Tarih: 13.01.2023 15:32

Başkan Seçer  Yönetimindeki Uygulamaların Gerekçesini Açıklamak Zorundasın

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde vatandaştan gelen talepler ve sorulara yanıt verilmemesi ve gerekçe gösterilmeden rasgele işlem yapılması Mersin genelinde ciddi tepkilere neden oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in dilekçelere cevap verilmemesi ile ilgili bilgisinin olup  olmadığı konusunda  ciddi endişeleri olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Haberi olmak zorunda. O makama geçmişse birimler üzerinde ağırlığını vatandaştan yana ortaya koyacak. Makam milletindir. Amiri millettir. Başkanın kurumdaki yaşananlardan haberi olmazsa orada ciddi sıkıntılar vardır. Devletin dili yazıdır. Hukuk önünde kurumda  vatandaşta eşittir.
Kurumlara nasıl zamanında cevap veriyorsanız, vatandaşa da aynı hassasiyetle cevap vermek zorundasınız. Burada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vatandaşı bilgilendirme konusunda hassas olduğunu sanıyoruz. Ancak kurumlardaki gayri ciddi durum, yönetimde ciddi sıkıntılara neden olmaktadır.  Belediye’nin bazı birimleri Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bunun başında gelmektedir,  bırakın gerekçeli açıklama yapmayı sorulara bile cevap vermeye gerek duymuyorlar. Bu derebeylik anlayışıdır. Mersin Büyükşehir Belediyesi önemli bir kurumun derebeylik anlayışı ile yönetilmesi kabul edilemez.” Diyerek tepki gösterdiler.
Muhtarlar da Tepkili
Özellikle merkezlerden uzak mahallelerin hizmet almadan atık su ve katı atık bedeli alındığını kaydeden muhtarlar, “Ne katı atık hizmeti, ne de atık su hizmeti alıyoruz. Ancak vatandaşa gelen faturaya her ikisi de yansıtılarak tahsil ediliyor. Katı atık bedelinin Anamur Belediyesi adına kesildiğini kaydeden muhtarlar, bunun haksız alım olduğunu söylüyorlar.  Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise merkezden uzak mahallelere katı atık hizmeti götürmediklerini doğruları ve ekledi: “Faturayı Mersin Büyükşehir Belediyesi kesmektedir. Bize vermeleri gereken katı atık bedelini de zaten ödemiyorlar. 3,5 yılda bu güne kadar sadece iki taksit gönderdiler.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —