-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
50,98% -0,10
-
GRAM ALTIN
7300,61% -0,48
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Ziyareti
Enerji alanında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Malezya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. YEE Kuala Lumpur Koodinatörü Dr. Ömer Altun’dan Enstitünün Malezya ve bö
Enerji alanında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Malezya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. YEE Kuala Lumpur Koodinatörü Dr. Ömer Altun’dan Enstitünün Malezya ve bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi alan Dönmez, ziyareti kapsamında Malezya’da eğitim gören öğrenciler, iş insanları ve akademisyenlerle bir araya geldi.
Buluşmada ziyaretçilerle tek tek tanışan Bakan Dönmez, öğrencilerin eğitim hayatları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Fatih Dönmez, Kuala Lumpur YEE hizmet binasında gerçekleşen buluşmada yaptığı konuşmada, dünya genelindeki enerji politikalarına ve Türkiye’nin son dönemde enerji alanında yapmış olduğu atılımlara değindi. Ayrıca son yıllarda hızla gelişen Türkiye ve Malezya ilişkilerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Dönmez, yurt dışında yaşayan her vatandaşımızın yaşadığı ülke ile Türkiye arasında bağ kuran elçiler olduğunu söyledi.
Bakan Fatih Dönmez, gerçekleştirdiği ziyareti Twitter hesabından da paylaşarak;” Türkiye’den binlerce kilometer uzakta, eğitim almak için Malezya’ya gelen gençlerimizle Kuala Lumpur YEE’de bir araya geldik. Türkçemizi ve kültürümüzü dünyayla buluşturan Yunus Emre Enstitüsüne başarılar diliyorum. Dünyaya açılan yeni penceremiz Yunus Emre Enstitüsü ile Gelin Tanış Olalım” ifadalerini kulllandı.
Malezya’da 5 senede 22 bin öğrenci Türkçe ile tanıştı
2017 yılı şubat ayından itibaren Malezya’da faaliyet göstermeye başlayan Enstitüde, yılda 3 dönem (güz-bahar-yaz) halinde gerçekleşen Türkçe kurslarında şimdiye kadar toplam 22 binin üzerinde öğrenci Türkçeyle tanıştı.
Enstitü tarafından yürütülen “Tercihim Türkçe Projesi” kapsamında Malezya’da 9 üniversite ve 3 kolejle, Tayland’da ise 1 üniversite ve 1 kolejle protokol imzalanarak Türkçe seçmeli ders olarak müfredata girdi.
Kuala Lumpur YEE tarafından pandeminin ilk günlerinden günümüze kadar sürdürülen çevrim içi Türkçe derslerine Endonezya, Tayland, Brunei, Vietnam, Singapur, Kamboçya, Myanmar, Filipinler ve daha birçok farklı ülkeden kursiyerler ücretsiz olarak katılabiliyor. Ayrıca Kuala Lumpur YEE tarafından Malezya Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı personellerine yönelik Türkçe kursları düzenleniyor. 2022 yaz dönemi itibarıyla aktif öğrenci sayısının 2643 olduğu bildirildi.
Enstitü bünyesinde Türkçe öğretiminin yanısıra, Osmanlı Türkçesi kursu, ud kursu, hüsn-i hat kursu ve geleneksel Türk okçuluğu kursları veriliyor, tanıtım günleri, konferanslar, sergiler, film gösterimleri, konserler, akademik toplantılar, çeviri atölyeleri, konuşma kulüpleri ve Türk mutfağı etkinlikleri düzenleniyor.
Kuala Lumpur YEE, Malezya ve bölge ülkelerindeki yerel paydaşlarıyla kültür sanat ve dil alanında faaliyetler gerçekleştirmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında
Yükleniyor


