-
BIST 100
13292,57%-0,34
-
DOLAR
48,82% 0,05
-
EURO
55,97% -0,01
-
GRAM ALTIN
6796,48% -0,25
-
Ç. ALTIN
10826,04% 0,00
Ulus’taki dönüşüm çalışmaları sürüyor
Fen İşleri Daire Başkanlığı; Anafartalar Çarşısı, Ulus İş Hanı ve eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki restorasyon, yenileme ve tadilat çalışmalarına hızla devam ediyor.
Fen İşleri Daire Başkanlığı; Anafartalar Çarşısı, Ulus İş Hanı ve eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki restorasyon, yenileme ve tadilat çalışmalarına hızla devam ediyor. Yapılacak çalışmaların ardından Ulus’un yepyeni bir görünüme kavuşması ve tekrar eski günlerde olduğu gibi bir cazibe merkezi haline getirilerek ekonomiyi canlandırması hedefleniyor.
10 Kasım 1964’te açılan ve Ankara’nın yürüyen merdivenli ilk alışveriş merkezi olan Anafartalar Çarşısı’nda yenileme çalışmalarının 2023 yılının nisan ayında tamamlanması planlanıyor.
Türkiye’nin ilk kadın seramikçisi Füreya Koral ile Seniye Fenmen’in eserlerinin yanı sıra Nuri İyem’in ilk kez duvar üzerine uygulanmış soyut resimlerinin bulunduğu çarşıda Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, statik güçlendirme, cephe yenileme, iç mekanda tavan, duvar ve zemin kaplama tadilatları ile elektrik ve mekanik tesisatlarında yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor.
Başkenti bilim ve teknolojinin merkezi yapmak için çalışmalarını sürdüren ve Dikmen Vadisi ile Kuzey Ankara’daki teknoloji merkezlerini hizmete alan ABB, Ulus İş Hanı’nın bir kısmını da teknoloji merkezi olarak üniversite öğrencilerinin kullanımına açılacak.
Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin; ekonomik, ticari ve sosyal hayatın merkezlerinden olan eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.
2017 yılında boşaltılan ve o günden bugüne kullanılmaması nedeniyle atıl duruma gelen binada; dış cephe yenileme, iç mekanda tavan, duvar ve zemin yenileme imalatları ile asansör, elektrik ve mekanik tesisat yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
2023 yılının haziran ayında tamamlanması hedeflenen çalışmaların ardından binaya EGO Genel Müdürlüğünün taşınması ve bölge esnafının işlerinin açılması bekleniyor.
Başkent tarihinde önemli yeri olan Ulus İş Hanı, Anafartalar Çarşısı ve eski Gençlik ve Spor Hizmetleri binasında yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şefi Latif Yeşil, şunları söyledi:
“Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde ve Ulus İş Hanı’nda restorasyon projemizi gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası olarak bilinen, Ulus İş Hanı A bloğunda da kapsamlı tadilata girmiş bulunuyoruz. Hemen onun arkasında bulunan Anafartalar Çarşısı’nda da cephe yenileme, tesisat ve inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Esnafı mağdur etmeden, Ulus’u eski günlerine ulaştırmayı planlıyoruz.”
Hibya Haber Ajansı
MÜFTÜ FİDAN, GÜVERCİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜNDE NİKÂH KIYDI
Yalı ve Temel Ailelerinin Mutlu Günü: Betül ile Batuhan Dünyaevine Girdi
ANAMUR’DA MÜFTÜLERE VEDA
Çetin Mutlu, YENİ Parti Anamur İlçe Başkanlığı Adaylığını Açıkladı
Muhtarlar 112 Acil Çağrı Merkezi Bilgilendirildi
Okul Servis Araçlarına Yönelik Denetim Gerçekleştirildi
Anamur’dan Atanan Yeni Müftülerden Kaymakam Duru’ya Ziyaret
ANAMUR ADLİYESİNDE ÜST DÜZEY GÜVENLİK VE ADALET ZİRVESİ: TUĞGENERAL ŞİNASİ GÜÇLÜ'DEN İADEİ ZİYARET
Anamur Belediyesi ile Kardeşkent Bingen Belediyesinden Çevre Koruma İçin Harekete Geçiyor
Anamur Semaları Yeşilay Yamaç Paraşütü İle Renklenecek
Cami Isıtma Sistemlerinde Ekonomik ve Konforlu Çözüm
Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
Dereköy 1. Yörük Festivali Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti
Anamur’da Yeni Eğitim Yılı Açıklaması: "Kamusal Eğitimi Yeniden İnşa Edeceğiz"
Güneydoğu Basını Adıyaman’da Buluşuyor
Mersin Müftü Deresi İçin 26 Üniversiteden 40 Genç Peyzaj Mimarı Adayı Bir Araya Geldi
Asırlık Gelenekler 1. Dereköy Yörük Festivali İle Yeniden Canlanıyor
Anamur’da Eğitim Güvenliği Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Masaya Yatırıldı
BOZYAZIDA EĞİTİM VEREN OKULLARDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
Promosyon Çanta Nedir? Firmalar İçin En Etkili Promosyon Çanta Modelleri
ANTSO Başkanı Tuna: ‘Yarım Kalan Projelerimizi Tamamlamak İstiyoruz’
Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: Odakta "Makul Sürede Adalet" Var
Tuna’dan Girne Gemi Faciası İle İlgili Çarpıcı Detay
Geleceğe Yatırımın Paradoksu: Kulüplerin Genç Oyuncu Takıntısı ve Deneyimin Taktiksel Boyutu
ANAMUR KAYMAKAMI KEMAL DURU'DAN DOĞU AKDENİZ'DEKİ GEMİ KAZASI SONRASI BAŞSAĞLIĞI VE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
FATMA VE BEKİR'İN DÜĞÜNLERİ 30 AĞUSTOS ZAFERİ İLE BÜTÜNLEŞTİ
Başkan Ahmet Özdemir’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
MİGDER'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması
Kaymakam KEMAL DURU’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
KADES BUTONU CAN KURTARDI, SALDIRGANIN EV HAPSİ KARARINA BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ!
Yükleniyor

