Tarih: 24.01.2023 19:28

Ankara Boşanma Avukatı

Facebook Twitter Linked-in

Boşanma, evlilik birliğinin var olan nedenler neticesinde son bulmasıdır. Ortak yaşam sürdürülürken evlilik birliğini temelden sarsan nedenler sebebiyle her iki taraf Ankara boşanma avukatı aracılığıyla dava açabilirler. Evlilik en az bir yıl sürmüşse de tek tarafın ya da iki tarafın boşanması için avukat aracılığıyla anlaşmalı boşanma davası için başvurabilirler. Çekişmeli boşanma davasında ise, zina, hayata karşı kast, onur kırıcı davranış, akıl sağlığını kaybetme gibi nedenlerden dolayı açılan dava türüdür.

Boşanma Avukatı Kimdir? Görevleri Nelerdir?

Ankara gibi büyük şehirlerde boşanma oranlarının fazla olması sebebiyle boşanma alanında uzmanlaşmış avukatların yargı önünde boşanmak ve haklarını almaları için müvekkillerini savunmaları önemli görevidir. Ankara boşanma avukatı kavramı ise boşanma davası üzerinde kendini eğitip geliştirmiş, çalışma alanını boşanmalar üzerine oluşturmuş, daha çok halk arasında tabir edilen bir kavramdır.

Ankara Boşanma Davası Avukatı Seçimi

Boşanma davaları ister çekişmeli ister anlaşmalı olsun en iyi yapılması ve savunulması gereken davalardır. Bu sebeple boşanma davalarında Ankara boşanma avukatı seçimi oldukça önemlidir. En ufak telâşe, boşanma davalarında hak kayıplarına neden olabilmektedir. Bu nedenle davayı savunacak avukatın rolü de çok büyüktür. Müvekkil-avukatlık ilişkisinin önemi iyi bilen içinde bulunulan durumlardan ötürü işin psikolojik yönünün kaldırılabilmesi açısından avukat seçiminin iyi yapılması boşanma davasını açacak kişilerin lehine ve avantajına olma olasılığı yüksektir.

Kaynak: https://www.delilavukatlik.com/ankara-bosanma-avukati




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —