• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Azerbaycan'dan Yönetmen Elçin Musaoğlu, 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'ndaydı

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda 17 Aralık tarihinde Ulusal Yarışma Finalistleri’nin gösterimi sonrası film ekipleriyle soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi.

KÜLTÜR - SANAT 17.12.2022 22:15:17 1697
Azerbaycan'dan Yönetmen Elçin Musaoğlu, 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'ndaydı
Haberi Sesli Oku

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda 17 Aralık tarihinde Ulusal Yarışma Finalistleri’nin gösterimi sonrası film ekipleriyle soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik sonrası Uluslararası Yarışma’nın jürisinde yer alan Azerbaycan’dan yönetmen Elçin Musaoğlu, sinemanın incelikleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 17 Aralık Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması’nda seyirciyle buluştu. Ulusal yarışma kategorisindeki filmlerin gösterildiği programda seyirciler, merak ettikleri soruları da ekiplere yöneltme fırsatı yakaladı. Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Yavuz Selim Kurt’un katıldığı ve moderatörlüğünü sinema yazarı Suat Köçer’in üstlendiği söyleşide ise Azerbaycan’dan yapımcı ve yönetmen Elçin Musaoğlu konuşmacı olarak bulundu.

 

Azerbaycan Görüntü Yönetmenleri Birliği ve Türkiye Belgesel Görüntü Yönetmenleri Birliği üyesi, Belgesel Filmlerin ve Yazarlık Programlarının Geliştirilmesini Destekleme Derneği’nin kurucusu, Oscar Ödülleri’ne aday olan ve çok sayıda ödüle layık görülen “The 40th Door” ile 71. Venedik Uluslararası Film Festivali başta olmak üzere çok sayıda ödül alan “Nabat” filmleri dahil 50’ye yakın belgesel ve kısa filme imza atan yapımcı ve yönetmen Elçin Musaoğlu, sinema sanatı ve filmlerin yolculuğu üzerine deneyimlerini paylaştı. 

 

“Filmi Ortaya Koymak İçin Onu Yaşamak Gerekir”

Yoğun bir ilgiyle takip edilen söyleşide Elçin Musaoğlu, filmlerin sinema salonlarında izlenmesinin önemi üzerinde dururken, “Sinemanın edebiyat olmadığını düşünüyorum. Sinemanın esas silahı görüntüdür.” ifadelerine yer verdi. Bir filmi, beyazperdeye yansıtmak için onu yaşamak gerektiğini belirten Musaoğlu, “Filmin büyümesi gerekir. Ona enerjini vermelisin. Ben her film çıktıktan sonra hasta olurum mesela.” dedi.

 

“Belgesel Film Çekerken Beyninizdeki Dişli Çarklar Dönmeye Başlıyor”

Sürekli kitap okuyup, film izlediğinden bahseden Musaoğlu, bu tür etkinlikler sırasında aklından geçenin ise “Yapılanları yeniden yapmaya ihtiyaç var mı?” sorusu olduğunu dile getirdi. Başarılı yönetmen Elçin Musaoğlu, genç sinemacılara belgesel filmlerle başlamaları konusunda tavsiyede bulunurken, “Çünkü belgesel filmin insana ve yönetmene çok büyük etkisi var.  Uzun veya kısa film çektiğiniz zaman her şey senaryoda oluyor, ama belgesel filmde elinin altında bir şey bulunmuyor ve neler çekmelisin diye düşünüyorsun. Böylece beyninizdeki dişli çarklar dönmeye başlıyor ve sanki seni bir dövüşçüye çeviriyor.” diye konuştu.

 

Ulusal Yarışma Finalistleri Seyirciyle Buluştu

Yarışmanın Ulusal Yarışma Seçkisi’nde yer alan Nuri Cihan Özdoğan’ın “Aynı Gecenin Laciverti”, Volkan Güney Eker’in “Larva”, Özgürcan Uzunyaşa’nın “Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada” Zahid Çetinkaya’nın “Fraktal: Para Adam”, Ömer Dişbudak’ın “654 Gram”, Ersan Bayraktar’ın “7 Kör Adam”, Ali Cabbar’ın “Bahçeler Put Kesildi”, Ahmet Serdar Karaca’nın “Happy Anyway”, Aziz Alaca’nın “Göl Kenarı” ve Hatice Kübra Ergen’in “Merjem” filmlerinin gösterimi sonrası ekip söyleşileri yapıldı. Söyleşilerin yönetmenliğini yönetmen Cemalettin Baş üstlendi.

Aynı Gecenin Laciverdi” filminin yönetmeni Nuri Cihan Özdoğan, II. Dünya Savaşı sonrası kara film konusuna merakla yola çıktığını ve bunu da karikatürize ederek yansıttıklarını belirtirken, “Gerçek bir dünya olmadığı için bunu nasıl yansıtacağımızı düşündük. Bu şekilde hücre animasyon tekniğine karar verdik.” dedi. “Larva” filminin yönetmeni Volkan Güney Eker, 2010 yılında yapılan bir araştırma haberinden yola çıkarak filmi kaleme aldığını söylerken, “Araştırmaya referandum haberleri arasında denk gelmiştim. O an, aslında bunun haber olması gerektiğini düşündüm.” dedi. Ayrıca babanın görünmediği yerlerde sinek sesine yer verdiklerini ve sonunda kötülüğün çoğalmasını da larvayla anlattığını dile getirdi. “Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada” söyleşisine ise film ekibinden Öyküsu ÖzyürekOnat BulutEfe SubaşıBuse Nur Can ve Doruk Yılmaz katıldı. Başrol oyuncusu Öyküsu Özyürek, hem kendi başına gelen hem de çevresinde yaşanan olayları birleştirerek, sektör içindeki taciz ve mobbing vakalarına gerçekçi bir anlatım getirdiklerini söyledi.

Bahçeler Put Kesti” filminin yönetmeni Ali Cabbar, şehirde yaşayanların daha çok düşünmesi gereken enerji politikalarına yöneldiklerini, “Tükettiğimiz şeyler üzerine bir düşünür müyüz, kendimizin de bir çözümü olur mu diye soru soran bir hikâye oluşturmak istedim.” sözleriyle açıkladı. “Happy Anyway” filminin yönetmeni Ahmet Karaca, sevdiği birini kaybeden bir kadının, yaşadığı buhranları anlatan yapımlarında pandemi dönemi ve hissettirdiklerinden yararlandıklarını kaydetti. Göl Kenarı” filminin başrol oyuncusu Rugül Serbest, yönetmenin kendisine inancıyla yola çıktıklarını belirtirken, “Bir hafta boyunca Leyla’ymış gibi düşünerek o olmaya çalıştım.” dedi. Merjem filminin yönetmeni Hatice Kübra Ergen, “Bosna Savaşı’nda mağdur olan insanlar için yapılan filmler var ve biz de kendimizce bu ve bunun gibi olayların unutulmaması adına bir film yaptık.” derken; yardımcı yönetmen Zeynep Zahide Arkan ise iki kişi olmaları nedeniyle zorlandıklarını belirtti.

Ödül Töreni 18 Aralık’ta!

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın kazananları 18 Aralık Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilecek ödül töreninde duyurulacak. Ödül töreninin ardından müzisyen Sedat Anar tarafından Yeşilçam’ın unutulmaz müziklerinin icra edileceği bir konser ile katılımcılara müzik ziyafeti yaşatılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Dereköy’de MBB’nin Tiyatro Şenliği ve Dereköy Muhtarlığının Keşkek İkramı Yoğun İlgi Gördü

Kaymakam Duru Güneybahşiş, Malaklar ve Bozdoğan’da Vatandaşla Buluştu

Yangından Kaçan Yaralı Leylek Anamur’da Koruma Altına Alındı

HALIDA DEV KAMPANYA BAŞLADI!

Anamur'da Kültür Rüzgarı: Kitap Festivali 4-10 Ağustos’ta Sahil Parkı’nda Başlıyor

Eyüp Can'ın Ölümünden Önce Sanıktan Kaçtığı Anlara Ait Görüntüler Ortaya Çıktı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Almanya Avrupayı Korumaya mı Alıyor?

Eyüp Can’ın Ölümünde Yeni Gelişme: N.U. Tutuklandı

Akıllı Tarım Teknolojileriyle Anamur ve Gazipaşa Tarımda Çağ Atlıyor

12 Yaşındaki Eyüp Can’ın Sanığı Gözaltında

Dereköy Merkez Mezarlığı 165 Yıl Sonra Asıl Ünvanına Kavuştu

Kaymakam Kemal Duru, Çeltikçi ve Köprübaşı Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Kaymakam Kemal DURU, Mahalle Ziyaretlerine Devam Ediyor

Anamur Sinanoğlu İşhanı'nda Küçük Çocuk Ölü Bulundu

Anamur Devlet Bahçeli Parkı’ndaki Silahlı Saldırıda Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Anamur ve Bozyazı da Üreticiler Jeneratörle Sulama Yapıyor

Anamur’da Kavurucu Sıcaklık ve Yüksek Nem Vatandaşı Zorluyor

Anamur’da Trafik Denetimleri Yaz Sezonuyla Birlikte Sıkılaştırıldı

Anamur Lisesi 2000 Mezunları 25 Yıl Sonra Yeniden Buluştu

Anamur da 8 Saatlik Elektrik Kesintisi Uygulanacak

Milletimizin başı sağ olsun

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Anamur Belediyesi Yangına Karşı Tüm Ekibi İle Teyakkuzda

Silifkede Ekipler Yangınla ve Rüzgarla Mücadele Ediyor 4 Mahalle Boşaltıldı

Gazipaşa’daki Orman Yangını Anamur’u Tehdit Etti: Karaağa ve Lale Mahalleleri Gece Yarısı Boşaltıldı

Anamur ve Gazipaşa da şiddetli Orman Yangını

Kaymakam Duru, Çeltikçi ve Köprübaşı Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Gülnar ve Bozyazı Dereköy’de Elektrik Kesintisi: Aşırı Rüzgâr Nedeniyle Tedbir Amaçlı Kapattı.

Mersinde sıcaklar Kavuruyor

Yükleniyor

Kaymakam Duru Güneybahşiş, Malaklar ve Bozdoğan’da Vatandaşla Buluştu

Yangından Kaçan Yaralı Leylek Anamur’da Koruma Altına Alındı

Eyüp Can’ın Ölümünde Yeni Gelişme: N.U. Tutuklandı

Dereköy Merkez Mezarlığı 165 Yıl Sonra Asıl Ünvanına Kavuştu

Anamur Sinanoğlu İşhanı'nda Küçük Çocuk Ölü Bulundu

Anamur’da Kavurucu Sıcaklık ve Yüksek Nem Vatandaşı Zorluyor

Anamur’da Trafik Denetimleri Yaz Sezonuyla Birlikte Sıkılaştırıldı

Anamur Lisesi 2000 Mezunları 25 Yıl Sonra Yeniden Buluştu

Anamur da 8 Saatlik Elektrik Kesintisi Uygulanacak

Anamur Belediyesi Yangına Karşı Tüm Ekibi İle Teyakkuzda

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.