Tarih: 29.09.2022 15:31

Başkan Şahin: “Yeşil şehir, yeşil Türkiye olmalıyız”

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi İklim Eylem Planı lansman toplantısında konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, GSO, Alman Uluslararası İş Birliği ve Kalkınma Kurumu ortaklığında düzenlenen lansmanın açılışında konuşan Başkan Şahin, dünyada yaşanan iklim krizi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

“Yeşil şehir, yeşil Türkiye olmalıyız”

Başkan Fatma Şahin konuşmasında pandemi sonrası dünyada bir değişim yaşandığını ve bunun takibinin önemine vurgu yaparak, “Türkiye olarak toprak ve su yönetiminde kendi kendimize yetmeyi başarmalı, yeşil şehir, yeşil Türkiye olmalıyız. Her şey toprak ve su ile başlıyor. İlçe bazlı teşviki biz daha öncesinde yapmamış olsaydık bugün birçok şeyi başaramazdık.” ifadelerini kullandı.

“Eğer yeşil dönüşümü hızlıca tamamlarsak büyük bir avantaj elde edeceğiz”

Yeşil yatırımlara değinen Başkan Şahin, ülke olarak hızlı harekete geçildiğinden bahsetti. Şahin büyük sorunları çözme kapasitesini geliştirmenin önemine vurgu yaparak,“ Küresel ısınmadan dolayı en riskli bölgelerden birindeyiz. Bizim makineleşme ve yazılım üzerindeki teknoloji açığını tamamlamamız gerekiyor.” dedi.

Başkan Şahin, kirletmenin engellenmesi gerektiğini belirterek, “Biz eğer yeşil dönüşümü hızlıca tamamlarsak büyük bir avantaj elde edeceğiz. Burada herkesle çalışıyoruz. Bu bir yeşil şehir dönüşüm modeli. Kim ne yapacak, nasıl altyapı oluşturacak bunları çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gaziantep sanayisinin yeşil gelecek stratejilerinin ve istihdam için dijital, yeşil dönüşümün desteklenmesi konularının işleneceği projenin lansman toplantısında Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Alman Uluslararası İş Birliği Temsilcisi  Amer Gharawi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Ömer Cıncıkcı konuşma yaptı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —