Tarih: 13.09.2022 09:16

Çin: ″Sri Lanka’nın iç işlerine insan hakları bahanesiyle müdahale edilmesine karşıyız″

Facebook Twitter Linked-in

Çin’in Cenevre’deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi Temsilcisi Chen Xu, insan hakları bahanesiyle Sri Lanka’nın iç işlerine yönelik müdahale girişimlerine karşı çıktıklarını belirtti.

Chen Xu, BM İnsan Hakları Konseyi’nin dün düzenlenen 51. toplantısı kapsamında, Sri Lanka’nın insan haklarını ilerletmek ve korumak için, özellikle uzlaşma ve yeniden yapılandırma çalışmalarını hızlandırma ile terörizmle mücadele gibi konularda gösterdiği çabaları övdü.

Çin’in, komşusu Sri Lanka’nın ulusal egemenliğini, bağımsızlığını ve toplumsal istikrarı koruyarak, ekonominin toparlanmasını sağlamasını kararlılıkla desteklediğine işaret eden Chen, Sri Lanka hükümetinin önderliğinde Sri Lanka halkının geçici zorlukların üstesinden gelebileceğine inandıklarını ifade etti.

İnsan Hakları Konseyi’nin Sri Lanka hakkında aldığı kararın insan haklarının siyasallaştırılmasının bir sonucu olduğuna dikkat çeken Chen, ‘‘Adil ve objektif olmayan karar, Sri Lanka’nın insan haklarını ilerletmesi ve koruması konusunda olumlu bir rol oynamadı. Çin, herhangi bir ülkenin Sri Lanka’daki durumdan istifade ederek jeopolitik çıkarlar elde etmesine karşı çıkıyor. Çin, ilgili taraflara Sri Lanka’nın insan haklarını geliştirme konusunda kendi somut koşulları doğrultusunda tercih ettiği yola saygı göstererek, insan hakları bahanesiyle Sri Lanka’ya siyasi baskı uygulamaktan ve ülkenin iç işlerine müdahale etmekten vazgeçme çağrısında bulunuyor.” dedi. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —