• BIST 100

    9113,82%0,37
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,32% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77

Başkan Seçer: “Batıdaki İlçelere Çok Önemli Yatırımlar Yapıyoruz”

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

GÜNCEL 19.10.2022 06:32:50
Başkan Seçer: “Batıdaki İlçelere Çok Önemli Yatırımlar Yapıyoruz”

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Konuşmasında kendilerine vatan sevgisi üzerinden laf söylenmesinin abesle iştigal olduğunu ve vatan sevgilerini sorgulamanın kimsenin haddi olmadığını kaydeden Başkan Seçer, “Bizi vatan sevgisi üzerinden eleştirenlerin vatan sevgisi, bizim bu vatana karşı olan aşkımızın zekâtı bile olamaz” dedi.

Ayrımcılık hastalığından kendilerini uzak tuttuklarını belirten Başkan Seçer, “Biz belediyeden siyasi, mezhepsel, bölgesel, sosyal ayrımcılığı söküp attık. Çünkü biz ayrımcılığı, bırakın hukuki boyutunu, bir insanlık suçu olarak görüyoruz” diye konuştu.

Başkan Seçer, “Her türlü meselemizi halledebiliriz. Ancak siyasi kaygılarla, siyasi ikbal uğruna, cebini düşünen insanların oyununa gelirsek, halkın dini duygularını, milliyetini, milli duygularını kaşıyanların esiri olursak, biz yanlış yola sapmış oluruz” ifadesini kullandı.

Görevi devraldığında belediyenin 3 milyar lira borcu, 3 milyar lira da geliri olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, “2023 yılı Ocak ayında ise belediye bütçemiz 15 milyar lira, borcumuz ise 3,5 milyar lira. Ne yaptığını bilen, mali disiplini güçlü olan bir belediyeyiz” dedi.

Başkan Seçer muhtarlara seslenerek, “Dosthane, Halkkart, Kurs Merkezleri, Öğrenci Yurt Binaları, Mahalle Mutfakları, Evde Bakım gibi hizmetlerimizden faydalanmak isteyenlere yol gösterin” dedi.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Batıdaki ilçelerin muhtarlarıyla yaptığı toplantıdaki konuşmasında, bu tarz toplantıların muhtarların kendilerini hatırlatması, yaşadıkları güçlükleri, mahallelerindeki sorunları dile getirmeleri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Hepimizin ortak bir amacı var, o da Mersin halkına hizmet etmek. Allah hiçbir siyasetçiyi sokağa çıkamayacak duruma getirmesin. Biz de onurumuzla, şerefimizle bu bayrak altında, liderimiz Atatürk’ün çizdiği doğrultuda halkımıza hizmet ediyoruz ve edeceğiz” dedi. Bazı kimselerin, kendilerine vatan sevgisi üzerinden laf söylemesinin abesle iştigal olduğunu ve vatan sevgilerini sorgulamanın kimsenin haddi olmadığını kaydeden Başkan Seçer, “Bizi vatan sevgisi üzerinden eleştirenlerin vatan sevgisi, bizim bu vatana karşı olan aşkımızın zekâtı bile olamaz. Kimse bu ülkeyi, bir başkasından daha fazla sevmiyor. Biz ülkemizi, vatanımızı çok seviyoruz” diye konuştu.

Seçer: “Ayrımcılığı, bir insanlık suçu olarak görüyoruz”

Hukukun olmadığı yerde ne adaletten, ne eşitlikten, ne de demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Seçer, demokratik toplumların olmazsa olmazlarının en başında hukukun geldiğini ifade etti. Ayrımcılık hastalığından da kendilerini uzak tuttuklarını belirten Başkan Seçer, “Biz belediyeden siyasi, mezhepsel, bölgesel, sosyal ayrımcılığı söktük attık. Çünkü biz ayrımcılığı; bırakın hukuki boyutunu, bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Mesela belediyelere karşı, hükümetin bazı konularda yaptığı ayrımcılığı yanlış buluyor ve her ortamda tenkit ediyorum” ifadelerini kullandı. Eksik hizmetlerin tamamlanabileceğini, maddi hataların düzeltilebileceğini kaydeden Başkan Seçer, “Ancak kardeşliğimize halel gelirse, nifak sokulmasına müsaade edersek, siyasi kaygılarla, siyasi ikbal uğruna, etrafını düşünen, cebini düşünen insanların oyununa gelirsek, halkın dini duygularını, milliyetini, milli duygularını kaşıyanların esiri olursak, biz yanlış yola sapmış oluruz” dedi.

“1 liralık işi 10 liraya yaptırmayan bir belediyeyiz”

3,5 yıllık süre içinde belediyede mali disiplini sağladıklarını; projelerin gerçekleşme oranının 2020 yılında yüzde 96, 2021’de yüzde 94 olduğunun altını çizen Başkan Seçer, yine 2021 yılında Türkiye’de bir rekor kırarak bütçe harcamasını yüzde 99,7 olarak tutturduklarını belirterek, “Bu sonuç, mali açıdan çok disiplinli bir belediye olduğumuzun, 1 liralık işi 10 liraya yaptırmayan bir belediye olduğumuzun göstergesidir” ifadesini kullandı. Görevi devraldığında belediyenin 3 milyar lira borcu, 3 milyar lira da geliri olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, “2023 yılı Ocak ayında ise belediye bütçemiz 15 milyar lira, borcumuz ise 3,5 milyar lira olacak. Yani gelirimiz, borcumuzun 5 katı. Bu kadar güçlü, ne yaptığını bilen, mali disiplini olan bir belediyeyiz” diye konuştu.

Bütçede önemli bir payı asfaltlama çalışmalarının aldığını söyleyen Başkan Seçer, kent genelinde her noktada kaliteli asfalt kullandıklarını ifade ederek, 5 yıllık süreyi tamamladıklarında 2 milyon 852 bin ton asfalt kullanmayı planladıklarını belirtti.

“Bu belediyenin önü tıkanmazsa, işler tıkır tıkır yürür”

En çok tahsisler konusunda engellemelerle karşılaştıklarını kaydeden Başkan Seçer, özellikle nükleer santral inşaatı ile birlikte artan nüfustan dolayı, Büyükeceli bölgesinde kanalizasyon ve atıksu konusunda kapasite sorunu yaşandığının farkında olduğunu ve paket arıtma yapmak istediklerini, ancak bu projelerinin de halen imzada beklediğini belirtti.

Konuşmasında ilçelerde yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, Anamur Otogarı’nın çok gereksiz bir proje olduğunu belirterek “Günlük 8 arabanın girdiği Anamur Otogarı en büyük israf. Birimleri oraya topluyoruz. MESKİ’nin eski yerini çok güzel bir kültür merkezi yapacağız” şeklinde konuştu. Erdemli ilçesinde de otogar sorunu olduğunu ve artık yılan hikâyesine döndüğünü kaydeden Başkan Seçer, “Milli Emlak’ın bir yeri var bizim arazinin üzerinde, onun tahsisini bekliyoruz” dedi.

Gülnar merkezde prestij caddesi için mimarların çalıştığını dile getiren Başkan Seçer, Silifke’de Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin bitirilerek faaliyete geçtiğini hatırlattı. Mut’ta DSİ’ye ait derenin rekreasyon projesinin ve ihalesinin bittiğini söyleyen Başkan Seçer, Bozyazı’da da Sosyal Yaşam Merkezi, kreşlerin olduğu, düğünlerin ya da toplantıların yapıldığı salonun olacağı müjdesini verdi.

 

“Belediyeler direkt insana dokunan görevlerini unutmamalı”

 

Konuşmasının devamında belediyelerin yol, su gibi temel kamu görevlerinin yanı sıra, direkt insana dokunan görevleri olduğunu da ifade eden Başkan Seçer muhtarlara, “Alo 185 ve TEKSİN hizmetlerimizi mutlaka kullanın ve kullandırın. Dosthane, Halkkart, Kurs Merkezleri, Öğrenci Yurt Binaları, Mahalle Mutfakları, Evde Bakım gibi hizmetlerimizden faydalanmak isteyenlere de yol gösterin” dedi.

Bölgenin önemli konularından birisinin de vahşi çöp depolama olduğunu aktaran Başkan Seçer şunları kaydetti: “Hiçbir çöp arabasının üzerinde Büyükşehir yazdığını gördünüz mü? İlçe belediyesi toparlar, getirir bize teslim eder. Bakın Aydıncık’ın çöpü Gilindire Mağarası yolunda bir yere vahşi depolanıyordu. Şimdi işbirliği yaptık, orayı da rehabilite ettik. Dedim ki bu olmaz. Anamur’un çöpü ormanlara vahşi depolanıyordu öyle miydi? Öyleydi. Şimdi bir kilo vahşi depolama var mı? ‘Bu olmaz’ dedim, biz çevreyi katlediyoruz. Bunun parasını belediye ödüyor, çevre kirlenmesin diye yapıyoruz bunları. Yani işbirliği olunca her şey olur. Mersin temiz bir kent diye bilinsin diye biz uğraşıyoruz. Bu önemli bir konu olduğu için dikkatinize sunmak istedim. İlçe belediyelerinin çöp konusunda çalışmalarına destek oluyoruz. Vahşi depolamayı Mersin genelinde bizim dönemimizde bitirdik. Deniz kirliliği bir başka önemli konu. Siteler Çevre Bakanlığınca takip ediliyor. Anamur, Aydıncık, Erdemli, Silifke; bu bölgeler sahil ilçelerimiz. Siteler kendi arıtmasını kurmak zorunda. Çevre Bakanlığı online onları izler. Çevre Bakanlığı görevinde ihmal mi yapıyor, gözden mi kaçırıyor bilemem ama biliyoruz ki siteler atıklarını yani kanalizasyonlarını arıtmadan denize deşarj yapıyor, derelere deşarj yapıyor. Ondan sonra insanlar, turistler, yerli turist, yabancı turist, bölge insanı denizden pislik akıyor diye koku geliyor diye bizlere şikayet ediyor, muhtarlara şikayet ediyor. Bunları siz de sık sık dile getirin. Kaymakamlık toplantılarında, valilik toplantılarında her kurum görevini yapsın. Biz de yapalım biz eksik kalmayalım. Ama kardeşim aklına gelen Büyükşehir, aklına gelen Büyükşehir. Deniz kirliliği Büyükşehir, sahil kirliliği Büyükşehir, çöpler toplanmadı Büyükşehir. Haksızlık, hukuksuzluk, aynı zamanda hukukta böyle bir şey yok.

Her sorunun temelinde Büyükşehiri aramak da yanlış” diye konuştu.

 

“Tarıma ve Hayvancılığa büyük destek veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma ve hayvancılığa verdiği desteklerden de bahseden Başkan Seçer, “Üreticiye sağladığımız ekip, ekipman, fide, fidan, sulama borularının yanında, son 3 yılda 75 milyon lira da direkt destek sağladık” ifadesini kullandı. İkinci bölgenin maalesef orman yangınlarının sık yaşandığı bir yer olduğunu belirten Başkan Seçer, “Orman yangınları, Orman Bakanlığı’nın sorumluluğunda olmasına rağmen, böyle bir yangın meydana geldiğinde, tüm gücümüzle bölgeye biz de gidiyoruz. Şu anda bu bölgeye, hareket kabiliyeti yüksek 20 adet itfaiye aracını gönderdik” diye konuştu.

MESKİ’nin 3,5 yılda kendini çok geliştirdiğinden ve SCADA sistemine bağlı DMA noktaları ile tüm kentin içme suyunu kontrol edeceklerinden bahseden Başkan Seçer, MESKİ’ye teknolojik anlamda çok önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Konuşmasının sonunda, hamasetle siyaset döneminin bitmesinin gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Mutlaka bu ülkeye kötülük düşünenler olabilir. Fakat bu ülkenin bütün insanlarına bunu şamil kılmak, bunun üzerinden siyaset yapmak, ülkeye selamet getirmez. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Herkesin inancına, hayat görüşüne saygılıyız. Bizim için gerisi lafı güzaftır” diye konuştu.

Ferat Aktan: “Büyükşehir’le ortak ve uyumlu çalışıyoruz”

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Ortak amacın hizmet olduğuna vurgu yapan Aktan, “Gerek Büyükşehir, gerek ilçe belediyeleri koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bunun partisi falan olmaz, amaç hizmet üretmektir. Birlik ve beraberlik içinde çalıştığımız sürece, en güzel hizmetleri sunarız. Biz ilçe belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle ortak ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Muhtarlardan Başkan Seçer’e teşekkür

Gülnar Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Çalık, Erdemli Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Keklik, Silifke Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Temur ve Anamur Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Sarı da, Başkan Seçer’e hizmetleri ve düzenlenen Muhtarlar Günü programı dolayısıyla teşekkürlerini ilettiler.


Toplumun Sonucu Belirleyen Seçim Psikolojisi Nedir?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Seçim Güvenliği Teminatı

Yıldızların Olasılığı Ne Kadar Gerçekleşir?

İsmail’den 3 Gündür Haber Yok

Dünyanın En İyi Otomobili Kia EV9, Prestijli Ödülleri Topluyor

İş ve Ekonomi Dünyasının 2024 Odak Noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi

Sirkenin Soğuk Algınlığına Karşı Koruyucu Etkisi Herkesi Hayretler İçinde Bırakıyor

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Mersinde Serdar Soydan, Anamur da Hidayet Kılınç'tan Zafer İlanı

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Yükleniyor

Toplumun Sonucu Belirleyen Seçim Psikolojisi Nedir?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Seçim Güvenliği Teminatı

İsmail’den 3 Gündür Haber Yok

Dünyanın En İyi Otomobili Kia EV9, Prestijli Ödülleri Topluyor

İş ve Ekonomi Dünyasının 2024 Odak Noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi

Sirkenin Soğuk Algınlığına Karşı Koruyucu Etkisi Herkesi Hayretler İçinde Bırakıyor

Mersinde Serdar Soydan, Anamur da Hidayet Kılınç'tan Zafer İlanı

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13