• BIST 100

    10481,78%-0,70
  • DOLAR

    41,82% 0,05
  • EURO

    48,38% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5571,78% 0,86
  • Ç. ALTIN

    9057,79% 0,00

Başkan Seçer, 4 Merkez İlçe Muhtarlarıyla Buluştu

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlar Günü dolayısıyla başlattığı buluşma programına; Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Mezitli’nin oluşturduğu 4 merkez ilçe muhtarlarıyla bir araya gelerek devam etti

GÜNCEL 21.10.2022 07:23:44 959
Başkan Seçer, 4 Merkez İlçe Muhtarlarıyla Buluştu
Haberi Sesli Oku

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlar Günü dolayısıyla başlattığı buluşma programına; Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Mezitli’nin oluşturduğu 4 merkez ilçe muhtarlarıyla bir araya gelerek devam etti. Görevde olduğu 3,5 yıllık sürede, demokrasinin temel taşları olan muhtarlarla işbirliği içerisinde olduğunu belirten Başkan Seçer, kente kazandırılan, uzun soluklu ve kaliteli çalışmaların sırrının, kent dinamikleriyle ortak çalışmaktan geçtiğini vurguladı.

Hizmette adaletin şart olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Merkezi yönetimin idaresindeki bütün kurumların 2019’dan beri verdiği hibe, kredi, karşılıksız kredinin %95’ten fazlası Cumhur İttifakı’nın belediyelerine gitmiştir. Bu bir şikayet değil, tenkittir” dedi.

Seçildiği günden bu yana tüm mücadelesinin, vatandaşın hakkını korumak olduğunu belirten Başkan Seçer, “Özellikle imar değişikliği veya imar açma gibi konularda dürüst bir belediye başkanı, buradan elde edilecek rantın bir kişinin cebine girmesine müsaade etmez, kamunun yararını da düşünür” diye konuştu.  

İktidardaki Cumhur İttifakı’nın her konuda adaletli olmak zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “7 ay sonra Millet İttifakı iktidara geldiğinde, burada Millet İttifakı’na mensup olmayan bir belediyeye haksızlık yapılsın, önce ben bu haksızlığın karşısında dururum” ifadelerini kullandı.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Muhtarların, demokrasinin temel unsurları olduğuna değinerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Ben bir belediye başkanı olarak başarılı olmamın yolunun, muhtarlarla iyi ilişkiden geçtiğini biliyorum. Asla siyasi bir menfaat, siyasi bir göz boyama, şirin görünme arzusunda ve ihtiyacında olmadığımı düşünüyorum. Çünkü siyasetin, dünyanın gereklerine ve gerçeklerine uygun yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Hizmet konusunda başından beri siyasi kimliğini bir tarafa bıraktığını ifade eden Başkan Seçer, “Biz halkın takdiriyle bu koltuklarda oturuyoruz. Hepimiz bir iradeyi yansıtıyoruz. Siz mahallenizin, ben de Mersin’in iradesini yansıtıyorum. İşte demokrasi böyle bir şey” diye konuştu.

Seçer: “3,5 yılda hiçbir kamu bankasından borçlanamadım”

Şu anda hizmet makamında oturduğunu, fakat yapacağı hizmetlere siyasi saiklerle yapılan engellemeleri veya haksızlıkları da tenkit etme hakkı olduğunu belirten Başkan Seçer, tüm bunlara rağmen hizmetlere devam ettiklerini ve yapılan hizmetlerin tamamının denetime açık ve şeffaf bir yapıda olduğuna dikkat çekti. 

Mersin’e 1.9 milyon yerli nüfus için gelen bütçeyle, sığınmacılardan kaynaklı 2.3 milyon nüfusa hizmet götürdüklerini hatırlatan Başkan Seçer, hizmet yapmak için İller Bankası gibi kamu bankalarından kredi alamadığını da anımsattı. Bu söylemlerinin şikayet değil, tenkit olduğunun altını bir kez daha çizen Başkan Seçer, “Merkezi yönetimin idaresindeki bütün kurumların 2019’dan beri verdiği hibe, kredi, karşılıksız kredinin %95’ten fazlası Cumhur İttifakı’nın belediyelerine gitmiştir. Ben 3,5 yıllık sürem içerisinde hiçbir kamu bankasından borçlanamadım” dedi.

“Dürüst bir belediye başkanı, önce kamu yararını düşünür”

Aldıkları önlem ve izledikleri ekonomik politika sayesinde Büyükşehir Belediyesi’ni çok güçlü ve disiplinli bir mali yapıya kavuşturduklarını belirten Başkan Seçer, geçmiş dönemden kalan yarım işleri de kısa sürede bitirdiklerini ve benzer işleri çok daha ucuza yaptıklarının vurgusunu yaptı.

Geriden gelen 400 milyon dolarlık borcu 3,5 yılda 100 milyon dolara indirdiklerini söyleyen Başkan Seçer, o zaman 400 milyon dolar olan bütçenin ise şu anda 800 milyon dolara çıkacağını söyledi.

Belediye Başkanlığı’nın çok dikkat edilmesi gereken bir görev olduğunu söyleyen Başkan Seçer, tüm mücadelesinin vatandaşın hakkını korumak olduğunu belirterek, “İşin içine rant, para,  arsa, avanta girdiği zaman, senin yaptığın işte hayır olmaz. Ben Sosyal Demokrat bir belediye başkanıyım, sermaye düşmanı da değilim. Ama bu demek değildir ki, kamu malı kapanın elinde kalsın. Özellikle imar değişikliği veya imar açma gibi konularda dürüst bir belediye başkanı, buradan elde edilecek rantın bir kişinin cebine girmesine müsaade etmez, kamunun yararını da düşünür” diye konuştu.  

“4 merkez ilçede çok önemli çalışmalar yapıyoruz”

Yenişehir ilçesinin çok hızlı gelişen ve kentin bir ucundan bir ucuna geçişi, hatta merkeze inişi sağlayan bir koridor olduğunu dile getiren Başkan Seçer, bu ilçede çok önemli battı çıktı, cadde ve bulvarlar açtıklarını ifade ederek, “Yakın zamanda Sayapark kavşağında çalışma başlatacağız. Orada bir de tramvay projemiz var. Yenişehir -Toroslar sınırında kanalize kavşak projesini hayata geçirdik ve bu hat üzerindeki trafiği rahatlattık” dedi.

MESKİ’nin son 3,5 yıl içinde önemli mesafeler aldığından ve kuruma önemli teknolojik yatırımların yapıldığından bahseden Başkan Seçer, 4 merkez ilçeye ait değişik noktalarda kanalizasyon ve yağmursuyu hatları kapsamında önemli çalışmalar yürüttüklerine değindi. FRIT II kapsamında Homurlu ve Tömük’teki çalışmaları hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Seçer, MESKİ’deki kaçak kayba karşı da modern çalışmaları faaliyete aldıklarını söyledi. Mezitli ilçesinde de içme suyu şebekesinin değişeceğini söyleyen Başkan Seçer, işin ihalesinin 1 Kasım’da yapılacağını belirtti.

Sosyal hizmetlerle ilgili muhtarların taleplerinin olduğunu söyleyen Başkan Seçer; Dosthane, Mahalle Mutfakları, Eğitim projeleri, Halk Kart gibi sosyal projelerden, ihtiyacı olan herkesin yararlanmasını istedi. Tarımsal alanda da birçok başarılı projeye imza attıklarını dile getiren Başkan Seçer, bu desteklerin her yıl daha da artacağını kaydetti.

 

 “Belediye’nin her türlü iş ve işlemlerine yargı yolu açıktır”

İktidarın her konuda adaletli olması ve ayrımcılığa kesinlikle prim vermemesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, “Yenişehir'de, Toroslar'da köylük bölgeler var ve hepsinin projeleri elimizde. Şimdi Cumhur ittifakı iktidar, ama adaletli olmak zorunda. 7 ay sonra Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda, burada Millet İttifakına mensup olmayan bir belediyeye haksızlık yapılsın, önce ben bu haksızlığın karşısında dururum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım. İsmime ve şanıma yaraşır tavır içerisinde olmam lazım” diye konuştu.

Mersin'in; Havaalanı, Akdeniz Sahil Yolu, Pamukluk Barajı gibi çözülmesi gereken önemli sorunları olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, ilgili kişi veya kurumların öncelikle bu sorunları ortadan kaldırması gerektiğini belirtti. Başkan Seçer “Bir an önce bitirin suyun fiyatı ucuzlasın” dedi. Belediye’nin eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun her zaman açık olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, “Ama iktidar da, kurumları bir sopa gibi kullanamaz. Bunun adı da demokrasi olmaz. Biz işimize bakıyoruz, hizmet yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Giray Atilla, Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Ballı, Toroslar Muhtarlar Derneği Başkanı Cengiz Şahbaz,  Muhtarlar Günü için düzenlenen kutlama programı ve hizmetlerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

 

British Shorthair Fiyatları ve Sahiplendirme Süreci

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Tarife Gerilimi Tarım Ekipmanlarında Derin Etki Yaratıyor

Güney Kore – ABD Arasında Döviz Takası Görüşmeleri Yoğunlaşıyor

Küresel Odak: Çin’de “Global Leaders’ Meeting on Women” Zirvesi Başladı

Küresel Finansal Risk Uyarıları: ABD-Çin Gerginliği Yeni Bir Ticaret Fırtınasının Habercisi

Dünya İsrail – Hamas Ateşkesi ve Rehinelerin Serbest Bırakılmasına Kenetlendi

JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU

MERSİN’DE DEAŞ’A ELEMAN TEMİN EDENLERE JANDARMA OPERASYONU

Mersin Büyükşehir’den Üreticiye Ceviz Soyma Makinesi

DİKYADERDEN KUZEYHANA TAM DESTEK

İYİ Partide Alıçlı, Yönertimi İle Tekrar Görev Başında

​DMD Savaşçısı Kuzeyhan İçin DİKYADER de Destek Etkinliği Düzenleniyor

Türk Kızılay Anamur Şubesi’nden Anlamlı Ziyaret: Hasta Vatandaşa Moral Oldular

Coşkun; Yerel Basının Sesi: “Sürdürülebilir Gazetecilik İçin Standartlar Şart”

Kastamonu’nun ilçe haritası nasıl şekillendi? 1907’den 1990’a idari değişim

Ameliyatsız Yüz Germe ile En Doğal Şekilde Gençleşin

Liposuction ile Bölgesel Fazlalıklara Veda

Batman ve Superman Takımları Türkiye Finallerine Kaldı

mur’da Yağmur Market Kavşağında Trafik Kazası: 4 Yaralı

Erken Fark Edersen Çok Şey Fark Eder 

Evrim Teorisi Tamda Bugün Nasıl Gelişti?

Anamur’da Motosiklet Çarpışması: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Jandarmadan Aranan Şahıslara Sıkı Takip: 10 Kişi Yakalandı

Kaymakam Kemal Duru, Sugözü, Boğuntu ve Çukurabanoz Mahallelerinde İncelemelerde Bulundu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BERDAN BARAJ GÖLÜ’NDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Bir Dal Muz Kuzeyhan'a Bir Umut

Abdulsamet Aksu Türkiye’nin Önde Gelen Girişimcilerinden Biri Olarak Her Geçen Gün Devleşiyor

VitaminSAN İle Orijinal Solgar Ürünlerine Ulaşmak Çok Kolay

Yükleniyor

Dünya İsrail – Hamas Ateşkesi ve Rehinelerin Serbest Bırakılmasına Kenetlendi

MERSİN’DE DEAŞ’A ELEMAN TEMİN EDENLERE JANDARMA OPERASYONU

​DMD Savaşçısı Kuzeyhan İçin DİKYADER de Destek Etkinliği Düzenleniyor

Coşkun; Yerel Basının Sesi: “Sürdürülebilir Gazetecilik İçin Standartlar Şart”

Evrim Teorisi Tamda Bugün Nasıl Gelişti?

Jandarmadan Aranan Şahıslara Sıkı Takip: 10 Kişi Yakalandı

Kaymakam Kemal Duru, Sugözü, Boğuntu ve Çukurabanoz Mahallelerinde İncelemelerde Bulundu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BERDAN BARAJ GÖLÜ’NDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Jandarmadan Bozyazıda Uyuşturucu Operasyonu

Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk, Mahallesini Asfaltlayan Başkan Seçer Ekibine Teşekkür Etti

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.