Tarih: 08.03.2023 10:23

Dubai Tatili Sırasında Gezilecek En Popüler Yerler

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Dubai, sahip olduğu zenginliği ziyaretçilerine doğrudan yansıtabilmeyi başaran keyifli bir destinasyon olarak öne çıkmakta. Arap Yarımadası’nın doğusunda ve aynı zamanda Basra Körfezi’nin hemen kıyısında bulunan Dubai gezilecek yerler bakımından da pek çok seçenek sunmayı ihmal etmiyor. Peki Dubai tatili sırasında mutlaka görülmesi gereken yerler için nasıl bir rota çizilmesi gerek? Bu sorunun cevabını bulabileceğiniz ve Dubai’nin turistik açıdan öne çıkan önemli yerleri hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz yazımız sizlerle.

Burj Khalifa

Dubai’ye geldiğinizde uğramadan geçmemeniz gereken ilk destinasyon şüphesiz Burj Khalifa olarak öne çıkıyor. Toplamda 828 metre uzunluğa sahip olan bu eşsiz yapı, aynı zamanda dünyanın en uzun binası olma unvanını da gururla taşıyor. 160 kattan oluşan binanın yapımına 2004 senesinde Emaar Gayrimenkul tarafından başlandığı biliniyor. 2010 yılında tamamlanarak hizmete giren Burj Khalifa¸ o günden bugüne Dubai’nin en popüler yeri olarak öne çıkmayı başarıyor. Üzerindeki seyir teraslarından Dubai’yi yüzlerce metre yükseklikten görmenize olanak sağlayan Burj Khalifa, özellikle akşam saatlerinde gerçekleştirilen ışık ve lazer gösterileriyle de dikkat çekiyor.

Burj Al Arab

Jumeirah Plajı’nın hemen yanında yer alan Burj Al Arab¸ Dubai denilince akla ilk gelen yapılardan biri. Bu nedenle Dubai’nin tanıtım filmlerinde sıklıkla yer verilen Burj Al Arab, günümüzde otel olarak hizmet vermekte. Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olarak bilinen yapı, Burj Khalifa yapılana dek Dubai’nin en yüksek binası olma unvanını taşımaktaydı. Mimari açıdan sıra dışı bir tarza sahip olan Burj Al Arab, bundan ötürü “Yelken Otel” adıyla da bilinmekte. Eğer konaklamanızı farklı bir yerde yapacaksanız bile Burj Al Arab’ı mutlaka görmeli ve hatta vaktiniz olursa restoran katında bir öğle yemeği yemelisiniz.

Dubai Mall

Dubai’nin merkezinden çok uzaklaşmadan önce görmeniz gereken bir başka destinasyon olan Dubai Mall’ı da mutlaka keşfetmelisiniz. Dubai emirliğinin en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall, Burj Khalifa’nın hemen yanında yer alıyor. İçerisinde yüzlerce mağaza, onlarca restoran ve kafe bulunan Dubai Mall’un girişinde ise özellikle çocukların ilgisini çeken keyifli bir detay bulunmakta. Dünyanın en büyük akvaryumu olan Dubai Aquarium, alışveriş merkezine gelen ziyaretçilere sualtı dünyasının zenginliklerini sunuyor. 10 milyon litre su kapasitesine sahip akvaryumda 140’tan fazla canlı türünü görebilir ve köpekbalıklarını yakından inceleyebilirsiniz. Dubai Mall’deki gezileriniz sırasında gönlünüzce alışveriş yapabilir, ünlü markaların mağazalarını gezebilir ve keyifli bir kahve molası verebilirsiniz.

Dubai Müzesi

Dubai gezileriniz sırasında bölgenin geçmişi hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz destinasyonları da ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Özellikle tarihi geziler yapmaktan hoşlananların ilgisini çekebilecek olan Dubai Müzesi, içerisindeki eserleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. 1787 yılında inşa edilen ve 1971’de restorasyon işlemlerine tabi tutulan El Fahidi Hisarı, günümüzde Dubai Müzesi olarak hizmet vermekte. Avlusunda “Dhow” olarak bilinen ve geleneksel ahşap tekniğiyle yapılan yelkenli tekneler ziyaretçileri karşılıyor. Barasti adı verilen palmiye yapraklarından yapılmış olan küçük bir ev de Dubai Müzesi’ne gelenleri karşılayan bir başka detay olarak öne çıkıyor. Aşırı sıcaklardan korunmak amacıyla yapılmış olduğu bilinen bu evi gördükten sonra müzenin iç kısmına devam eden ziyaretçiler, sinevizyon odasında bölgenin geçmişini izleyebiliyor. 1960’tan 2000’li yıllara kadar Dubai’nin gelişimini gösteren filmi seyrettikten sonra bölgeye ait arkeolojik eserler Dubai Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Cumartesi ile perşembe arasında 08.30 – 20.30; cuma günleri ise 14.30 ile 20.30 saatleri arasında açık olan Dubai Müzesi’ni mutlaka keşfetmelisiniz.

Dubai Creek

Dubai’de gezilecek yerler listenizi iyice zenginleştirebilmeniz için bir başka destinasyon daha önereceğiz: Dubai Creek. “Dubai Koyu” olarak bilinen destinasyon, bölgenin önemli doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkmakta. Çevresinde uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, “Abra” adı verilen teknelerle gezintilere çıkabileceğiniz kanalda oldukça keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Dubai Creek’e giderken yanınıza mutlaka profesyonel fotoğraf makinesi almanızı öneririz. Burada karşılaşacağınız manzaralar “Gerçekten burası Dubai’mi?” diye sorduracak güzellikte.

Bastakiya

Dubai’nin en eski yerleşim bölgesi olarak bilinen Bastakiya¸ günümüzde tarihi ve turistik özellikleriyle öne çıkıyor. Buraya Bastakiya adını veren Bastak, aslında İran’ın güneyinde bulunmakta olan bir kent. Bastaklı tüccarlar, Dubai’ye geldiklerinde burada bir yerleşim yeri kurmuş ve adını da Bastakiya olarak belirlemişler. 1900’lü yılların başında kurulan bölge, hala o dönemlerin izini sürebileceğiniz yapılara ve eserlere ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra içerisindeki müzeleri, kafeleri ve sanat galerileriyle ziyaretçilerine keyifli bir gezi deneyimi sunmayı da ihmal etmiyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —