Tarih: 06.10.2022 13:32

Başkan Özdemir, Tam Bana Göre Festivali’ne katılan gençlerle bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Tam Bana Göre Festivali’ne katılan gençlerle “Akıllı Şehirler”, “Yerelde Dijital Dönüşüm” ve “Yapay Zeka Projesi” çalışmaları hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Başkan Özdemir, Başkent Millet Bahçesi’ndeki Kütüphane Salonu’nda düzenlenen söyleşide gençlere yaptıkları hizmetleri ve geleceğe dönük projelerini anlattı.

Bağcılar Belediyesi’nin sanal asistanı BAGBİ’yi gençlerle tanıştıran Başkan Özdemir, “Bir muhataba ihtiyaç duymadan BAGBİ, bütün işlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturuyor.” dedi.

“9 ayda 35 bin 700 kişiyle mesajlaştık”

Başkan Özdemir, BAGBİ’de yaklaşık 400 hizmet bulunduğunun altını çizerek, “Geçen 9 aylık sürede 35 bin 700 vatandaşımızla mesajlaştık. 320 bin mesaj attık. Ortalama bir kişiye 10 mesaj atmışız. Bu bizim önemli bir projemiz.” ifadelerini kullandı.

Güvenli internet projelerini de gençlerle paylaşan Başkan Özdemir,  “52 farklı noktada 96 cihazımız var. Ayrıca teknolojiyi doğru kullanma eğitimini de ihmal etmedik ve 7 bin 500 kişiye bu eğitimi verdik.” diye konuştu.

“Bağcılar’ın dijital ikizini oluşturacağız”

Başkan Özdemir, Bağcılar’ın dijital ikizini oluşturmayı planladıklarını belirterek, ilerleyen dönemde belediye olarak yer alacakları metaverse uygulaması, ilçeyi taşıyacakları dijital evren ve açılışını yapacakları e-spor merkeziyle ilgili bilgiler verdi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —