• BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da 'İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a' programı kapsamında gençlerle buluştu.

GÜNCEL 25.12.2022 18:23:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Türkiye için hayal kuran ve bu hayallerinin peşinden giden tüm gençlerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum. 1,5 yıl aradan sonra Erzurum’da bulunmaktan Erzurumlu genç kardeşlerimle kucaklaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Gençlerimizle vakit geçirmenin, sizlerle hasbihal etmenin benim için her zaman yeri ayrı oldu. 40 seneyi aşan siyasi hayatım boyunca hep gençlerle birlikte yol yürüdüm. İlk günden beri sizlerin yol ve dava arkadaşlığını daima baş üstünde tuttum. Ülkemizi zihni açık, ufku geniş, pırıl pırıl gençleriyle daima iftihar ettim. Türkiye’yi karış karış dolaşırken özellikle gençlerimizle bir araya gelmeye önem veriyorum.

Birileri gençlere sürekli karamsarlık, umutsuzluk aşılarken biz hiç ayrım yapmaksızın tüm gençlere burada olduğu gibi umut olduk. Gençlerimizin duyguları üzerinden siyasi saltanatlarını devam ettirmeye çalışanlara inat biz her alanda gençlerimizin önünü açtık. Muhalefet toplanıp, dağılmaktan başka hiçbir icraat yapmazken biz ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize kulak verdik.

Biz, gittiğimiz şehirlerde kardeşlerimizin sofralarına misafir olduk. Sadece bu yıl içerisinde gençlerimizle 30’un üzerinde buluşma, toplantı, festival gibi etkinlikler gerçekleştirdik. Bu toplantılarımızda gençlerimizle beraber sohbetler ettik. Yürek tellerimizi titreten türküler söylerken kah eğlendik kah hüzünlendik. Gençlerimizin Türkiye’ye dair hayallerini, gelecekle ilgili umutlarını kendi ağızlarından bizzat dinleme fırsatı bulduk. Bu programların istisnasız hepsinde gördüğümüz manzara şudur: Türkiye’nin alfabedeki bir iki harfi hapsedilemeyecek kadar özgün bir gençliği var. Türkiye’nin diğer ülkelerindeki yaşıtlarına taş çıkaracak kadar azimli, çalışkan, üretken, muazzam bir gençliği var.

Karşımda Türkiye ile birlikte gönül coğrafyamızdaki yüz milyonların da umudu olan Teknofest gençliğini görüyorum. Sizler bizim aydınlık ve müreffeh yarınlarımızın teminatısınız. Türkiye’yi 2053 vizyonuyla buluşturacak ardından 2071 yeni nesillerin avuçlarına emanet edecek olan kuşaklar sizlersiniz. Bugün bu salonda sadece yarınların siyasetçileri, bürokratları, iş adamları, bilim insanları yok. Bugün bu salonda adım adım Türkiye Yüzyılını inşa edecek mimarlar da var.

Bizim 20 sene boyunca yürüttüğümüz mücadeleye siz sahip çıkacaksınız. Yıllardır şeref payesi olarak gururla taşıdığımız millete hizmet bayrağını sizler devralacak, inşallah sizler yükselteceksiniz. Son 20 yılda ne yaptıysak, Türkiye’yi bugünlere hazırlamak için yaptık. Önce ülkemiz ve milletimizi için hayal kurduk, sonra bu hayalleri hedefler haline getirdik ardından da hedeflerimizi tek tek gerçeğe dönüştürdük. Böyle gelmiş böyle gider diyenlerden sorunları büyüklüğü karşısında yılgınlığa kapılanlardan asla olmadık. İman varsa, imkan da vardır inancıyla ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde değerlendirmeye çalıştık.

Şu anda sadece Erzurum’da 19 bin 14 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. Ayrıca lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim gören gençlerimizin burs ve kredi imkanlarını genişlettik. Bay Kemal, Altılı Masa, göreve geldiğimizde burs neydi? 45 liraydı. Şimdi 45 liradan aldık yılbaşından itibaren lisans öğrencileri için bin 250 lira. Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 lira. Doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkarttık. Asgari ücret, 8 bin 506 oldu. Temmuz ayında hayata geçirdiğimiz düzenlemeyle 3,3 milyon öğrencimizi 27 milyar liralık bir maddi külfetten kurtardık. Biz geldiğimizde öğrencilerin harç denilen sıkıntıları vardı. Bir kalemde sildik.

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 2023 sıradan bir yıl olmanın ötesinde tarihimizde pek çok dönüm noktasını içinde barındıran bir sembol. Gelecek sene Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünün sevincini 85 milyon olarak hep birlikte yaşayacağız. Artık nüfusumuz da 85 milyon olmayacak, 86 milyona çıkacağız. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını millet varlığımız açısından taşıdığı öneme uygun şekilde idrak etmek için canla başla çalışıyoruz.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’u sizlerin de heyecanla beklediğini biliyorum. Türk sanayisinin gurur vesilesi olan TOGG’un üretimi şu an devam ediyor. İnşallah birkaç ay sonra TOGG’un oltu siyahını yollarımızda görmeye başlayacağız. Ayrıca ülkemiz donanmasının  şimdiye kadar gördüğü en büyük askeri gemisi olacak Anadolu’yu gelecek sene kullanıma sunuyoruz. Muharip insansız uçağımız Kızıl Elma’nın seri üretimi başlıyor. Milli muharip uçağımızı da hangardan çıkarıyoruz. Tasarımı, üretim, montaj, yazılım ve testleri tamamen yerli imkanlarla geliştirilen İMECE uydumuzu ve Türksat 6A’yı uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki toplam uydu sayımızı 10’a çıkarmış olacağız.

Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağından istifade etmek yerine yabancı ekonomi komiserlerinden medet umanlara bu ülkenin gerçek potansiyelini ispat edeceğiz.  Ülkemiz ya sabah akşam sürekli kavga eden birbirlerinin kuyusunu kazan Altılı Masa denilen ucube yapının insafına kalacak ya da AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın güçlü vizyoner, dirayetli liderliğinde emin adımlarla geleceğe yürüyecek.

Son bir haftada yaşananlar bile önündeki ve arkasındakilerle birlikte Altılı Masa’nın organik değil, tamamen inorganik yani naylon tamamen proje mahsulü bir yapı olduğunu göstermiştir. Her türlü ayak oyununun çevrildiği, fitnenin, fesadın, entrikanın kol gezdiği bu garip birliktelikten ne ülkeye, ne millete ne gençlerimize hiçbir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır. Şayet, solukları yetip de o vakte kadar ayakta kalabilirlerse 2023 seçimleri, eski Türkiye bakiyesi bu arkaik ekibin siyaset sahnesinden silinmesine de vesile olacaktır.

AK Parti’nin gençlerin partisi olduğunu sizler göstereceksiniz. Sizlerden bu hassasiyetle 2023 seçimlerine yaklaşmanızı bekliyorum. Gençler, rehavete kapılmak yok, korkmak çekinmek yok. Yorulup geriye düşmek yok. İnanacağız, çalışacağız, koşturacağız, sandıklara sahip çıkacağız. Allah’ın izniyle 2023 seçimlerinde yine çok büyük bir zafere hep birlikte imza atacağız.”

Soru-Cevap

Dünya Kupası konusu

Erdoğan: “’Arjantin iyi oynadı, kazandı Macron. Üzülme’ dedim. Penaltılarda da Arjantin gerçekten muhteşemdi. Hayırlı olsun diyeceğiz. Darısı başımıza.”

Messi, Ronaldo konusu

Erdoğan: “Ronaldo’yu harcadılar. Ronaldo’ya maalesef siyasi yaptırım uyguladılar. Ronaldo gibi bir futbolcuya gidip ikinci yarıda sokmak, hem psikolojisini hem bütünüyle enerjisini alıp götürdü. Ronaldo şimdi aldığım bilgilere göre Sudi Arabistan’a gidiyor. Filistin davasına sahip çıkan birisidir. Gelecekte Mbappe var.”

Soru- Gelecek Yüzyılda dünyayı bekleyen kısa vadeli ya da uzun vadeli olmak üzere iki büyük sorun nedir? Türkiye bu sorunlardan nasıl etkilenir?

Erdoğan: “Özellikle tabii 2023 olarak olayı değerlendirecek olursak, ciddi manada ileri teknolojinin tavan yaptığı bir döneme giriyoruz. Bu ileri teknolojide de özellikle yazılım ön plana çıkacak. Yazılım teknolojisinde başarı kaydedenler ciddi manada pirim yapacak. Mali noktada da öyle, dünyaya koyacakları ağırlıkta da öyle. Bütün bunlarla beraber en yoğun olan alanlardan birisi uzay teknolojisi. Uzay teknolojisinde ciddi manada gelişmeler var. Savunma sanayiinde ciddi mana gelişmeler var. Türkiye, savunma sanayiinde bir atak yaptı ve bu atakla birlikte bütün dikkatler Türkiye’nin üzerine çevrildi. Hatta bizdeki bu teknolojiyi alma gayretleri var. Hep beraber bu işi başaracağız. İnşallah Türkiye bu sıçramasını da devam ettirecek.”

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Seçim Güvenliği Teminatı

Yıldızların Olasılığı Ne Kadar Gerçekleşir?

İsmail’den 3 Gündür Haber Yok

Dünyanın En İyi Otomobili Kia EV9, Prestijli Ödülleri Topluyor

İş ve Ekonomi Dünyasının 2024 Odak Noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi

Sirkenin Soğuk Algınlığına Karşı Koruyucu Etkisi Herkesi Hayretler İçinde Bırakıyor

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Mersinde Serdar Soydan, Anamur da Hidayet Kılınç'tan Zafer İlanı

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Yükleniyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Seçim Güvenliği Teminatı

İsmail’den 3 Gündür Haber Yok

Dünyanın En İyi Otomobili Kia EV9, Prestijli Ödülleri Topluyor

İş ve Ekonomi Dünyasının 2024 Odak Noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi

Sirkenin Soğuk Algınlığına Karşı Koruyucu Etkisi Herkesi Hayretler İçinde Bırakıyor

Mersinde Serdar Soydan, Anamur da Hidayet Kılınç'tan Zafer İlanı

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13