Tarih: 11.09.2022 08:43

ÇUHM Daimi Komitesi Başkanı, Rusya’ya resmi ziyarette bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu, Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı olan Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin’in daveti üzerine, 7-10 Eylül’de Rusya’ya resmi ziyarette bulundu.

Li Zhanshu, Rusya’nın Vladivostok kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Li Zhanshu ayrıca, Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile ayrı ayrı bir görüşme yaptı.

Li Zhanshu Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmede, Çin ile Rusya arasında karşılıklı siyasi güven, stratejik koordinasyon, somut iş birliğinin zirveye çıktığına işaret ederek, bunun büyük ülkelerin ve komşu ülkelerinin ilişkilerine örnek teşkil ettiğini söyledi. Li Zhanshu, Çin’in Rusya ile birlikte, birbirlerinin temel çıkarlarını ilgilendiren konularda karşılıklı destek pekiştirmeye, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu küresel kalkınma inisiyatifi ve küresel güvenlik inisiyatifini etkin şekilde yerine getirmeye, yüksek seviyede karşılıklı siyasi güveni daha fazla somut iş birliği sonuçlarını dönüştürmeye hazır olduklarını kaydetti. Li, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in liderliği altında, Çin-Rusya ilişkilerinin yeni çağda geliştirilmesinde yeni sayfa açılacağına kararlılıkla inandıklarını da belirtti.

Putin görüşmede, Rusya tarafının iki ülkenin çeşitli alanlardaki iş birliğinden memnun olduğuna vurgu yaparak, özellikle salgın döneminde iki ülke arasındaki ticaretin gelişme eğilimini gösterdiğini ve iki ülke arasındaki iş birliğinin yeni seviyeye taşınacağını bildirdi. Rusya ve Çin yasama organlarının iş birliğini güçlendireceklerine işaret eden Putin, Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi’nin başarılı olması dileğinde bulundu.  

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —