Tarih: 17.03.2024 13:51

ATATÜRK’ÜN MERSİN’E GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ COŞKU İLE ANILDI

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 92. yıldönümü, kentte coşkuyla anıldı. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı dönemi ve Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra Anadolu'nun dört bir yanını ziyaret ettiği gibi Mersin'i de sekiz kez ziyaret ettiği belirtildi.

Mersin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ali İhsan Su, Atatürk'ün Mersin'e ziyaretlerinin kent için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, Mersinlilerin de Atatürk'ün sevgisine ve ilgisine karşılık vererek onun hatırasına sahip çıktıklarını ifade etti.

Atatürk'ün Güney Anadolu'ya yaptığı gezide Mersin'i ziyaret ettiği 17 Mart 1923 tarihinde Mersinliler tarafından kendisine coşkulu bir karşılama töreni düzenlendiği hatırlatıldı. Atatürk'ün Millet Bahçesi'nde Mersinlilerle buluştuğu ve halka "Mersinliler, Mersin’e sahip olunuz" öğüdünü verdiği belirtildi.

Mersin'in bir 'Dünya Kenti' olma yolundaki çalışmalara devam edildiği vurgulanırken, Atatürk'ün Mersin'e dönük değerlendirmeleri ve işaret ettiği hedeflerin bugün de büyük bir heyecan ve sorumlulukla takip edildiği ifade edildi. Başlatılan bütün çalışmaların, Türkiye'nin ve Mersin'in güçlü ve kalkınmış bir geleceğe taşınması adına yapıldığı belirtildi.

Bugünün aynı zamanda şehitlerin ve kahraman gazilerin anıldığı bir gün olduğu vurgulanırken, Mersinli hemşerilere Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 92. Yıldönümü vesilesiyle sevgi ve saygılar sunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —