• BIST 100

    14238,10%0,08
  • DOLAR

    42,85% 0,04
  • EURO

    50,50% 0,23
  • GRAM ALTIN

    6206,40% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

WorldFood İstanbul, 30.yılında rekor katılım ile devam ediyor

Hyve Group tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’de TÜYAP’ta kapılarını açan WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 30.yılında bir rekora imza attı ve ilk günü 9.200 kişinin ziyareti ile kapattı.

GÜNCEL 2.09.2022 13:54:03 886
WorldFood İstanbul, 30.yılında rekor katılım ile devam ediyor
Haberi Sesli Oku

Hyve Group tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’de TÜYAP’ta kapılarını açan WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 30.yılında bir rekora imza attı ve ilk günü 9.200 kişinin ziyareti ile kapattı.

WorldFood Istanbul 2022; İHBİR ile olan güçlü iş birliği ve ihracatta oldukça etkin bir rol oynayan Alım Heyeti Programı çerçevesinde Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri (MENA), Balkan ülkeleri, CIS ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli bölgelerden ağırlıklı olmak üzere 77 ülkeden 600'den fazla davetli satın alma profesyonelini İstanbul’da ağırlıyor. Gıda sektörünün her alanından katılımcı ve ürünlerin yer aldığı, oldukça geniş bir ürün yelpazesini hem satın almacılar hem de ziyaretçilerle buluşturan fuar, toplamda 25 ülkeden 800’e yakın katılımcıya yeni iş birliği anlaşmaları fırsatları sunuyor. Fuar bünyesinde gerçekleşecek ticaret için bu sene 1 milyar Euro hedefleniyor. 

30 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve tedarik tarafında güçlü bir etki alanı olduklarına dikkat çeken Metro Türkiye Sürdürülebilirlik Müdürü Betül Bildik, “Sürdürülebilirlik konusunda toplamda 22 tane aktif projelerimiz var. Projelerimizden bir tanesi kafessiz yumurta hayvan refahı ile ilgili. Türkiye’de ilk defa hayvan refahı ve kafessiz yumurtayı gündeme getirerek müşterilerimizi bu konuda bilgilendirip tavukların çok sıkı hareket alanı olmayan kümeslerde bütün hayatlarını geçirip ondan sonra mutfaklara sunulması konusu var. Bunun önemli bir gündem olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Sürdürülebilirlik konusunda, kendi operasyonlarında 2017 yılından beri çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bildik, atıklarını %51 oranında azalttıklarını belirtti. 

Hiç Urla projesinin detaylarını dinleyicilere aktaran Hiç Urla Kurucu Ortağı Sürdürülebilir Tarım ve Gastronomi Girişimcisi Duygu Özerson Elekdar, “Lokanta olmadan öncesinde Urla’da hikayemize zeytin tarımı ile başlamış olan bir firmayız. Kısaca ne yaptığımızı özetlersek Urla özelinde yerelde döngüsel, sürdürülebilir bir ekonomik model yarattık. Bunun çıkış kaynağı bizim için zeytin ormanı oldu. Yasal anlamı ve tanımıyla orman olan 2400 dönüm bir ormanlık alanda 60 bin zeytin ağacını organik sertifikalayarak zeytinyağı üretiyoruz. En iyi zeytinyağını üretmek hedefiyle çıktığımız yol sonunda bizi bu ormanı sürdürülebilir kılmak amacıyla birçok yatırıma yöneltti.” dedi.

Sürdürülebilirliğin reçetesini yazdıklarını belirterek sözlerine başlayan Divan Çevre ve Sürdürülebilirlik Yönetici Nur Çelik, “Arama motorundan sürdürülebilirliğin anlamına baktığımızda 23 milyona yakın farklı tanım göreceksiniz. Bu da bize herkesin bu konuya bakış açısının farklı olduğunu gösteriyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“İklim krizi ile tüm dünya mücadele ediyor. İklim krizinin kaynağı biz insanlarız. Nüfus artıyor, ihtiyaç ve beklentilerimiz artıyor. Bunun yanında teknoloji ilerliyor. Biz çevre, toplumsal hayat, ekonomik kalkınmanın gereklilikleri karşısında sürdürülebilir modellere geçmek zorundayız.”

Akkomarka olarak bir yılı aşkın süredir sürdürülebilirlik konusunda önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Akkomarka Sürdürülebilirlik ve İş Geliştirme Uzmanı Seda Tarakçı, “Tüm çalışmalarımızı sorumlu restoran hareketi adı altında topladık. Gıda atığının ne kadar önemli olduğunu misafirlerimize anlatmak için elimizden gelen birtakım çalışmaları gerçekleştirdik. Çocuk misafirlerimiz için kitapçıklar hazırladık. Geleceğin bireylerini bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

Dünya nüfusu 1800’lü yıllarda 1 milyarken önümüzdeki 10 yılda 10 milyarı geçmesi bekleniyor. İklim krizi ile birlikte üretim yapılacak alanlar her geçen gün azalmakta ve yakında üretilen gıdalar çok yakında dünya nüfusuna yetmeyecek. Bu nedenle iklim değişikliğini hem de gıda israfını durdurmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun yolu da hepimizin mutfağından ve sofrasından geçiyor. Kısacası iklim değişikliği ile mücadele sofralarımızda başlıyor.” ifadelerini kullandı.  

Tat duyusunun bir hafızası olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Aslı İçüngür, “Biz ne kadar yenilikçi olursak olalım köklerimiz her zaman o eski atalarımızın beslenme şekline doğru döndürecektir.

Türk halkı döner, köfte seven bir topluluktur. Herkes kendi alanından en doğru pişirme yöntemi ile yemeklerini icra etmelidir. Buradaki en önemli nokta kullanılan yağlar ve miktarı, porsiyonlamalar, pişirme teknikleridir.” İfadelerini kullandı. 

Bugünün yenilikçi mutfağının ileride geleneksel mutfağa dönüşeceğini belirten EKS Mutfak Kurucusu Eyüp Kemal Sevinç, “Geleneksel mutfak evimizde pişen yemekler diyebiliriz. Yenilikçi mutfak ise son 20 yıl içerisinde ülkemizde daha aktif bir şekilde uygulanmaya başladı. Zaman geçiyor, hayat standartları değişiyor. Bu mesleği yapan şefler de misafirlerini heyecanlandırmaları gerekiyor. Onu yapabilmeleri için de yeni yemekler geliştirmek zorundalar ve yeni heyecanlar yaratmak zorundalar. Bu yapılan yenilikçi yemekler zamanla geleneksel mutfağın içine geçmiş oluyorlar. Bugünün yenilikçi mutfağı yarının geleneksel mutfağı oluyor.” 

Geleneksel mutfağa fizyon eklediğimizde gastronomi sanatı ortaya çıktığını dile getiren Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Geleneksel mutfağa gittiğinizde inanılmaz bir disiplin olduğunu görüyoruz. Örneğin; çorbayı tahıllı yapıyorsa önümüze bir daha tahıl çıkmıyor. Ayrıca geleneksel Türk mutfağından inanılmaz bir zenginlik var. Pirinç pilavını yaparken sunum için içine kuruyemiş koyuluyor. Biz bunları şu anda yapıyoruz, adı yenilikçi oluyor. Gelenekseli yeniden hayata getirmeye çalışıyoruz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

Sektörün nabzını uzman isimlerle tutan WorldFood Istanbul, üçüncü gününde de etkinlikleriyle sektörün ekonomik ve renkli yönünü ele almaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Gündemde Prim İndirimi ve Kısmi Emeklilik İmkanı Masada

Altın Fiyatlarında Son Durum Gram, Çeyrek, Ons ve Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?

EPDK’dan Yeni Yıl Kararı: Elektrik, Gaz ve Petrolde Cezalar Katlanıyor

E-Ticarette Yeni Dönem: 2026’da Cezalar El Yakacak

Vali Okul Müdürü Ender Kara'yı Bakan Tekinle Görüştürdü

HÜRRİYETÇİ SENDİKA MERSİN ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR; ‘OKUL MÜDÜRÜNE SİLAHLI SALDIRI BİR SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜDÜR!’

Fiyatlar Arttı, Kalite Düştü: Türk Tekstilinde “Made in Egypt” Krizi ve Yeni Kapı Suriye

Küresel Piyasalarda Metal Fırtınası: Altın ve Bakırda Tarihi Rekorlar!

Burdur Gölü İçin Seferberlik: 5,8 Milyar Liralık Dev Yatırımla Hayata Dönüş Başlıyor

2026 BES Kesintisi ve Devlet Katkısı: Maaşınızdan Ne Kadar Kesilecek, Cebinize Ne Kadar Girecek?

Döviz Piyasalarında Sakin Seyir Devam Ediyor

Sinema Reklamları ile Markaların Duygusal ve Etkili İletişim Gücü

Microsoft Power Apps Danışmanlık ve Kurumsal Dijitalleşmede Sağladığı Avantajlar

Asgari Ücret Artışı TBMM’den Geçti

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Anamur'un Bilgekağanı Aydın Doluoğlu Kitaplarının Tanıtımında Dualarla Anıldı

​Anamur’da Bağımlılıkla Mücadele Çok Yönlü Masaya Yatırıldı

Yeniden Küllerinden Doğan ve Hayatı Anlamlandıran Tek Canlı ANKA Kuşunun Mitolojik Serüveni

Hair Transplant Antalya

Anamur’da “Anadolu’dan Esintiler” Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur Limanı Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıktı: Tamamlandığında Turizm Potansiyeli Ciddi Olarak Artıyor

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Muzunun Marka Değeri Yükseliyor Umudunda Maalesef Başa Dönüldü

İnsan Evrenin Doğuşunu Görüntüledi. James Webb ve İlk Süpernova

Enerjide, Füzyon Reaksiyonu Hedefine Bir Adım Daha Yakın

Kanser Aşısı, mRNA Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tedavi, Biyoteknoloji, Genetik Kodlama

Dünyanın suyu okyanuslardan mı karşılanacak?

Nakit Para Tarih mi Oluyor?

Yükleniyor

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Gündemde Prim İndirimi ve Kısmi Emeklilik İmkanı Masada

HÜRRİYETÇİ SENDİKA MERSİN ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR; ‘OKUL MÜDÜRÜNE SİLAHLI SALDIRI BİR SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜDÜR!’

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.