• BIST 100

    10467,20%-0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,02
  • EURO

    48,73% -0,32
  • GRAM ALTIN

    5542,52% -5,67
  • Ç. ALTIN

    9712,10% -1,50

Aydın Doğan Vakfı, Cumhuriyet'in 100. yılını 'Yüzüncü Yılda Yüz Yüze' projesiyle kutluyor

Aydın Doğan Vakfı, Cumhuriyet’in 100. yılına özel Aydın Doğan Uluslararası Karikatür arşivinden hazırlanan ‘Yüzüncü Yılda Yüz Yüze’ sergisini, Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

KÜLTÜR - SANAT 13.01.2023 10:43:58 1323
Aydın Doğan Vakfı, Cumhuriyet'in 100. yılını 'Yüzüncü Yılda Yüz Yüze' projesiyle kutluyor
Haberi Sesli Oku

Aydın Doğan Vakfı, Cumhuriyet’in 100. yılına özel Aydın Doğan Uluslararası Karikatür arşivinden hazırlanan  ‘Yüzüncü Yılda Yüz Yüze’ sergisini, Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu.  

Aynı gün iki önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Aydın Doğan Vakfı,
 38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara da ödüllerini takdim etti. 

Aydın Doğan Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak kurguladığı ‘Yüzüncü Yılda Yüz Yüze’ sergisi için, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması arşivinde yer alan 90.000’i aşkın eser arasından, evrensel ilkeler üzerinden seçim yapıldı. Seçilen eserler, günümüz çizerleriyle paylaşıldı ve Cumhuriyetimizin oluşturduğu temel ilkeler üzerinden, eserlerdeki temel kavramı yeniden görselleştirmeleri istendi. Arşivden seçilen eser ile yeni üretilen eser ilişkilendirilerek ‘yüz yüze’ kavramı üzerinden sergi tasarlandı.

Proje sürecinde Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Arşivi’nden seçilen eserlerdeki temaları yeniden görselleştiren günümüz çizerleri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği kapsamında üniversitenin öğrencileri arasından seçildi. Bu kapsamda arşivin günümüz illüstrasyon dünyasının dili ile tekrar yorumlanması, Cumhuriyetimizin oluşturduğu temel ilkeler üzerinden görünür kılınması amaçlandı. Üniversite öğrencilerinin belirlenmesinde ana kriter, yaptıkları çalışmalarda yeni bir bakış açısı üretmeleri oldu.

Aydın Doğan Vakfı’nın Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlama programı içinden,  Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Arşivini yeni nesillerle buluşturan bu özel sergi, 31 Ocak tarihine kadar Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

  ‘Karikatürün Oscarları’ sahiplerini buldu

Her yıl dünyanın dört bir yanından karikatüristleri bir araya getiren Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 38. Ödül Töreni de Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Dünyada “Karikatürün Oscar’ları” olarak bilinen 38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara ödülleri, 12 Ocak’ta düzenlenen bir törende verildi. Türkiye’den Engin Selçuk’a birincilik, İranlı sanatçı Mahmood Nazari’ye ikincilik, İtalyan sanatçı Marco De Angelis’e üçüncülük ödülü takdim edildi.

Kız çocukları ve genç kadınların yaşamlarının her alanında eşit fırsatlara sahip olmalarına destek vermek amacıyla çalışmalar yapan Aydın Doğan Vakfı’nın, ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ başlığı altında verdiği özel ödülün sahibi, Fethi Gürcan Mermertaş’a ve ayrıca Hırvatistan’dan Nikola Listes, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Şevket Yalaz’a da Başarı Ödülleri verildi.

38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın birincisine 6.000 dolar, ikincisine 2.500 dolar, üçüncüsüne 1.000 dolar olan para ödülleri ile birlikte beratları da takdim edildi. Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar Ödülü’nü kazanan sanatçı 6.000 dolarlık ödülün sahibi olurken, Başarı Ödülü kazanan üç sanatçıya ise 500’er dolar ödül verildi.

Arzuhan Doğan Yalçındağ: “Cumhuriyet değerlerini yaşatıyoruz…”

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Bitmeyen savaşlar, özlediğimiz barış, ucundan köşesinden kırpılan özgürlükler, fütursuzca hırpaladığımız çevre, iklim krizi, zorunlu göç ve mülteciler, yönünü arayan gençler, Aydın Doğan Vakfı’nın özel ilgi alanı olan kadın ve kız çocuklarının durumunu düşündüğümüzde, bu konuları ve daha nicesini barındıran bir toplumsal bellek oluşturduğumuzu görüyoruz. Üstelik bu, hiç söze başvurmayan, dolayısıyla da sesini yükseltmeyen; çizginin sessiz ama gözden yüreğe işleyen gücüyle insanı etkileyen, düşündüren eserlerden oluşan bir bellek… Yarışmamız bu süreç boyunca hep evrensel değerlerin savunucusu oldu ve dünyadaki haksızlıkların gündeme taşınmasına imkân sağladı. Cumhuriyet’in yüzüncü yılını kutlamaya hazırlanırken, bu eserlere baktığınızda; çizgilerde, renklerde, hep Cumhuriyet’i Cumhuriyet yapan hoşgörü, ifade özgürlüğü, eşitlik gibi temel değerleri görüyoruz. Aydın Doğan Vakfı olarak, bunca farklı fikir ve eserin dostça yarıştığı bu organizasyonu, 38 kez başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Cemiyet, sanat ve iş dünyasından konukların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen törene, Hüsamettin Koçan ve eşi Oya Koçan, Volkan Vural, Haşim Işık,  Turgay Olcayto,  Sibel Güneş, Ercan Akyol, Tan Oral, Erol Çamur, Gülgün Çarkoğlu ve Işık Tüzün,  gibi isimler katıldı.  Ayrıca pandemi nedeniyle ödül töreni düzenlenemeyen 37. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın dereceye giren sanatçıları da sahnede kutlandı. Ödül töreninin ardından konuklar, ‘Yüzüncü Yılda Yüz Yüze’ sergisini gezme fırsatı buldu. 

38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, 13 Ocak – 31 Ocak 2023 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde görülebilecek. Aynı zamanda 38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserlerimizle birlikte ‘’Yüzüncü Yılda Yüz Yüze’’ sergisi 31 Ocak 2023 tarihine kadar Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Akgünden Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’a Anlamlı Plaket

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru, Karaağa ve Lale Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Durmuş Deniz, Muhtarlar ve Din Görevlileriyle 82 Sosyal Tesisleri’nde Buluştu

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

SGK’dan Yapay Zeka Destekli Sahte Emeklilik Denetimi

Kaliteli Kurabiye Nasıl Anlaşılır? İpuçları ve Öneriler

Araç Kış Bakımı ve Kıştan Önce Yapılması Gerekenler

British Shorthair Fiyatları ve Sahiplendirme Süreci

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Tarife Gerilimi Tarım Ekipmanlarında Derin Etki Yaratıyor

Güney Kore – ABD Arasında Döviz Takası Görüşmeleri Yoğunlaşıyor

Küresel Odak: Çin’de “Global Leaders’ Meeting on Women” Zirvesi Başladı

Küresel Finansal Risk Uyarıları: ABD-Çin Gerginliği Yeni Bir Ticaret Fırtınasının Habercisi

Dünya İsrail – Hamas Ateşkesi ve Rehinelerin Serbest Bırakılmasına Kenetlendi

JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU

MERSİN’DE DEAŞ’A ELEMAN TEMİN EDENLERE JANDARMA OPERASYONU

Mersin Büyükşehir’den Üreticiye Ceviz Soyma Makinesi

DİKYADERDEN KUZEYHANA TAM DESTEK

İYİ Partide Alıçlı, Yönertimi İle Tekrar Görev Başında

​DMD Savaşçısı Kuzeyhan İçin DİKYADER de Destek Etkinliği Düzenleniyor

Türk Kızılay Anamur Şubesi’nden Anlamlı Ziyaret: Hasta Vatandaşa Moral Oldular

Coşkun; Yerel Basının Sesi: “Sürdürülebilir Gazetecilik İçin Standartlar Şart”

Kastamonu’nun ilçe haritası nasıl şekillendi? 1907’den 1990’a idari değişim

Ameliyatsız Yüz Germe ile En Doğal Şekilde Gençleşin

Yükleniyor

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

Dünya İsrail – Hamas Ateşkesi ve Rehinelerin Serbest Bırakılmasına Kenetlendi

MERSİN’DE DEAŞ’A ELEMAN TEMİN EDENLERE JANDARMA OPERASYONU

​DMD Savaşçısı Kuzeyhan İçin DİKYADER de Destek Etkinliği Düzenleniyor

Coşkun; Yerel Basının Sesi: “Sürdürülebilir Gazetecilik İçin Standartlar Şart”

Evrim Teorisi Tamda Bugün Nasıl Gelişti?

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.