Tarih: 13.10.2022 06:26

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bugün ABD tarafında Tsi 15:30’da Eylül ayı Tüfe rakamı açıklanacak. Bloomberg beklentisi aylık %0.2, yıllık ise %8.1 olması yönünde . Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in Astana’da bir araya gelmeleri bekleniyor. Dün Fed Tutanaklarında katılımcıların enflasyonu aşağı indirmek için az önlem almanın maliyetinin, daha fazla önlemi önceden alma maliyetinden daha yüksek olabileceği vurgusu yer aldı.

Piyasalarda Asya genelinde görünüm negatif. ABD vadeli endekslerinde sınırlı alımlar, Avrupa vadeli tarafında ise hafif geri çekilme ön planda. Dün BIST günü %1.51 düşüşle 3517 seviyesinde tamamladı, XULAS endeksten pozitif ayrışan sektör oldu. Bugün endeksin güne yatay başlamasını bekliyoruz, teknik olarak 3575 seviyesi direnç konumunu sürdürüyor.

ŞİRKET HABERLERİ

—DOHOL, CELHA paylarında sahip olduğu %69.83 oranındaki payın %75’ini Artaş İnşaat, %25’ini ise Betatrans Lojistik’e €27mn bedel karşılığında satma kararı aldı. Şirket satış işlemini sonucunda tebliğ gereğince ‘ayrılma hakkı’ doğmayacağını bildirdi.

—LOGO, yeni nesil dijital finansman sağlama platformu olan Figopara’nın %4.02’sini $2mn bedel karşılığında almak üzere sözleşme imzaladığını duyurdu.

—USAK modernizasyon çalışmaları kapsamında 3 adet pişirme fırınını ilk etapta yılsonuna kadar kapatılmasına karar verirken, bakıma alınacak olan fırınların aylık üretim miktarına olan oranının ise %45 seviyesinde olacağını paylaştı.

—SAHOL hisse geri alım programı kapsamında dün TL27.60 fiyat ortalamasıyla toplam 1mn adet pay alımı yapıldığını açıkladı.

—TURSG hisse geri alım programı kapsamında dün TL6.98 fiyat ortalamasıyla toplam 300bin adet pay alımı yapıldığını açıkladı.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —