• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,17% 0,06
  • EURO

    50,31% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6406,21% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,59

Bakan Kirişçi: ''15 Temmuz, devletin paralel yapılarla asla iş tutmaması gerektiğine karar verildiği tarihtir''

KAHRAMANMARAŞ - Mustafa Alyaz - HİBYA - 24.09.2022 - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 15 Temmuz'un devletin paralel yapılarla asla iş tutmaması gerektiğine karar verildiği tarih olduğunu söyledi.

GÜNCEL 24.09.2022 11:11:25 1186
Bakan Kirişçi:
Haberi Sesli Oku

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, ''AK Parti 2023 Şehir Buluşmaları'' kapsamında Kahramanmaraş’ta gazetecilerle bir araya geldi.

Bakan Kirişçi'nin burada yaptığı konuşmasından satırbaşları şöyle:

''AK Parti, 2021 yılından beri aslında Türkiye siyasetinin tabiri yerindeyse, bütün genetik kodlarını değiştirmiş, bunu olumlu manada siyasete, ekonomiye, büyümeye istihdama, ihracata hülasa her türlü ülke yararına olabilecek evirmeyi başarmış özel bir hareketin adı.

14 Ağustos 2001 de kurulan partimizin 21 yılını geride bıraktık. Hatırlanacak olursa 2001 yılında bu ülke büyük bir ekonomik çöküş yaşamış, Başbakanlığın önünde yazar kasasını fırlatan bir esnaf, öbür taraftan Türkiye’nin önemli bir iş insanı bugün aramızda olmayan rahmetli Sakıp ağa, 'Ben servetimin yarısını kaybettim' demişti.

Bu zor şartlarda siyaset sahnesine çıkan AK Parti, bu manadan 20 yıllık bir iktidar olarak çok başarılı hizmetlere, belki de hiç kimsenin aklına gelemeyecek hizmetlere adım atmış, vatandaşlarımızın hizmetine, istifadesine sunmuştur.  

Bugün AK Parti'nin inşa ettiği muhteşem bir bina var. Bu bina her geçen gün daha nitelikli, konforlu ve güzel insanların mutluluğunu, refahını geliştiren bir bina.

100 günlük dedik, bir yıllık dedik, beş yıllık dedik, hedefler koyduk. Hamdolsun o hedefleri de çok çok ilerilere taşıdık. 

Kendi alanımdan örnek vereceğim. Türkiye’nin 36 milyar dolar ihracatı var.  Bunun 3,7 miktarı tarımsal ihracat. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde açıklamalar da bulundum. 8 aylık ihracat rakamı tüm zamanların rekoru. 21,5 milyar dolarlık 8 ayda ihracatımız var. Bu ne demek 8 ayda 21,5 milyar dolarsa, 30 milyar doları üstüne her halükarda çıkacak.  

2002'de tüm Türkiye’nin ihracatı 36 milyar dolardı. Şimdi, biz sadece tarım ürünlerinin ihracatını alıp, Allah’ın izniyle 30 milyar doların üzerinde gerçekleştireceğiz. Allah ömür verirse de 2023 yılında da bunu 36 milyar doların çok çok üzerinde de görmüş olacağız.

Hukuk devletinde, demokrasilerde bir kural vardır, mevzuattır. Türkiye belki Anayasa'sını komple değiştiremedi, ama Anayasa'da bu ülkenin kalkınması ve refahı adına yapılması gereken bütün değişiklikleri yaptı. Türkiye’nin önünde bu anlamada o akla gelebilecek engelleri birer birer kaldırdı.

Bunla da yetinmedik. Ne oldu? Bir de sistem değişikliğine gittik. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dönüştü. Bu ülkede bugünkü istikrar dönemi başladı. Eksiklikleri olamaz mı? Olabilir. Daha iyi, her zaman için iyinin düşmanıdır. Millet olarak, insanlar olarak bireyler olarak elbette daha iyisini yapmak için hep birlikte çalışacağız. Çalışmaya devam edeceğiz, pedal çevirmeyi sürdüreceğiz. Belki yeri gelir yavaşlıyormuş gibi olur ama bisikletin üzerinde durma iradesini sürdüreceğiz. Sürdürüyoruz, bunu da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu zaman kadar getirdik.

Herkes bu ülkede tarımı konuşur, bu ülkede bir tarım kanunu yok. Ama hamdolsun biz bu 20 yıllık iktidarımızın o ilk dönemlerinden başlayarak bu mevzuatı, tarım kanununu, yine Atatürk hayattayken özlemini duyduğu ve ifade ettiği tarım sigortası kanununu gerçekleştirdik.

Bu ülkede ihtiyacınız olan tohumluğun, fidenin, fidanın içeriden yerli olarak karşılanma oranı yüzde 31. Bugün bu oran yüzde 94’lere geldi. Yüzde 6’lık bir açığımız var. Bunlar yerli olduğu gibi, bir de millileştirme çabamız var. İkisini bir arada yaptığımızda gerçekten bu ülkeye yakışır bir davranışı sergilemiş olacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız her daim üreticinin yanında oldu. Onun için 1,8 milyar lira olan tarımsal destek bugün 40 milyar liraya yükseldi. Ve sadece bizim vermiş olduğumuz destekler mi? Hayır. Bizim yatırımız desteklerimiz var. Ziraat Bankası, enflasyonu biliyorsunuz, sıfır faizli kredi veriyor. Peki bu kredilerin sübvanseye edilen kısmını kim karşılıyor? Elbette ki bu devletin hazinesi. Dolayısıyla çiftçilere vermiş olduğumuz krediler de dahil şöyle bir baktığınızda tarıma çok önemli bir destek veriliyor.

Savunma sanayimiz yüzde 20’lerdeydi ki bu nerede başladı? Kıbrıs Barış harekatında ufak bir girişimde bulunduk, hafif başımızı kaldırdık, bir anda başımızı koparmaya çalışan o malum çevreler devreye girdi. Kötü komşu hacet sahibi yapar ve biz 2002'den itibaren savunma sanayine çok büyük önem verdik. Herkes şimdi bizim kendi savaş uçağımızın ne zaman piste ineceğini veya pistten teker kaldıracağını bekliyor. Çünkü İHA’ları ve SİHA’ları üreten dünyadaki sayılı ülkelerden sayılı birisi haline geldik. 

Burada, bu ülkenin dinamizmini oluşturan, bu ülkede gençlik dün de vardı. Ben 78 kuşağıyım. Adana’da üniversitede ziraat fakültesinde okurken beraber kaldığım arkadaşım, biz evde olmadığımız bir anda tabii ki vakit saat gelmemiş bizim daha yaşayacak havamız, teneffüs edecek havamız, içecek suyumuz varmış ve biz o saldırıdan kurtulduk.

Ama orada bir kardeşimizi katlettiler. 68 kuşağı da aynı şeyleri yaşadı. Daha sonra bu ülkede Alevi-Sünni, Kürt-Türk işte mutlaka bir şeyler bulundu. Gençler adeta birbirleriyle vuruşturuldu ki buradan bir sinerji doğmasın ve bu sinerji bu ülkenin refahına mutluluğuna asla yansımasın istediler. Başarılı oldular mı, maalesef başarılı oldular geçmişte. Ama 2002'den itibaren bu başkaldırılar da devam etti. Hainler, hainliklerini sürdürdü. Milletimizin feraseti, basireti, o erdemli duruşu, istikbali gören insanlara ve bu insanların taleplerine cevapsız kalmayan ve mutlaka bunların taleplerine karşılığını veren Cumhurbaşkanımıza 20 yıldan beri aralıksız istinasız yerelde ve genelde hep destek oldu.

Bugün Türkiye’nin ortanca yaşı 33,1. Bundan beş yıl önce, 2016’da 31,7 idi. Bizim arzumuz temennimiz bu ortanca yaşın yükselmemesi. Gençlik başka bir şey, yurt dışına gittiğinizde Avrupa’da caddede ve sokakta gördükleriniz genellikle o ülkeye dışarıdan gelenlerdir. Çünkü kendi vatandaşları artık yaşlı durumundadır. Bu dinamizmi önemli olan üretime, istihdama, ihracata dönüştürebilmek. Bizim şuanda 18 milyon ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, lise öğrencimiz, 8 milyon da üniversiteye gidenimiz var. 26 milyonun üçte biri o bize arada bir efelenen Yunanistan’da yok. Bu önemli bir güç. İşte bu gücü Cumhurbaşkanımız fark ketti. 5 yıldan beri kesintisiz ve bizzat kendilerinin katılımlarıyla bir TEKNOFEST gençliğiyle tanıştı. Millet buna x, y, z derken bir buna TEKNOFEST kuşağı adını verdik. Bu kuşak ki bunların içinden Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar, Allah onu yetiştiren Özdemir Bayraktar’dan ve bütün ailesinden razı olsun. Böyle evlatlar bugün İHA’ları ve SİHA’ları üretti. Mevkidaşım olan Ukrayna’nın tarım bakanı’yla 24 Mart'ta sanırım bir telefon görüşmesinde, 'Şuanda neredesin’ dedim. Dedi ki 'Sığınakta kendimi gizlemeye çalışıyorum.' 'Peki oraya nasıl geçtin, sığınağa?' Dedi ki 'İHA’lar ve SİHA’lar, Bayraktar sayesinde geçtim.'

Artık, Türkiye’de Bayraktar konuşuluyor, İHA’lar, SİHA’lar, ANKA’lar, Gökbey’ler konuşuluyor. Bunlara ek olarak savaş uçağımız, tamamıyla bize ait yüzde 100 yerli ve milli olan helikopterlerimiz devreye girecek. Tabiri yerindeyse bağımsızlığımızın sembolü olan savunma sanayimizdeki bu gücümüz inşallah oransal olarak en üst noktaya çıkmış olacak.

Allah aşkına bizim İHA’ya, SİHA’ya talip olmayan var mı? Bildiğim kadarıyla şuanda 32 ülke bizim İHA’ları ve SİHA’ları kullanıyor. Biz nereden nereye geldik. Ne sayesinde, TEKNOFEST gençliği, TEKNOFEST kuşağı sayesinde oldu.

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi, bu ülkenin bence şahlanmasının da uyanmasının da bir miladi oldu. Artık devletin bu tür paralel yapılarla asla iş tutmaması gerektiğine de karar verildiği tarihtir. Aziz milletimiz o gece bir ve beraber olmuş, gerekli mücadeleyi her alanda vermiş ve bu gün onun meyvelerini de biz hep birlikte yaşıyoruz.''


Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

MHP Anamur Teşkilatı Ankara Çıkartması Yaptı: Başkan Mehmet Yayla’dan Birlik ve Beraberlik Mesajı

Başkan Deniz: "Basın Özgürdür, Susturulamaz!"

Jandarmadan DEAŞ’a, Mersin Merkezli Dev Operasyon

Erdoğan’dan Halep Mesajı: "Tarihi Bir Fırsat Kapıda"

Yapay Zeka O Tehlikeli Soruya Karşı Kendisini İnsani Bir Cevap Vererek Savundu

Telopin.com IPTV – Kesintisiz Eğlencenin Yeni Nesil Adresi

Poçulu Düzenlediği Basın Toplantısında Yeniden Adaylığını Açıkladı

​Mersin’de Plastik Deposunda Korkutan Yangın: Ekipler Seferber Oldu

Anamur’da Traktör Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti ​Mersin

​Anamur Esnaf Kefalet’ten Gazetecilere Anlamlı Vefa

Başkan Deniz'den Gazeteciler Günü Mesajı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

Demokrat Parti Anamur Teşkilatından Gazetemize Anlamlı Ziyaret

AGC’den 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Mersin'de Dev DEAŞ Operasyonu: Finans Kaynaklarına Ağır Darbe!

Kaymakam Kemal Duru’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Premier Lig’de Şampiyonluk Ateşi: Arsenal Geri Döndü, City Takıldı!

ANTSO’dan Basın Emekçilerine Anlamlı Jest

Piyasalar Haftayı Nasıl Kapatıyor? BIST, Dolar ve Altın Fiyatlarında Son Durum

Altın Fiyatlarında Beklenmedik Geri Çekilmenin Nedeni Piyasa Dalgalanması mı?

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

ATM'lerde Parayı Çektikten Sonra Mutlaka O Tuşa Basın

Küresel Siyasi Tansiyon Altını Diri Tutmaya Çalışıyor: Piyasada Son Durum

Jandarma’dan Mersinli Gençlere Siber Güvenlik Kalkanı

Belen Geçidinde Alevli Gece: Sürücü Son Anda Kurtarıldı!

Tarsus’ta Korkunç Kaza: Motosikletli Genç Kamyonun Altında Kaldı

Yurtdışında Üniversite Okumak İçin Akademik Başarıyı Artırma Yöntemleri

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMED’den Anamur Ekspres’e Anlamlı Ziyaret

Mersin Jandarmadan Büyük Operasyon Binlerce Patlayıcı Kaçak Malzeme Ele Geçirildi!

Yükleniyor

Jandarmadan DEAŞ’a, Mersin Merkezli Dev Operasyon

Poçulu Düzenlediği Basın Toplantısında Yeniden Adaylığını Açıkladı

Anamur’da Traktör Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti ​Mersin

​Anamur Esnaf Kefalet’ten Gazetecilere Anlamlı Vefa

Demokrat Parti Anamur Teşkilatından Gazetemize Anlamlı Ziyaret

AGC’den 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Mersin'de Dev DEAŞ Operasyonu: Finans Kaynaklarına Ağır Darbe!

Kaymakam Kemal Duru’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

ANTSO’dan Basın Emekçilerine Anlamlı Jest

Jandarma’dan Mersinli Gençlere Siber Güvenlik Kalkanı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.