Tarih: 10.12.2022 06:10

Belen Kaymakamı Yılmaz'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakam Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 74. yıl dönümü olan bugün; insanların cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken gözetilmeksizin sadece insan olmalarından dolayı eşit hak ve özgürlüklere sahip olmaları gerekliliğini anlatan önemli bir gündür. Birleşmiş Milletler Örgütü, kuruluş amacına uygun olarak 10 Aralık 1948 tarihinde 30 maddeden oluşan 'İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul ve ilan etti. Bildiri; insan haklarının tanımlamasını ve bu tanıma uyan insan haklarının hiçbir tereddüde meydan vermeden uygulanmasını amaçlar.

Bildirgenin emrettiği şekilde tüm İnsanların sadece insan olması hasebiyle yaşama hakkını ve diğer tabii haklarını; tüm dünya halkının, tüm dünya insanı için kabul etmesi gerekir. Lakin özellikle de son yüzyılda kimi halklara ve bölgelere bu hakkın reva görülmediğini ve tamamen hiçe sayılarak insanlık dışı uygulamanın yapıldığına şahitlik ediyoruz. Oysa Birleşmiş Milletler'in 20. yüzyılda ürettiği bu metni bundan daha yüzyıllar önce İslam dini ifade etmiştir. İşte hem inancının gereği hem de insanlığın ve Birleşmiş Miletler’in üyesi olarak bizlerin daha gayret gösterip Türkiye olarak tüm dünyaya örnek olmamız icap eder. Bu noktada ülkemizde, geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasi ve insan hakları alanında değerlerimizin korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalarının kararlılıkla devam edildiğini hep birlikte görüyoruz. 

Ülkemizin en köklü geçmişe sahip şehri olan Hatay’da da insanlarımızın her duygu, her dünya görüşü, her türlü dini inancın yaşamasına saygı göstermesi İnsan Hakları Hukukunun yaşatıldığının çok canlı timsalidir. Bu vesileyle hem ülkemizde hem de bütün dünyada insan hakları bilincinin ayrım gözetilmeksizin hayata geçirilmesi, maddi ve de manevi olarak her şahsın kendini güçlü kılabileceği mutlu ve müreffeh bir gelecek temennisiyle, İnsan Hakları Haftası’nda tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum.'

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —