Tarih: 09.11.2022 07:31

Balıkesir'den Edremit’e ″Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi″

Facebook Twitter Linked-in

Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde  sokak hayvanları acil müdahale üssü olarak da hizmet verecek olan merkez, bakım ve tedavinin yanı sıra veteriner hekimler tarafından birçok komplike operasyonun yapılabileceği bir altyapıya sahip olacak.

Bir muayenehane, bir hasta bakım bir de ameliyathaneden oluşacak Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde yaralanan sokak hayvanlarına anında müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat acil müdahale aracı da hazır olarak bulunacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke “Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’ın talimatıyla 30 gün gibi kısa bir süre içerisinde Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezini hazır bir duruma getirdik.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Mutlu Patiler” projesini de geçtiğimiz aylarda hayata geçirdi. Proje kapsamında gönüllü vatandaşlara “Pati Kart” dağıtan Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesi, rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi gibi çalışmalarına vatandaşları da dahil etti.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —