Tarih: 20.11.2022 10:40

Biga'ya 2,5 megavat gücünde güneş enerji santrali

Facebook Twitter Linked-in

ÇANAKKALE-20.11.2022- HİBYA-Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan,  pazar yerinin 22 bin metre kare  çatısına 2,5 megavat  elektrik üretecek, Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı hedeflediklerini, elektrik giderlerinin azalmasıyla da suda indirim yapılacağını ,çalışmaların ocak ayında başlayacağını söyledi.

Belediyenin en ciddi gelir kalemi ve en ciddi gider kaleminin suyla ilgili olduğunu anımsatan Erdoğan,  vatandaşın musluğundan akıtılan 1 metreküp suyun şehre gelmesi için harcanan enerji maliyetinin 13 lira 75 kuruş olduğunu belirtti.
  Bir ton suyu Biga’ya getirmek ve çeşmeden akıtmak için 13 lira 75 kuruş  elektrik faturası ödediklerini ifade eden Erdoğan,sözlerine şöyle devam etti:

”Bunun farkındayız. Biz de isteriz ki suyu olabildiğince ucuz fiyata vatandaşımıza verelim. Ama maalesef kamu zararını göze almamamız ve belediye hizmetlerini aksatmamamız için bu güncellemeleri yapmamız gerekiyor. Ama buradan hem meclis üyelerimize hem de Bigalı hemşerilerimize şunun sözünü verebiliriz. Nasip olursa hep beraber Biga Belediyesi ve Meclis Üyeleri olarak ocak ayında GES projemizi gündeme getiriyoruz. Kapalı Pazar Yerimizin üzerine 22 bin metrekare çatısına 2,5 megavat elektrik üretimini sağlayacak GES projesine başlayacağız. Kendi tükettiğimiz elektriği kendimiz üreteceğiz. Elektrik giderlerimizden kurtulduğumuz zaman biz de suyla ilgili elektrik maliyetinden kurtulacağımız için biz de en ucuz fiyata vatandaşımıza suyu vermeyi taahhüt ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde bu projenin takipçisi olacağız”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —