• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

EÜ’den Türkiye’ye üniversite-sanayi iş birliğine örnek model daha

Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu TOSBİ Yerleşkesi hizmete giriyor

EĞİTİM 2.09.2022 17:02:53
EÜ’den Türkiye’ye üniversite-sanayi iş birliğine örnek model daha

Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu TOSBİ Yerleşkesi hizmete giriyor

 

Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu (TKMYO) ile Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (TOSBİ) arasında üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden birisi daha imzalandı.  Ege Üniversitesi üniversite sanayi işbirliğini daha ileri düzeye taşımak için yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğümde geliştirilen üniversite sanayi iş birliği projeleri kapsamında gıda sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikle model bir adım daha atıldı. 

 

Ege Üniversitesinin sanayi iş birliği girişimleri kapsamında uygulamalı eğitim ile nitelikli mezunlar yetiştirmek için Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Teknolojisi Programının, TOSBİ’ye taşınmasını sağlayacak olan protokol imzalandı.  İmza törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nur Ceyhan Güvensen, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş katıldı.

 

“İzmir’in faklı ilçelerindeki akademik birimlerimize örnek olacak”

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite-Sanayi iş birliğini hayata geçiren bu protokol neticesinde oluşturulan model, bilim ile sanayicinin devletin koordinasyonunda hayata geçirdiği bölgemizde ve Türkiye’de ender modellerden birisi. Yükseköğretim Kurulumuz  üniversite sanayi işbirliğini önemli ölçüde teşvik ediyor. Bu model ile  sanayinin ara insan gücü gereksinimlerini maksimum düzeyde karşılayan nitelikli mezunlar yetiştirilecek. Nitekim sanayicinin ve ülkenin ara elemana çok ciddi derecede ihtiyacı var. Üniversite olarak meslek yüksekokullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin hızla istihdamı sağlanıyor. Ege Üniversitesi akademik personeli ve öğrencilerinin TOSBİ’de hem akademik anlamda bir etkileşim içinde olacağına hem de öğrencilerimizin yüksek enerjisi ile laboratuvarlarda hocalarımızla birlikte özel sektörün talep ettiği analizleri yaparak maddi manevi anlamda çok ciddi katkılar sunacağına inanıyorum. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesinin vizyonuna ve hedeflerine katkı sunan bu modelin, ilçelerdeki diğer meslek yüksekokullarına emsal teşkil etmesi açısından da oldukça önemsiyorum Bununla birlikte, sanayinin üniversite ile iç içe olmasını sağlayan dinamikleri hayata geçirmek, bu kapsamda nitelikli projeler ve bilimsel çalışmalar geliştirmek, sanayinin sorunlarına bilimsel çözümlerle destek sunmak, ülkemiz adına mesleki eğitim politikalarına yön veren dinamiklerin oluşmasına katkı sağlanabilecek. Ege Üniversitesi olarak topluma bu anlamda katkı sunabilmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu protokolün oluşturulmasında emeği geçen başta Kaymakamız olmak üzere müteşebbis heyetimize ve TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanımıza, akademisyenlerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“Bütün paydaşların kazandığı güzel bir ortak girişim oldu”

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Bu projenin gerçekleşmesi için yaklaşık 3 yıldır gayret gösteriyoruz. Projemiz için gösterilen fedakârlıklarla bugün protokol aşamasına geldik. Özellikle Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) başta olmak üzere; Müteşebbis Heyet Kurulu Başkanımızın ve Yönetim Kurulu Başkanımızın nezdinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü onların desteği ve TOSBİ'nin bütçesi olmasa, bu projeyi gerçekleştiremezdik. Arazinin trampayla TOSBİ'ye kazandırılması, ardından binanın yapılması ve hem dünya hem de Türkiye ekonomisinin çalkantılı olduğu bir dönemde bu yükün sırtlanılması bizim için çok memnuniyet verici bir başarı. Burada kazan-kazan formülü işleyerek, hem sanayicilerimiz kalifiye eleman kazanmış olacak hem de Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu'ndaki öğrencilerimiz yerinde staj yapma imkânı bulacak. Ayrıca mezun olan öğrencilerimize de istihdam sağlanmış olacak. Nihayetinde Ege Üniversitemiz de yeni bir bina kazanmış olacak. Dolayısıyla bütün paydaşların kazandığı güzel bir ortak girişim oldu. Destekleri için Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Necdet Budak'a, Müteşebbis Heyet Kurulu Başkanımıza, Yönetim Kurulu Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzel projenin örnek olmasını ve Türkiye çapında yaygınlaşarak öğrencilerimize, istihdam olanaklarımıza ve sanayimize faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Sektöre ara eleman desteği

TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş, “Sanayimiz, başarı ivmesini yükseltebilmek için özellikle kalifiye elemana ihtiyaç duyuyor. Bu noktada projemiz ülkemizde örnek teşkil etmesini istediğimiz bir model ile üniversite-sanayi iş birliğini ortaya koyuyor. Bu iş birliği ile sanayimizin duyduğu kalifiye elaman ihtiyacı karşılanıyor. Ayrıca EÜ Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz de yerinde staj yapma imkânı bularak, istihdam edinme fırsatı yakalıyor. Hem sanayimize hem de gençlerimize fayda sağlayacak bu önemli projede emeği geçen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a, kaymakamımıza, yönetim kurulu başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nur Ceyhan Güvensen ise “Öncelikle projenin ilk yıllarından itibaren emeği geçen başta Prof. Dr. Necdet Budak hocama, İlçe Kaymakamımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Protokol kapsamında tahsisatın tamamlanmasından sonra, öncelikle tam donanımlı gıda laboratuvarı ve daha sonra sanayicinin ihtiyaç duyduğu otomasyon sistemlerinde etkin elemanlar yetiştirilmesi üzere ilgili programın açılması sağlanacak. Gıda sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda bilgi ve beceri sahibi; gıda maddelerinin sağlıklı olarak üretilmesi, muhafazası, ambalajlanması, depolanması ve servis edilmesi aşamalarında; gıda kalite kontrol laboratuvarlarında ve hizmetlerinde ara eleman olarak çalışabilecek Gıda Teknikeri yetiştirilecek” dedi.

Türkiye’ye model uygulama

Türkiye’ye üniversite sanayi alanında pek çok örnek uygulamayı kazandıran Ege Üniversitesi sanayi iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile Tire Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde gıda işleme teknolojisi alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanılacak 9,1 dönümlük arazi üzerinde yapılan binanın inşaatı tamamlanarak Ege Üniversitesine teslim edildi. Tire Organize Sanayi Bölgesi içerinde Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokuluna tahsis edilen yerleşkede Gıda İşleme Teknolojisi Programı öğrencileri işbaşı eğitim alırken araştırmacılar da sanayinin ihtiyaçlarına yönelik bilimsel projeler hazırlayacak. İmzalanan protokol ile işbaşı eğitimini mümkün hale getiren ve sanayinin ara insan gücü gereksinimlerini maksimum düzeyde karşılayan nitelikli mezunlar yetiştirilecek. Sanayinin üniversite ile iç içe olmasını sağlayan dinamikleri hayata geçirerek, nitelikli projeler ve bilimsel çalışmalar geliştirmeyi hedefleyen protokol ile sanayinin sorunlarına bilimsel çözümlerle destek sunularak ülkemiz adına mesleki eğitim politikalarına yön veren dinamiklerin oluşmasına katkı sağlanabilecek.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13