-
BIST 100
16066,64%0,70
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,11
-
GRAM ALTIN
7110,09% 0,02
-
Ç. ALTIN
11507,24% -0,23
Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. 118 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis’te, Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı Salur Mahallesi’ne kurulması planlanan 3 MW’lık güne
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. 118 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis’te, Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı Salur Mahallesi’ne kurulması planlanan 3 MW’lık güneş enerji santraliyle ilgili encümene ihale yetkisi verildi.
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplanan mecliste 118 gündem maddesi ele alındı. Toplantının açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Hobifest, Food Fest, Altın Portakal Film Festivali etkinlikleriyle dolu dolu günler geçirdiklerini belirterek, destek olan herkese teşekkür etti.
CUMHURİYETİ COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ
Başkan Böcek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da yine büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirterek, “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’ncu yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda aynı zamanda fener alayı ile birlikte kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı esere sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bir kez daha kendisini ve kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bayramımızı şimdiden kutluyorum” dedi.
ELMALI’YA GES KURULACAK
Mecliste, Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı İlçesi Salur Mahallesi’ne güneş enerji santrali (GES) kurulmasıyla ilgili encümene yetki verilmesini içeren madde de görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, Salur Mahallesi’nde mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait 40.603,74 m2 yüzölçümlü, ekonomik değer anlamında bir getirisi olmayan alana 3 MW’lık GES kurmayı planladıklarını ifade etti. Yap-işlet-devret modeliyle kazandırılması planlanan GES’in cirosundan yıllık yüzde 20’den az olmaması kaydıyla pay elde etmeyi hedeflediklerini anlatan Özel, “Bu gelirle de yine tarımsal sulamada çiftçilerimizin enerji desteğini karşılamayı hedefliyoruz. İhaleye çıkabilmemiz için encümene yetki almamız gerekiyor. Projelerimiz hazır, üzerinde teknik çalışmalarımızı bitirdik” dedi.
OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ
Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait taşınmaz üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gelir getirmesi ve enerji maliyetlerinin düşürülmesinin teminine yönelik olmak üzere Güneş Enerji Santrali (GES) yaptırılması, işletilmesi ve süre sonunda Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi koşuluyla ihaleye çıkarılması konusunda Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesiyle ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor
LİG TABLOSU
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

