Tarih: 24.11.2022 17:51

Hibya, ''Sanatsal Sohbetler''de şiir konuşuldu

Facebook Twitter Linked-in

Hibya, ''Sanatsal Sohbetler'' kapsamında müzisyen Mustafa Ertürk’ü ve Hakan Güllühan'ı stüdyolarında ağırladı.

Sohbet havasında gerçekleşen yayında, Selahattin Pınar şarkıları eşliğinde Selahattin Pınar'ın ve Afife Jale'nin yaşamları ve aşkları konuları ele alındı.

Moderatör Nilgün Serimoğlu, Selahattin Pınar’ın hayatını şöyle anlattı:

“Selahattin Pınar, Altunizade’de dünyaya gelmiştir. Babası Sadık Bey aslında Denizli'nin Çal kasabasındandır. Sadık Bey, Denizli milletvekilliği de yapmıştır. Selahattin Pınar 3 yaşındayken babasının görevi nedeniyle Altunizade’ye taşınmıştır. Babasının karşı çıkmasına rağmen 12 yaşında udi olarak musikiye başladı. İlk ud derslerini annesinden aldı. Bir gün Denizli’den gelen eşraf için kurulmuş sofrada misafirlerin sorusuna Sadık Bey’in 'Selahattin çalgıcı oldu' demesi üzerine Selahattin Pınar ayağa kalkarak, 'Babacığım rica ederim çalgıcı değil, sanatkarım' diyerek itiraz etmesi üzerine Sadık Bey’in pek hoş olmayan cevaplarıyla Selahattin Pınar ceketini alıp, orayı terk etti. Kapıdan çıkarken dönmüş ve 'Babacığım bir gün gelecek benim adımla anılacaksın' demiş. Sadık Bey yanı başında bulunan gaz lambasını oğluna doğru fırlatmış, çıkan yangını güç bela söndürmüşler. Selahattin Pınar, o günden sonra bir daha baba evine dönmemiş. Akabinde babasının ölmesi üzerine 'Gecenin matemini aşkıma örtüp sarayım' şarkısının öyküsü olmuş.''

Mustafa Ertürk ise ''Bir rivayete göre ise şarkının sözleri gecenin matemini üstüne örtüp sarayımmış, ama daha sonra aşkıma örtüp sarayım olarak değiştirilmiş.'' dedi.

Yayında, Pınar'ın şarkıları seslendirildi.

 

 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —