Tarih: 20.08.2022 13:13

Bakan Akar: ″656 bin 349 ton hatıl sevkiyatı gerçekleşti″

Facebook Twitter Linked-in

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Akar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Ukrayna'dan ihraç edilecek tahıl ve benzeri ürünlerin emniyetle denizden koordine eden bu merkez faaliyetlerine planalndığı şekilde devam etmektedir. 

Birleşmiş Milletler (BM) hiyamayesinde ve Türkiye'nin ev sahipliğinde çalışan bu merkez, başlangıçta mevcut sayılarını pesonel sayılarını giderek artırmış ve hala hazırda şu anda Türkiye'den 14 Rusya'dan 22  Ukrayna'dan 12 ve BM 23 temsilci olmak üzere toplam 71 kişi görev yapmaktadır. Önemli bir hususta sahada herhangi bir askeri unsur bulunmamaktadır. 1 Ağustos'tan bu yana toplam 51 gemi tahıl sevkiyatı için syre çıkarken bunların 27'si Ukrayna limanlarından çıkış yapmıştır. 24 gemi ise tahıl sevkiyatı için Ukrayna limanlarına girmiştir. Şu ana kadar Ukrayna limanlarından toplam 656 bin 349 ton hatıl sevkiyatı gerçekleşmiştir. 

Müşterek Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla yapılan çalışmaların tüm dünyayı etkileyen gıda krizinin aşılmasına özellikle fiyatların aşağı çekilmesi önemli katkılar sağladığına, sağlayacağına inanıyoruz ve bunu gerçekten veriler ile görüyoruz.

Bizim samimi temennimiz buradaki başarılı çalışmalarla merkezinin insani ihtiyaçlara karşılanmasına yönelik azami katkı sağlaması aynı zamanda kalıcı barış ortamına da zemin hazırlamasıdır.'
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —