Tarih: 29.09.2022 09:57

Başkan Büyükkılıç, Macaristan ziyaretinde Parlamento Binası’nı gezdi

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, beraberindeki heyet ile Macaristan’daki temaslar kapsamında Macaristan Parlamento Binası’nı ziyaret etti. Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Tilki Atilla’nın misafiri olan Başkan Büyükkılıç, meclis binasında Macaristan ziyaretini değerlendirdi.

Sıcak ve samimi ortamda geçen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Milletvekili Atilla’ya günün anısına Yukatel Kayserispor forması ve Kültepe Kaniş Karum’da çıkan tabletlerin replikasını hediye etti.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri heyetiyle birlikte sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını ifade ederek, “Yaptığımız görüşmelerde hem şehrimizin tanıtımına hem de tarım ve hayvancılık konusundaki süreçte nasıl iş birlikleri yapılacağı konusunda gayretler gösterdik. Bu alanda tecrübesi olan kuruluşları ziyaret ve istişare etme fırsatı bulduk. Mecliste de Atilla beyin misafiri olmak suretiyle hem meclisin binasını görmek hem de sağlıklı görüşmeler yapmak suretiyle çalışmalar yaptık” diye konuştu.

Burada hem ikili görüşmeler hem de buradaki şehircilik anlayışını gözlemlediklerini vurgulayan Büyükkılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu çalışmalarımıza Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Mátis beyin de katılmış olması bizi ayrıca güçlendirdi. Türkiye’mizin Macaristan Büyükelçi Gülşen Ekşioğlu hanımefendinin sıcak ilgisi ve buradaki Kayseri’yi bilen bir büyükelçi olarak, kendisinin serbest piyasanın içinden gelen ve sorunlarına sıcak bir yaklaşım sergileyerek çözme yönünde yaklaşım gösteren bakış açısı da bizleri ayrıca ümitlendirmiştir. Burada çok verimli ve anlamlı çalışmalar yaptık.

Budapeşte dingin, huzur bulunan, tarihi zenginliklerin olduğu bir şehir. Çoğu konularda Türkiye ile aynı paralelde olduğunu gözlemlemenin bir bakıma rahatlığını gördük. İnsanların Türkiye’ye bakış açısı sıcak olması, çoğu noktalarda birbirine benziyor olması önemlidir. Miskolc şehri de gelişmekte olan bir şehir.”

Büyükkılıç, tarım ve hayvancılığa verilen önemi de anlatarak, “Tarım ve hayvancılık alanında gayretlerinin olduğunu biliyoruz, birlikte bir şeyler yapılabileceğinin en güzel örneklerini konuştuk. Hayvancılık konusunda Kayseri’mizde belediye olarak pastırmanın, sucuğun merkezinde büyükbaş hayvanlarla ilgili gerekli çalışmalar yapmamızın doğru olacağını belirtmek istiyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —