Tarih: 12.12.2022 14:15

Basında Genel Kanı: 'Vahap Başkan Abluka Altında Farkında Değil'

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL- Mersin genelinde gçrev yapan basın mensuplarının çoğunluğu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçerin, Büyükşehir Belediyesinin Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli ekibi ve özel kalemin ablukası altında olduğu kanısında.
Vahap başkanı biz böyle bilmezdik. Telefonumuza döner sorularımızı yanıtlar ap açık görüşlerini bildirirdi. Şimdilerde tamamen içine kapanık bir karaktere büründü. Telefonlarımıza bakmaz, sorularımızı yanıtlamaz oldu.” Diyerek Başkana olan serzenişlerini dile getiriyorlar. Seçildiği günün arifesinde yaptığı toplantılarda telefonlarını basın mensuplarına vererek ‘ Bana 24 saat bu telefondan ulaşabilirsiniz.’ Diyerek basınla sürekli diyalog halinde olmak istediğini hatırlatan gazeteciler; “Son zamanlarda Vahap Başkana ulaşamıyoruz. Ne Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, ne de özel kalem Başkana ulaşmak için bize yardımcı olmuyor. Yardımcı olmak şöyle dursun engellemeyi tercih ediyorlar. Bu durum aynı zamanda hem basının haber kaynağına ulaşmasına engel olmak gibi yasal bir suç, hem de muhatap alınan kurum yetkilisinin cevap hakkını kullanmasını engellemektir.” Diyerek tepki gösterdi.
Vahap Seçer’in görevlendirdiği birim amirleri ve görevlilerinin bu engellemesinden haberi olup olmadığını merak ettiklerini kaydeden basın mensupları, bunun Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi bir kurumun başında olan şehri eminin büyük bir abluka altında olduğunun açık bir göstergesidir.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisini demokrasi ve ifade özgürlüğünün savunucusu olduğunu iddia etmesine rağmen böyle bir engellemeyi nasıl içine sindirdiğini merak ettiklerini de sözlerine ekleyen basın mensupları; Burada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e sesleniyoruz. Çevrendeki bu abluka duvarını kır ve her platformda Mersinde ki basın mensupları ile diyaloğunu tekrar kur. Soruların sana ulaşmasını tekrar sağla ki sorunların köküne inebilesin. Yoksa cevapsız kalan her soru, sana yetki veren halkın her ferdinin senden uzaklaşması anlamına gelir. Biz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i  ayrıştırıcı değil birleştirici olarak biliyoruz. Basın mensupları ve halkla arasına giren bu zihniyetten kurtulması gerekir.” Diyerek tavsiyelerini dile getirdiler.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —