Tarih: 24.09.2022 11:46

Bakan Varank: ''Rekolteyi artıracağız, çiftçimiz daha çok kazanacak''

Facebook Twitter Linked-in

Varank, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde hayata geçirilen 5 megavatlık Hancağız Güneş Enerji Santrali’nin açılışındaki konuşmasında, Nizip bölgesindeki çiftçilerin sulama ve pompaj istasyonlarının enerji maliyetleriyle ilgili sıkıntıları olduğuna işaret etti.

İlgililerle sorunu çözmek adına toplantılar yaptıklarına değinen Varank, ''Bölgedeki tarım arazilerinde verimi ve rekolteyi artırmak için güneş santrali projesini devreye aldık. Bakanlık olarak buraya 30 milyon lira katkı sağladık. İpek Yolu Kalkınma Ajansı buraya keza 30 milyon lira katkı sağladı. İnşallah burada kurduğumuz santralle sulama maliyetlerinin tamamını karşılayabileceğiz.'' dedi.

Bakan Varank, 35 bin dekarlık arazide artık pompaj nedeniyle elektirik faturası gelmeyeceğini belirterek, ''Çalışmalarımız bununla kalmayacak. Buradaki 5 megavatlık santrali 15 megavata çıkarmak için desteğimizi sürdüreceğiz. İnşallah buradaki bütün Barak Ovası'nı tamamen sulanabilir hale getireceğiz. Rekolteyi artıracağız, çiftçimiz daha çok kazanacak.'' diye konuştu.

Vali Davut Gül de bölgedeki bereketli toprakların artık tamamının sulanabileceğini duyurdu.

Daha önce yaklaşık 18 bin dekarlık alanın sulandığını aktaran Gül, şunları kaydetti:

''Şimdi sizin desteğinizle, kalkınma ajansı desteğiyle yapılan bu projeyle 101 bin dekar alanın sulama problemi ortadan kalktı. DSİ tarafından daha önceden 'Siz daha birincisini sulayamıyorsunuz, ikincisine şimdilik ihtiyaç yok' denilen P2 ve P3 ile ilgili, yani buradan Karkamış’a kadar, Oğuzeli’ne kadar olan arazilerin sulamasının önündeki engel ortadan kalkmış oldu. Bundan sonraki süreçte P2 faaliyete girmiş olacak. Hem de bu alandaki çiftçilerimiz daha çok kazanmış olacak.'' 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —