-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,85% 0,05
-
GRAM ALTIN
7256,44% 0,71
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Piyasa gündemi
TCMB dünkü faiz kararında beklentiler doğrultusunda mevcut politikasını korudu. Fed yetkilileri, enflasyonda ikna edici düşüş görülene kadar faiz artışlarına devam edeceklerini yineliyorlar.
TCMB dünkü faiz kararında beklentiler doğrultusunda mevcut politikasını korudu. Fed yetkilileri, enflasyonda ikna edici düşüş görülene kadar faiz artışlarına devam edeceklerini yineliyorlar. Aynı şekilde, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'da konuşmalarında benzer ifadelerde bulunuyor. Küresel piyasalarda, Fed'in faiz artışlarına devam edeceği beklentisi ve resesyon kaygısı, risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor.
Açıklanacak önemli ekonomik veriler
• 13:00 EuroB. – ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek
• 18:00 ABD – İkinci El Konut Satışları Önem: Yüksek
BIST-100 güne başlangıç
ABD cephesinde bu hafta açıklanan verilerdeki zayıflama risk iştahının düşmesinde etkili olurken, resesyona ilişkin endişeleri tekrar gündeme getirdi. Diğer yandan Fed üyelerinden gelen şahin tonda mesajlar izlenirken, yurt içinde TCMB faizlerde beklentilere paralel değişikliğe gitmedi. BIST-100 Endeksi dün günü %0,71 oranında yükselişle 5.422,37 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü negatif tarafta tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay seyir ön planda. Asya piyasalarında yeşil renk hakim. Avrupa borsalarının haftanın son işlem gününe zayıf başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,79 – 18,80 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,80’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.
BIST-100 strateji
BIST-100 endeksinde 22 günlük basit hareketli ortalama 5.320 seviyesinden geçmekte olup, fiyatlamada dün itibariyle gün içerisinde dalgalı seyirler izlense de, ortalama üzerindeki kapanışı pozitif olarak değerlendiriyoruz. Dünkü TCMB faiz kararının fiyatlamalara etkisi sınırlı kaldı. Endekste ortalama üzerinde seyrin devamı durumunda 5.470 ve 5.550 - 5.580 aralığının direnç olarak takip edilebileceğini değerlendiriyoruz. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 5.320 ve ocak ayı başından itibaren yaşanan düşüşün fibo%61,8 düzeltmesine denk gelen 5.283 seviyesi destek olarak izlenebilir. Düşüşlerin 5.283 altında kalıcılık sağlaması durumunda aşağı yönlü hareketlerin ivmelenebileceği, bu bağlamda 5.215 seviyesinin gündeme gelebileceğin düşünüyoruz.
Önemli sektör şirket haberleri
TÜRK TRAKTÖR / TTRAK 19.01.2023 18:40:29 Rekabet Kurulu tarafından, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4.maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, şirketin de içinde bulunduğu sektördeki birçok şirket nezdinde soruşturma açılmıştır. (SINIRLI NEGATİF)
ZORLU ENERJİ / ZOREN 19.01.2023 18:48:30 Şirketin 2.500.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 3.500.000.000 TL nakit (bedelli) olarak (%140 oranında) artırılarak 6.000.000.000 TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir. (SINIRLI NEGATİF)
Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Yükleniyor

