• BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,49% -0,13
  • EURO

    34,94% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2427,31% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3985,88% -0,22

Sabah stratejisi

Dün veri sakin ortamda yatırımcıların odak noktasında resesyon endişeleri kalmaya devam etti.

GÜNCEL 20.12.2022 06:04:41
Sabah stratejisi

Dün veri sakin ortamda yatırımcıların odak noktasında resesyon endişeleri kalmaya devam etti. Tahvil faizleri yükselirken, Dolar endeksi (DXY) yeniden yükselişe geçti ve 105 seviyesi test edildi. Borsalar tarafında haftanın ilk işlem gününde S&P 500 ve Dow Jones %0,9 ve %0,5 gerilerken Nasdaq endeksindeki düşüş %1,5 oldu. Avrupa'da ise piyasalar hafif pozitif seyretti. Euro Stoxx 50 endeksi %0,2 yükseliş kaydetti. Yurtiçi tarafta ise BİST-100 endeksi gün içinde yükselişteydi ve 5.404 test edildi. Kapanış ise 5.392'den gerçekleşti. İşlem hacmi de 137,8 milyar TL'yi gösterdi. Bankacılık hisselerindeki yukarı yönlü hareketler endekste etkili oldu. Bugüne bakıldığında hem ABD hem de Avrupa vadelileri negatif bölgede seyrediyor. Asya'da Japonya Merkez Bankası BOJ'un sürpriz bir şekilde 10 yıllık tahvil faiz oranlarının %0,25 yerine yaklaşık %0,5'e kadar yükselmesine izin vermesinin ardından Japon yeni değer kazanırken borsalarda olumsuz bir görüntü var. Bu ortamda, BİST-100'ün güne hafif satıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz. Veri tarafında bugün yurtiçinde aralık ayı Tüketici Güven Endeksi verisi yayımlayacak. Ayrıca, Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını saat 14:00'te gerçekleştirecek. Ek olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan 14:00'te Beştepe'de Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısına katılacak. Yurtdışında, ABD'de kasım ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri takip edilecek. Avrupa'da ise, Euro Bölgesi aralık ayı tüketici güveni verileri izlenecek.



    



MAKROEKONOMİ

   
Bugün ABD'de TSİ 16:30'da kasım ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri takip edilecek. Özellikle, Fed'in, faiz artışlarını sürdürmesiyle mortgage faizlerinin yüksek seviyelerdeki seyrinin konut piyasasını baskılamaya devam etmesi beklenmekte.

Ayrıca TSİ 10'da Almanya ÜFE verisi izlenecek. Almanya'da ekim ayına ilişkin ÜFE, aylık bazda %4,2 düşüş sergileyerek beklentilerin (%0,2 düşüş) oldukça üzerinde düşüş kaydetmişti, yıllık bazda ise rekor seviye olan %45,8'den %34,5 seviyesine gerilemişti. Kasımda da ÜFE'nin, enerji fiyatlarının desteğiyle düşüşünü sürdürmesi bekleniyor.

Bugün TSİ 18'de aralık ayına ilişkin Euro Bölgesi tüketici güven endeksi ve TSİ 12'de ECB Yönetim Konseyi Üyesi Kazimir'in konuşması bulunmakta. Euro Bölgesi'nde kasım ayı tüketici güveni -23,9 seviyesine hafif toparlanmakla birlikte rekor düşük seviyeye yakın seyrini sürdürmüştü. Tüketici güvenindeki toparlanmada, enerji fiyatlarına yönelik tüketicilerin endişelerinin son dönemde kısmi hafiflemesi ve hükümet tarafından enerji fiyatlarını sınırlamak için alınan önlemlerin enflasyonu düşürebileceğine yönelik beklentilerinin artmasının etkili olduğu görülmüştü. Tüketici güveni göstergelerindeki hafif toparlanmanın devam etmesi bekleniyor.

Bugün yurt içinde aralık ayına ilişkin tüketici güven endeksi açıklanacak. TÜİK tarafından yayınlanan mevsim etkilerinden arındırılmış kasım ayı tüketici güven endeksi, 76,6 seviyesine yükselmişti ve böylece Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Güven endeksi öncesinde açıklanan aralık ayına ilişkin Bloomberg HT tüketici güven ön endeksi ise aylık %5,1 artışla 65,91 seviyesine yükseldi. Endeksin yükselişinde, tüketicilerin genel mevcut durum algısında, geleceğe ilişkin beklentilerinde ve tüketim eğilimindeki iyileşmeler etkili oldu.
 

ŞİRKET HABERLERİ

Coca Cola (CCOLA, Sınırlı Negatif): Rekabet Kurulu tarafından şirketin bağlı ortaklığı konumunda olan Coca Cola Satış ve Dağıtım'a toplamda 272,16mn TL tutarında idari para cezası verilmiştir. Bu cezaya ilişkin olarak İdare Mahkemesi nezdinde itiraz yolu açık olup şirket bu karara karşı tüm hukuk yollarına başvuracaktır.

CCSD'ye iletilen para cezası, %25 erken ödeme indiriminden faydalanılarak 204,12mn TL olarak yasal süresi içerisinde ödenecektir. Şirketin sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenecek olan 31.12.2022 tarihli mali tablolarında ilgili para cezası tutarında karşılık ayrılacaktır.

Girişim Elektrik Sanayi (GESAN, Nötr): 06/12/2022 tarihindeki bildirimde Şirket %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş.'nin, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. 12. Bölge Müdürlüğü/Gaziantep tarafından 06/12/2022 tarihinde gerçekleştirilen ''İtm-12/11 Şanlıurfa Osb Tm Tevsiatı Yapım İşi'' konulu ihaleye girdiği ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti. Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. 12. Bölge Müdürlüğü/Gaziantep, 19/12/2022 tarihinde işin Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş. uhdesinde kaldığına dair kesinleşen kararı bildirmiştir. İşin bedeli 78,8mn TL'dir.

Kontrolmatik Teknoloji (KONTR, Pozitif): Çin'in önde gelen teknoloji firmalarından Bozhon Technology ile Şirket arasında stratejik iş birliği sözleşmesi imzalanmıştır. Bu kapsamda; Tüketici elektroniği ve lityum pil üretimine yönelik makina ekipmanları, takım tezgahları, üretim hatları ve otomasyon sistemlerin Türkiye'de üretilmesi için ortak faaliyet gösterilerek buradan Avrupa ve Amerika pazarına hizmet verilecektir.

Kordsa Teknik Tekstil (KORDS, Nötr): Şirketin bağlı ortaklığı PT Indo Kordsa Tbk'nın dün gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı'nda; operasyonel mükemmeliyet çalışmalarını desteklemek amacıyla, Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı olan PT Indo Kordsa Polyester'in, Şirketin bağlı ortaklığı olan PT Indo Kordsa tarafından devralınması suretiyle birleşme işleminin gerçekleştirilmesi kararı alınmış ve karara ilişkin yasal izin süreci başlatılmıştır. Sinerjinin oluşturacağı operasyonel mükemmellik etkilerinin haricinde; söz konusu birleşme işleminin, Şirketin konsolide finansal tablolarına etkisi bulunmamaktadır.

Sasa Polyester (SASA, Nötr): Önümüzdeki dönemde yurt dışında yapılabilecek yatırımlar ve kurulabilecek ortaklıklar ile küresel kredi ve sermaye piyasalarında gerçekleştirilebilecek işlemlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak amacıyla, sermayesinin tamamı şirkete ait olan Sasa Uluslararası Finansal Yatırım'a ait olmak üzere Hollanda'da 1mn EUR sermaye ile Sasa Trading BV unvanlı yeni bir şirket kurulmuştur.

Şişecam (SISE, Sınırlı Pozitif): Yönetim kurulunun toplantısında, 20/07/2022'de kamuoyuna duyurulan, 180 Bin ton/yıl üretim kapasiteli buzlu cam fırını ile 20 milyon m2/yıl işleme kapasiteli enerji camı hattı yatırımlarında kapasite artışları kararı alınmıştır. Mersin/Tarsus'ta hayata geçirilecek buzlu cam fırını yıllık üretim kapasitesinin 244 Bin tona ve enerji camı hattı yıllık işleme kapasitesinin 26,6 milyon m2'ye yükseltilmesi hedeflenmektedir. Bu yatırımlar sonucunda, Şişecam'ın Türkiye'de kurulu buzlu cam üretim kapasitesinin, 2024 yılsonu itibariyle, 324 Bin ton/yıla ulaşacağı, kapasite artışları neticesinde yenilenmiş toplam yatırım bedelinin işletme sermayesi dahil 228mn EUR'a yükseleceği öngörülmektedir. 

Yönetim Kurulu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 20 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirileceği duyurulan, Ankara Esenboğa Havalimanının kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç/dış hatlar, CIP, Genel Havacılık terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmak suretiyle verilmesi ihalesine katılmaya karar vermiştir.

Tav Havalimanları Holding (TAVHL, Sınırlı Pozitif): Şirket Yönetim Kurulu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 20 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirileceği duyurulan, Ankara Esenboğa Havalimanının kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç/dış hatlar, CIP, Genel Havacılık terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmak suretiyle verilmesi ihalesine katılmaya karar vermiştir.

Tukaş Gıda Sanayi (TUKAS, Nötr): Şirket Torbalı fabrika yerleşkesinde 3,9 MW gücünde Çatı Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yatırımı için T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğu teşvik müracaatı onaylanmış ve Şirket'e 30mn TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiştir.

Vestel Beyaz (VESBE, Nötr): Vestel Beyaz'ın hakim ortağı Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (VESTL, Sınırlı Pozitif) aktifinde olup halen kiracı sıfatıyla kullanmakta olan Manisa OSB'deki 107.148,5 m2 yüzölçümlü arsa ile söz konusu arsa üzerinde yer alan binanın değerleme raporlarında tespit edilen değerlerin ortalaması olan 674mn TL (KDV hariç) bedel üzerinden, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den satış yoluyla devir alınmasına ve satış bedelinin peşin olarak ödenmesine karar verilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Borsa İstanbul: Borsa İstanbul Genel Müdürlüğünce; BIST 100, BIST 50, BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10, BIST Sürdürülebilirlik ve BIST Sürdürülebilirlik 25 endekslerinde 2023 yılı birinci üç aylık dönemi için (01.01.2023-31.03.2023) ekli tabloda yer alan değişikliklerin yapılmasına karar verilmiştir. Tablo için tıklayınız…

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında HALKB.E, SKTAS.E ve TDGYO.E payları 20/12/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/01/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

VBTS kapsamında IDGYO.E ve ULAS.E payları 20/12/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/01/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, 'piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması', 'emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması' ve 'emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması' uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

VBTS kapsamında ATEKS.E ve EUREN.E paylarında 20/12/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/01/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Başkent Gaz (BASGZ): 
EPDK'nın 12.11.2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kararı ile 2022-2026 Tarife Döneminde gerçekleştirilmek üzere Şirket için belirlenmiş olan yatırım tavanı kapsamında yapılacak yatırımlar için T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından genel teşvik uygulaması kapsamında KDV istisnası desteği içeren Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiştir. Söz konusu belge kapsamında lisans bölgesindeki ilçelerde 6,18 milyar TL tutarında genişleme ve yenileme yatırımı yapılacak olup, 200bin yeni abone için ilave kapasite sağlanmış olacaktır.

Birikim Varlık Yönetimi (BRKVY): Şirket, DenizBank A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 16/12/2022 tarihinde satışa çıkarılan toplam 99,9mn TL anaparaya sahip bireysel portföyün ihalesini kazanmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası satışa konu alacakların devir işlemleri ve sözleşmelerin imza süreci başlatılacaktır.

Döktaş Dökümcülük (DOKTA): 29.07.2022 tarihli açıklamada belirtilen Orhangazi Demir Döküm Tesisindeki talaşlı imalat yatırımı, planlamalar çerçevesinde tamamlanmıştır. Böylece Güriş devri sonrası, Orhangazi ve Manisa tesislerinde kapasite, modernizasyon, yenileme, verimlilik ve sürdürülebilirlik kapsamında yapılan yatırımlar yaklaşık 84mn EUR tutarına ulaşılmıştır.

Gür-Sel Turizm (GRSEL): Şirketin faaliyetlerinde kullanılmak üzere daha önce açıklanan toplam tutarı 75mn TL olan Mercedes marka 25 adet otobüsün teslimi tamamlanmış olup, 20.12.2022 tarihinde satıcı firmada teslim töreni gerçekleşecektir. Yine Mercedes marka toplamı yaklaşık 54mn TL olan 10 adet otobüs alımı için yeni bir anlaşma yapılmış olup, yeni otobüsler 2023 yılının ilk üç ayında teslim alınacaktır. Alınan yeni otobüslerin şirketin yurtiçi ve yurtdışı projelerinde kullanılması planlanmaktadır.

Sekuro Plastik (SEKUR): Şirketin YK Başkanı Murat Hakan Çil sahip olduğu 1,36mn TL'lik nominal hisseyi borsada işlem gören tipe dönüşüm için MKK'ya kaydettirdi. Şirketin ödenmiş sermayesi 13,9mn TL seviyesinde bulunuyor. Buna göre MKK'ya kaydettirilen söz konusu hisseler, ödenmiş sermayenin %9,8'ini oluşturuyor.
   
FAİZ PİYASALARI


Pazartesi günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %9 seviyesinde yatay seyretti. TCMB dün 24 milyar TL'lik (%9'dan, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise repo ihaleleri kaynaklı 186 milyar TL oldu. 


Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde faizlerde kısa vadeli tarafta yatay seyir gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta düşüşler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta yatay hareket gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 50 baz puana varan düşüşler görüldü. 
 

GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ


Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Yükleniyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16