9390,51%1,20
38,74% 0,39
43,40% 0,27
4146,90% 1,06
6711,63% -0,27
MHA - Anamur’da 4-6 yaş grubu minikler Kur’an-ı Kerim ile tanıştı. Coşkulu konvoyla başlayan etkinlikte, öğrencilere taç takıldı, hatim edenler alkışlandı. Mersin’in Anamur ilçesinde, Değirmencikburnu 4-6 Yaş Kur’an Kursu tarafından düzenlenen etkinlikte, Kur’an-ı Kerim ile tanışan minikler için coşkulu bir program gerçekleştirildi. Çocukların ve ailelerin büyük katılımıyla gerçekleşen etkinlik, renkli görüntülere ve duygu dolu anlara sahne oldu. Minikler, Kur’an okumayı öğrenmenin sevinciyle süslenmiş araçlarla Anamur caddelerinde konvoy oluşturdu. Bayraklar ve balonlarla donatılan araçlar, şehir merkezinde vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlik, drone ile havadan da görüntülenerek kayıt altına alındı.
Sevinç, Müftülük Önünde Taçlandı
Konvoyun ardından programın son durağı Anamur İlçe Müftülüğü oldu. İlçe Müftüsü Mehmet Fidan burada yaptığı konuşmada, “Bir çocuğun bu yaşta Kur’an ile tanışması, onun karakterinin temelini oluşturur. Bugün burada yaşanan bu manevi atmosfer hepimizi derinden etkiledi,” diyerek öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.
Kur’an Kursu öğreticileri Selma Altay, Ümmü Nuray Karagöz ve Esra Aydın’a verdikleri emek için teşekkür eden Müftü Fidan, Kur’an’ın hayat rehberi olduğunu ve bu yaşta verilen eğitimin çocuklara güçlü bir manevi temel kazandırdığını vurguladı.
Kur’an’ı Hatmeden Minikler Büyük Takdir Topladı
Programda en dikkat çeken anlardan biri ise iki öğrencinin Kur’an-ı Kerim’i baştan sona hatim etmesi oldu. Bu başarı, izleyenlerden büyük alkış aldı. Kurs öğreticisi Selma Altay; “Bu yaşta hatim eden çocuklarımız bizlere azmin, sabrın ve sevginin ne büyük bir güç olduğunu gösterdi,” diyerek duygularını dile getirdi.
Dualar, İlâhiler, Taçlar ve Hediyeler
Değirmencikburnu Kur’an Kursu salonunda devam eden etkinlikte öğrenciler Kur’an tilaveti yaptı, dualar okudu ve ilahiler seslendirdi. Program sonunda Kur’an okumayı öğrenen miniklere taç giydirilerek çeşitli hediyeler takdim edildi.
Pasta kesimiyle devam eden programda, öğrenciler ve aileleri bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe Gülnar Müftüsü Mehmet Sain, Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, daire amirleri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Bu anlamlı etkinlik, çocukların hem manevi dünyalarına hem de kalplerine unutulmaz bir iz bıraktı.
![]() | ![]() |
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.