Tarih: 04.10.2022 13:53

Malatya'da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Malatya Büyükşehir Belediyesi,  4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla program düzenledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hayvan Barınağında gerçekleşen törene; Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Umut Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15’inci Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hanifi Acar, Üniversite Mahalle Muhtarı Esra Polat, şube müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15’inci Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, törende yaptığı konuşmasında öğrencilerden hayvanları sevmelerini ve korumalarını rica etti. Çörtük, hayvanları koruma konusundaki çalışmalarından dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Hayvan severlerle bir arada olduklarını belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hanifi Acar, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 130 dönüm alan üzerinde bulunan 3 bin 260 metrekare kapalı alana sahip olan toplamda 400’den fazla sokak hayvanına hizmet edebilecek kapasitede modern bir barınağa sahibiz.” dedi.

Programa katılan çocuklar da gönüllü olarak hayvanlara bakacaklarını ve hayvanları sevip koruyacaklarına dair söz verdi. Yapılan konuşmaların ardından programa katılan öğrenciler barınağı gezerek barınakta bulunan hayvanları besledi.

Programın ardından, Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından hazırlanan mama, mama kapları, boyama kitapları ile çeşitli hediyeler öğrencilere dağıtıldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —