taşındı. İnanıyorum ki üzerinde çalıştığımız Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı, döngüsel ekonomi, kentsel adalet, doğal ve kültürel mirasın korunması, kent ve kır ilişkisinin güçlendirilmesi gibi birçok konuda dünyaya ilham verecek.” dedi.

Başkan Soyer, Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı’nın değişim çabalarının en önemli parçası olacağını belirterek, “Bu buluşma sayesinde hem diğer şehirlerden öğrenme hem de İzmir’in deneyimlerini paylaşma şansını yakaladığımız için çok sevinçliyim.” ifadelerini kullandı.

Gauvin: “İlişkilerimiz 10 yıldır güvenle devam ediyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile paylaşımda bulunmanın mutluluk verici olduğunu dile getiren Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, “Geçtiğimiz yıl Buca metrosunun finansmanına yönelik törene katıldık. İzmir, Fransız Kalkınma Ajansı'nın önemli ortaklarından bir tanesi. İlişkilerimiz 10 yıldır güvenle devam ediyor.” diye konuştu.

İzmir'in stratejik vizyonu konuşulacak

Seminerde; İzmir’in stratejik vizyonu, tarihsel, coğrafi ve kentsel gelişiminin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal dayanışmanın artırılması ve sosyal eşitsizliklerin giderilmesini amaçlayan politikaları, Cittaslow Metropol uygulamaları, temiz enerji politikaları, kültür, tarım ve doğa alanındaki faaliyetleri ve vatandaş katılımına dayalı kurumsal yapısıyla sivil toplumla kurduğu iş birlikleri konuşulacak.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —