Tarih: 31.01.2023 10:26

Babacan: ″Biz iş odaklıyız, onlar kişi odaklı″

Facebook Twitter Linked-in

Babacan, altı siyasi partinin Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni değerlendirdi.

Temele sağlam bir anayasa metni koyduklarını ileri süren Babacan, “Kesinlikle kazanacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şimdi de ortak politikalar metni koyduk. Sağlam temel üzerinde ortak aday ve ortak yönetim modelini oluşturacağız. Ortada temel yokken getirdin bir tane ismi, ‘Adayım bu’ dedin. Böyle olur mu? Mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

“Kapı gibi 2 bin 300 maddelik hükümet programımız var”

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik, “Bizim kapı gibi 2300 maddelik seçim beyannamemiz var. Hükümet programımız var. Sizinki nerede? Kaç yıldır iktidarsınız, böyle bir hazırlığınız var mı? Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili vizyonunuz ne? Yok. İnanın yapamazlar. Biz iş odaklıyız, onlar kişi odaklı.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin kaybedecek tek bir dakikası bile yok”

Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni seçimden önce hazırladıklarının altını çizen Babacan, “Çünkü ülkemizin kaybedecek tek bir dakikası bile yok. Seçimden sonra kurulacak hükümetin derhal çalışması lazım. Masadaki partilerin ülkenin yarınlarıyla ilgili bu kadar kapsamlı bir dokümanda buluşması ülkemizin yarınları açısından çok cesaretlendirici ve umutlandırıcı bir gelişme.” dedi.

“Duruşumuzdan geri adım atmayız”

Babacan, İstanbul Sözleşmesi hakkında, “DEVA Partisi olarak geri dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Duruşumuzdan geri adım atmayız. Seçimden sonra bunun çok daha farklı bir ortamda ilerleyeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

“Geçiş sürecinin yol haritası: Çalışmanın yüzde 95’i hazır”

Geçiş süreciyle ilgili 32 başlık olduğunu dile getiren Babacan, “Alınması gereken kararlar var. Yüzde 95’ini bitirdik. Yüzde 5’lik kısmında da adayın ismine bağlı olacak şekilde belki partilerin kararlarını nihai hale getirebilecekleri unsurlar var. Dolayısıyla yüzde 5, adayın ismi üzerinde mutabakat sağlanırken, aday belli olunca karar vermemiz daha kolaylaşacak. Adaya bağlı olarak o kararı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İşin ruhunda istişare ve uzlaşı var, burada mutabıkız”

Babacan, birkaç tane alternatif modelin olduğunu belirterek, “Hangisinin olacağı biraz adayın ismiyle veya adayın altı genel başkandan mı yoksa dışarıdan birisi mi olacağıyla ilgili konular. Modeller arasındaki farklılıklar adaya ve adayın genel başkanlardan birisi olup olmamasına bağlı. En son, nihayetinde karar verilecek hususlar. Bugün için çok dert etmeye gerek yok. Çünkü işin ruhunda mutabıkız.” dedi.

“Geçiş sürecinin yol haritasını adayımızın açıklamasını önerdim”

Son toplantıda geçiş sürecinin yol haritasını adaylarının açıklaması yönünde öneride bulunduğuna değinen Babacan, “Çünkü bu, adayın cumhurbaşkanı seçildikten sonra kendi yetkilerini nasıl kullanacağıyla ilgili bir husus. O da söyleyeceğini söylesin. ‘Ben bunu yapamam’ veya ‘Çok iyi olur’ desin. Adayımızın lansmanıyla beraber aday çıksın, ‘Bugünkü anayasanın bana verdiği bu kadar sınırsız yetkileri şu şu kurallar içinde kullanacağım’ desin. Dolayısıyla kral değil, kural bazlı yönetim olacağını adayımız açıklasın.” şeklinde konuştu.

“Enflasyon, Türkiye’de Sayın Erdoğan’ın kendi eliyle ürettiği bir sorundur”

Babacan, enflasyon sorununun çözülmeden Türkiye’de ekonomik istikrarın oturtulamayacağını vurgulayarak, “Enflasyondan en çok etkilenen kimler? Sabit gelirliler, asgari ücretliler, emekliler. Hükümet enflasyon yoluyla onların kesesinden kepçeyle alıyor, kaşıkla verdiğini de ‘müjde’ diye açıklıyor. Arkadaş, dur bir dakika. Sen ne yaptığının farkında mısın? Enflasyon, Türkiye’de Sayın Erdoğan’ın kendi eliyle ürettiği bir sorundur. Gerçek enflasyonda dünya birincisiyiz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —