Tarih: 26.09.2022 16:41

Afyonkarahisar'da TOBB Uyum ve Arabuluculuk Merkezi hizmete girdi

Facebook Twitter Linked-in

AFYONKARAHİSAR-26.09.2022- HİBYA- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılış törenine katıldı.​

Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Hisarcıklıoğlu, “Hayırlı işler için geldik. Önce Odamızın İscehisar temsilciliğini açtık. Şimdi de Odamız bünyesinde kurulan Arabuluculuk Merkezi’ni faaliyete geçireceğiz.” ifadesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, arabuluculuk sistemi ile adalete erişimin hızlandığına değinerek,“Sağ olsun Sayın Cemil Çiçek, Adalet bakanlığı döneminde bu işe al attı ve arabuluculuk sistemini getirdi. Bir davamız 4 senede biteceğine 3 ayda bitiyor. Arabuluculuğa gelen başvuru sayısı ayda 100 bine ulaştı. Ve bunların yüzde 70’i, anlaşmayla sonuçlandı. En önemlisi de, taraflar helalleşerek ayrıldı.” şeklinde konuştu.

Kurulacak olan Sağlık Endüstri Bölgesi’ne TOBB olarak katkıları olacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Afyonkarahisar TSO, yerel değerlere sahip çıkmıştır. Yaptıkları tüm bu örnek çalışmalar ve şehrimize kazandırdıkları eserlerden dolayı, Hüsnü Serteser başkanımız başta olmak üzere, tüm yönetimini, meclisini, genel sekreterimizi ve çalışan kardeşlerimi yürekten kutluyorum.” dedi.

Hisarcıklıoğlu; TOBB olarak, merkezde ve Bolvadin’de 2 lise yaptıklarını hatırlatarak, Çay, Dinar, Emirdağ ve Sandıklı ilçelerine de birer okul yapma kararı aldıkları müjdesini verdi.

Pandemi döneminde 365 oda/borsa başkanının, üyelerinin sıkıntılarını ve çözüm taleplerini kendisine ilettiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Hep birlikte bunları, icra makamında olan hükümete ilettik. Bunların önemli bir kısmından da sonuç aldık. Pek çok destek ve düzenleme hayata geçti. Sıkıntılarımız var mı var. Bizim işimiz çözmek değil. Bizler üyelerimizin sesiyiz ve onların tercümanları oluruz, Bize yasayla verilen görev budur. İcraat yetkisi ve sorumluluğu, hükümetimizindir” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Oda/Borsaların en demokratik kurum olduğunu belirterek,  Oda/Borsa seçimlerinin camiaya hayırlı olmasını diledi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —