Tarih: 12.01.2023 13:51

Başkan Arısoy: “Atık değer oranlarında yüzde 100 bir artışa gittik”

Facebook Twitter Linked-in

Başkanla Akşam Çayı programı kapsamında gerçekleşen buluşmada mahalle sakinlerinin sorularını cevaplayan Başkan Arısoy, göreve geldiği günden bu yana Zeytinburnu cadde ve sokaklarında yapılan yeniliklerden ve çevresel düzenlemelerden bahsederek, belediye olarak Zeytinburnu’ndaki sosyal yaşam alanlarının gelişimi için hiçbir fedakarlıktan vazgeçmediklerini dile getirdi.

Başkan Arısoy, Zeytinburnu’nda yaşamı daha kolay ve mutlu bir hale getirmek için çalışmaya devam ettiklerini söyleyerek, ilçedeki sosyal yaşam alanlarının gelişmesi için yürütülen ve tamamlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

“Atıklarımızı geri dönüştürmeyi başardık”

Geceye atıkların geri dönüştürülerek değerlendirilmesi konusundaki bir soruyu cevaplayarak Başkan Arısoy, “Yaşadığımız çevre her geçen gün kirleniyor, buna ülke olarak bir çözüm bulmamız lazım. Biz Zeytinburnu olarak Birleşmiş Milletlerin de gündemine giren bir işi başarıyoruz. O da hepinizin bildiği üzere ülke genelinde Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ konusudur. İlçemizdeki dönüştürülebilir tüm atıkları toplayıp, tekrar ekonomimize kazandırmak için dönüşüme sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Arısoy, Zeytinburnu’nun hemen hemen her noktasına yerleştirilen ayrıştırılmış çöp konteynırları ile binlerce ton atığın geri dönüşümüne katkı sağlandığının altını çizdi. 

“Atık değer oranlarında ortalama yüzde 100 bir artışa gittik”

Zeytinburnu’ndaki geri dönüşüm seferberliği çağrısını yineleyen Başkan Arısoy, “Sıfır Atık projesini desteklemeliyiz. Siz değerli hemşerilerimizin de bu uygulama desteği çok büyük oldu. Bu kapsamda teşvik edici olması adına, ‘Atığını getir, puanını topla, alışverişinde harca’ kampanyası başlatmıştık. Tahminimizin çok üstünde bir taleple karşılaştık. 4 milyon TL’nin üzerinde bir para puan dağıtımı yaptık. Hatta 2023 itibariyle atık değer oranında yüzde 100’e yakın bir artışa gittik.” diye konuştu.

“Çoklu konaklamalara kesinlikle müsaade etmiyoruz”

Başkan Arısoy; bakanlık, valilik ve kaymakamlık ile birlikte alınan bir kararla yaklaşık 6 aydır Zeytinburnu’nda yabancılara ikamet izni verilmediğinin altını çizerek, bu durumun ilçedeki emlak piyasasında bir normalleşme süreci başlattığını, bu arada evlerde çoklu konaklamaya da izin verilmediğini ifade etti.

Başkan Arısoy, vatandaşlara, “Çevrenizde nüfustan fazla bir barınma görürseniz, Emniyet Müdürlüğü veya bize haber verebilirsiniz. Bunlara büyük cezai yaptırımlar uygulamaya devam ediyoruz, bize mutlaka haber verin.” çağrısında bulundu.

“Engelli vatandaşlarımızın park yerlerini işaretlemeye devam ediyoruz”

Engelli aracı park işaretlemesi yapmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Arısoy, “Talep için, devlet tarafından verilmiş yüzde 90 engelli raporu ve o rapor doğrultusunda alınmış bir aracın olması yeterli oluyor. Biz de belediye olarak bu istisna doğrultusunda o araç için park yeri işaretleyebiliyoruz. Çok sayıda engelli hemşerimiz var. Onlara kolaylık sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.

“Hat Boyu’ndaki park sorunu yanlış düzenlemeden kaynaklı”

Başkan Arısoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Hat Boyu’nda yanlış bir uygulama yaptığını ileri sürerek, “Oradaki düzenleme Zeytinburnu Belediyesi’ne ait değildir. Sokak sonlarında çok fazla büyüme ile düzenleme yaptılar. Bu da hemşerilerimizin araçlarının dışarıda kalmasına yani park sorunu yaşamasına neden oldu. Bu durumu İBB’ye bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık maalesef.” ifadelerini kullandı.

“Millet Bahçesi’nin hemen karşısına bir spor merkezi inşa ediyoruz”

Millet Bahçesi’nin karşısına bir spor alanı yaptıklarından bahseden Başkan Arısoy, “Millet Bahçemizde çok güzel ancak biraz naif çocuk oyun grupları vardı. Bir kısmı açıldığı gün parçalandı, bir kısmı zamanla bozuldu. Şimdi çocuklarımızın daha rahat oynayabileceği farklı sistemler getiriyoruz. Çocuklarımızın canı sağ olsun, biz onlar için gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz. Oradaki yeşil alanı daraltmayalım diye bahçemizdeki spor grubunu genişletmiyoruz. Bahçeden bir köprü ile spor merkezine geçiş olacak. Spor yapmak isteyen hemşerilerimiz burada rahatlıkla sporlarını yapabilecek.” şeklinde konuştu.

“Gökalp Mahallesi’nde emsal 1’e 4”

Başkan Arısoy, “Gökalp Mahallesi için emsal 4’dür. Yani bin metrekare alan üzerine 4 bin metrekare inşaat yapılabilir. Gökalp Mahallesi’nin imar ve inşaat yoğunluğu diğer mahallelerimize göre daha fazla. Burada tek yapmanız gereken anlaşma sağlamanızdır. Biz tüm işlerimizde rıza ve mutabakat arıyoruz. Geçer çoğunluğu bulmanız gerekir, 3 bin metrekareye kadar birleşim sağlarsanız 15 kata kadar ruhsat verebiliyoruz.” dedi.

“Taziye evi sayısı 3’e çıkıyor ve Zeytinburnu’na çok amaçlı etkinlik salonu inşa ediyoruz”

Merkezefendi Parkı’nın içerisinde bir taziye evinin yer aldığını belirten Başkan Arısoy, “Millet Bahçesi içerisinde inşa edilen Millet Camii ve Konyalı Camii’mizde de taziye evleri olacak. Özellikle Millet Camii içerisindeki taziye evimiz bahçesiyle, geniş hacmi ve ikramlarıyla çok özel bir yer olacak. Aynı şekilde etkinlikler için Zeytinburnu Kültür Merkezi’mizin arkasındaki alana da çok amaçlı etkinlik salonu inşa ediyoruz. Projesini çalıştık, yakında temellerini atıyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —